DiBatonio Napisano 2 lutego Napisano 2 lutego 5 minut temu, audiowit napisał: Dawno ten lampowy set nie gral razem ze sobą. Piękny. Oszczędzasz na ogrzewaniu, wystarczy ten zestaw włączyć?. 😉 Odpisz, cytując
audiowit Napisano 2 lutego Napisano 2 lutego Mam to gdzieś. Ale dźwięk naprawdę jest podgrzany. Jednak WBA Ironbird to wzmacniacz triodowy. To slychać. Odzwyczailem się. Chyba 2 lata go nie odpalalem. 3 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 2 lutego Napisano 2 lutego 8 minut temu, audiowit napisał: Ale dźwięk naprawdę jest podgrzany. Jednak WBA Ironbird to wzmacniacz triodowy. To slychać. Czy ja dobrze widzę, że na samej górze za pudełkiem z płytą jest Holo Spring? Odpisz, cytując
audiowit Napisano 2 lutego Napisano 2 lutego Od dawna. Juz tam przyrósł Gdyby nie Migi to juz zapuscilby korzenie. 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano 2 lutego Napisano 2 lutego (edytowany) Właśnie jedzie do mnie DOBRANA KWADRA TFK ECC83. Ribbed Plated. Czy ktoś będzie chętny? Sorry, że nie w temacie giełda, ale najpierw muszę wiedzieć czy są chętni, bo pierwsze co zrobię to jeszcze raz muszę zawieźć do powtórnych pomiarów. TFK ECC82 i Siemens ECC82 (pary) też czekają na pomiary i będą dla potrzebujących. Edytowano 2 lutego przez Rega 2 Odpisz, cytując
audiowit Napisano 2 lutego Napisano 2 lutego Gdybyś miał kwadrę 2A3 moze byc RCA to poproszę. Ale Marconi czy WE tez nie pogardzę. Odpisz, cytując
pavello Napisano 3 lutego Napisano 3 lutego Dnia 1.02.2025 o 12:48, Adamo666 napisał: fajny piec - z jakimi głośnikami go łączysz? Napisz koniecznie o wrażeniach z mojo2 - też planuję zakup tego DAC'a. Ja łączę go z Amphion'ami Argon'ami 3LS i wydaje mi się to być super połączeniem. Amphion'y fajnie pokazują jak gra MF A1, a wzmak z kolei trochę ożywia ich detailiczną, może nawet trochę suchą naturę. Przełącznik trebli na +1 dB i dobry DAC powoduje, że z detalem na całym paśmie nie ma problemu, a jednocześnie nie ma takiej szklistości/szorstkości. 25W to więcej niż wystarczająco dla tych kolumn. A1 jest w stanie wygenerować natężenie 25A co jest niemalże 2,5-krotnością wzmaków w klasie AB w podobnym budżecie, więc z "drive'em" nie ma problemu nawet przy cichym graniu. Mojo 2 - za cenę jaką kupiłem używkę lepszego DAC'a chyba nie da się kupić. Dynamika, rytm, detal to po prostu inna liga. W dobrze zrealizowanych nagraniach da się wyczuć głębie sceny co w delta-sigma jest bardzo rzadkie. Robiłem porównanie z przetwornikiem w H190 i Toppingiem D90 i wg mnie Mojo 2 gra przyjemniej. Odpisz, cytując
Adamo666 Napisano 4 lutego Napisano 4 lutego O patrz ! Ja też mam argony 3ls - super paczki. Co ciekawe - połączenie argonów (co prawda jedynek) z MF A1 bardzo chwalił British Audiophile. Odpisz, cytując
Adamo666 Napisano 4 lutego Napisano 4 lutego P.s. sygnał z mojo wyprowadzasz rozgałęzieniem jack-> 2 x rca ? Odpisz, cytując
pavello Napisano 5 lutego Napisano 5 lutego Dnia 4.02.2025 o 10:47, Adamo666 napisał: P.s. sygnał z mojo wyprowadzasz rozgałęzieniem jack-> 2 x rca ? Tak - mam robiony na zamówienie kabel Mogami 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano 5 lutego Napisano 5 lutego W końcu w piwnicy. Ale zanim na dłużej lub na stałe najpierw sewis, potem porównanie z Micromegą. 4 2 Odpisz, cytując
audiowit Napisano 5 lutego Napisano 5 lutego Ładne są te Meridiany. Naped też pożadny. Jeszcze czasy kiedy nie ładowali cd romów. Odpisz, cytując
