DiBatonio Napisano Niedziela o 16:36 Udostępnij Napisano Niedziela o 16:36 5 minut temu, audiowit napisał: Dawno ten lampowy set nie gral razem ze sobą. Piękny. Oszczędzasz na ogrzewaniu, wystarczy ten zestaw włączyć?. 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano Niedziela o 16:53 Udostępnij Napisano Niedziela o 16:53 Mam to gdzieś. Ale dźwięk naprawdę jest podgrzany. Jednak WBA Ironbird to wzmacniacz triodowy. To slychać. Odzwyczailem się. Chyba 2 lata go nie odpalalem. 3 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Niedziela o 17:02 Udostępnij Napisano Niedziela o 17:02 8 minut temu, audiowit napisał: Ale dźwięk naprawdę jest podgrzany. Jednak WBA Ironbird to wzmacniacz triodowy. To slychać. Czy ja dobrze widzę, że na samej górze za pudełkiem z płytą jest Holo Spring? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano Niedziela o 17:03 Udostępnij Napisano Niedziela o 17:03 Od dawna. Juz tam przyrósł Gdyby nie Migi to juz zapuscilby korzenie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano Niedziela o 17:25 Udostępnij Napisano Niedziela o 17:25 (edytowany) Właśnie jedzie do mnie DOBRANA KWADRA TFK ECC83. Ribbed Plated. Czy ktoś będzie chętny? Sorry, że nie w temacie giełda, ale najpierw muszę wiedzieć czy są chętni, bo pierwsze co zrobię to jeszcze raz muszę zawieźć do powtórnych pomiarów. TFK ECC82 i Siemens ECC82 (pary) też czekają na pomiary i będą dla potrzebujących. Edytowano Niedziela o 17:29 przez Rega 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano Niedziela o 17:30 Udostępnij Napisano Niedziela o 17:30 Gdybyś miał kwadrę 2A3 moze byc RCA to poproszę. Ale Marconi czy WE tez nie pogardzę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavello Napisano Poniedziałek o 11:43 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 11:43 Dnia 1.02.2025 o 12:48, Adamo666 napisał: fajny piec - z jakimi głośnikami go łączysz? Napisz koniecznie o wrażeniach z mojo2 - też planuję zakup tego DAC'a. Ja łączę go z Amphion'ami Argon'ami 3LS i wydaje mi się to być super połączeniem. Amphion'y fajnie pokazują jak gra MF A1, a wzmak z kolei trochę ożywia ich detailiczną, może nawet trochę suchą naturę. Przełącznik trebli na +1 dB i dobry DAC powoduje, że z detalem na całym paśmie nie ma problemu, a jednocześnie nie ma takiej szklistości/szorstkości. 25W to więcej niż wystarczająco dla tych kolumn. A1 jest w stanie wygenerować natężenie 25A co jest niemalże 2,5-krotnością wzmaków w klasie AB w podobnym budżecie, więc z "drive'em" nie ma problemu nawet przy cichym graniu. Mojo 2 - za cenę jaką kupiłem używkę lepszego DAC'a chyba nie da się kupić. Dynamika, rytm, detal to po prostu inna liga. W dobrze zrealizowanych nagraniach da się wyczuć głębie sceny co w delta-sigma jest bardzo rzadkie. Robiłem porównanie z przetwornikiem w H190 i Toppingiem D90 i wg mnie Mojo 2 gra przyjemniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo666 Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu O patrz ! Ja też mam argony 3ls - super paczki. Co ciekawe - połączenie argonów (co prawda jedynek) z MF A1 bardzo chwalił British Audiophile. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo666 Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu P.s. sygnał z mojo wyprowadzasz rozgałęzieniem jack-> 2 x rca ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts