Skocz do zawartości

Wasze systemy...

npl

Recommended Posts

Właśnie jedzie do mnie DOBRANA KWADRA TFK ECC83. Ribbed Plated. Czy ktoś będzie chętny? 

Sorry, że nie w temacie giełda, ale najpierw muszę wiedzieć czy są chętni, bo pierwsze co zrobię to jeszcze raz muszę zawieźć do powtórnych pomiarów. TFK ECC82 i Siemens ECC82 (pary) też czekają na pomiary i będą dla potrzebujących.

Edytowano przez Rega

Dnia 1.02.2025 o 12:48, Adamo666 napisał:

fajny piec - z jakimi głośnikami go łączysz?

Napisz koniecznie o wrażeniach z mojo2 - też planuję zakup tego DAC'a.

Ja łączę go z Amphion'ami Argon'ami 3LS i wydaje mi się to być super połączeniem. Amphion'y fajnie pokazują jak gra MF A1, a wzmak z kolei trochę ożywia ich detailiczną, może nawet trochę suchą naturę. Przełącznik trebli na +1 dB i dobry DAC powoduje, że z detalem na całym paśmie nie ma problemu, a jednocześnie nie ma takiej szklistości/szorstkości. 25W to więcej niż wystarczająco dla tych kolumn. A1 jest w stanie wygenerować natężenie 25A co jest niemalże 2,5-krotnością wzmaków w klasie AB w podobnym budżecie, więc z "drive'em" nie ma problemu nawet przy cichym graniu.

Mojo 2 - za cenę jaką kupiłem używkę lepszego DAC'a chyba nie da się kupić. Dynamika, rytm, detal to po prostu inna liga. W dobrze zrealizowanych nagraniach da się wyczuć głębie sceny co w delta-sigma jest bardzo rzadkie. Robiłem porównanie z przetwornikiem w H190 i Toppingiem D90 i wg mnie Mojo 2 gra przyjemniej.