RoRo Napisano 5 lutego Napisano 5 lutego No i "trochę" Meridianów nadal dzielnie służy pierwszemu właścicielowi i mają tysiące odtworzonych płyt na koncie. Nie ma to jak oryginalne porządne lasery i soczewki, a nie chińskie zamienniki... Co do wyglądu-można się przyzwyczaić 😉 506 i 508 są zdecydowanie ładniejsze od serii 200. Pozdrawiam Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 5 lutego Napisano 5 lutego 43 minuty temu, Rega napisał: Ale zanim na dłużej lub na stałe najpierw sewis, potem porównanie z Micromegą. Jak na niego Roman patrzę , to już wiem że wygrał Odpisz, cytując
RoRo Napisano 5 lutego Napisano 5 lutego No nie wiem czy wygra... Micromega jest ładniejsza 😎 Pozdrawiam PS. Tomek - dostałeś odpowiedż niezależnie od tego do którego Romana pisałeś 😉 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano 5 lutego Napisano 5 lutego Niestety, pilot jedynie zastępczy. Przeżyję. Nie mam miejsca na moim stoliku na ,,centrum sterowania,,🙂 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 5 lutego Napisano 5 lutego 3 minuty temu, RoRo napisał: Micromega jest ładniejsza Roman , Meridian MUSI być ładniejszy , bo ........Micromegi nie mam 8 minut temu, Rega napisał: Niestety, pilot jedynie zastępczy. Przeżyję. Roman , jak pamiętasz dzięki Tobie mam to CD. Co do pilota, to nie masz co żałować. To bardzo duże i nie wygodne bydle. U mnie leży w szufladzie odkąd tylko dotarł odtwarzacz. 1 Odpisz, cytując
RoRo Napisano 5 lutego Napisano 5 lutego Ja mam Micromegę serii Stage (to już kolejna, szedłem w coraz wyższe modele), Ty masz Meridiana-a Rega ma oba. Więc albo się z tym pogodzimy, albo Rega będzie musiał załatwić Meridiana dla mnie, a Micromegę dla Ciebie 😉 Tak swoją drogą to kiedyś (jeszcze przy pierwszym CDku) na poważnie zastanawiałem się nad dokupieniem jeszcze tunera i wzmacniacza Micromegi... Ale to było dawno temu, zanim nie poszedłem wyżej 😎 Choć może kiedyś wrócę do tego pomysłu jak np.coś do pracy będę kompletował itp. A co do "stołowego pilota", to znajomi często wykorzystywali uniwersalne Logitechy zamiast tej krowy. Pozdrawiam Odpisz, cytując
Rega Napisano 5 lutego Napisano 5 lutego Trochę tego miałem (mam). Na zdjęciu czesć. I faktycznie Micromega ładniejsza. 5 Odpisz, cytując
RoRo Napisano 5 lutego Napisano 5 lutego 3 minuty temu, Rega napisał: Trochę tego miałem (mam). Na zdjęciu czesć. I faktycznie Micromega ładniejsza. Nie tylko "ładniejsza", ale NAJŁADNIEJSZA! A przy okazji -sprawdź czy pilot od Micromegi i Marantza obsługuje Twojego Meridiana. Pozdrawiam Odpisz, cytując
Rega Napisano 5 lutego Napisano 5 lutego No, właśnie pilot od Micromegi obsługuje Marantza. A ja do Marantza wyłudziłem od @tomek4446 Logitecha😒. O tym , że są kompatybilne , dowiedziałem dowiedziałem się kiedy dwa odtwarzacze zadziałały jednocześnie🤣. Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 5 lutego Napisano 5 lutego Czyli ze ta sama krew w nich plynie, odpowiadaja na ten sam sygnal 😁 Odpisz, cytując
Rega Napisano 5 lutego Napisano 5 lutego (edytowany) Tylko , pomimo tego samego lasera, mają inną sygnaturę dźwiękową. Marantz ciepły, przytulny, zaokrąglony, a Micromega (niestety, TYLKO 1) bardziej detaliczna, z szeroką i głęboką sceną. Edytowano 5 lutego przez Rega Odpisz, cytując
RoRo Napisano 5 lutego Napisano 5 lutego No to zapoluj na S6 (lub S3) 😎 Co do pilotów - to już wyższa specjalizacja ... Ja np. wzmacniacz Cyrusa poganiam księżycowym pilotem 😎 bo mi tak pasuje. A najbardziej lubię SONY i ich piloty -nieważne od jakiego modelu wezmę, obsługuje ten który mam włączony 👍 W innych firmach nie ma tak dobrze, czasami masz dwa lub 3 różne kody... Pozdrawiam PS. A który (inny) obsługuje Meridiana? Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 5 lutego Napisano 5 lutego 12 minut temu, RoRo napisał: A który (inny) obsługuje Meridiana? U mnie ten Odpisz, cytując
Recommended Posts