pirs Napisano 9 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2008 Witam.U mnie to wygląda tak.Denon AVR 4306Denon DVD 2930Rotel RCD 06SKable:Audioquest CV 4-FrontySatelity-monsterInterconnect-Audioquest(copperhead)Głośniki-JBLfronty-L 890satelity-L 820 i 810Jedno z czego jestem zadowolony(i nie tylko ja) to ukrycie plątaniny kabli Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PlasticElvis Napisano 9 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2008 Coś mi się popaprało bo nie mogę obejrzeć waszych systemów . fotki wykadrowane ale dopiero jak wymienię mój oldschoolowy telewizorek(curtis) to całość nabierze jakiegoś wyglądu i pokarzę całokształt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelzbrd Napisano 10 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2008 2xTonsil Altus 140,Diora WS - 504 , Diora CD - 504 moj sprzęt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perkoz_1 Napisano 11 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2008 pirs WaldekGratuluję fajnego sprzętu. Ale.........! No właśnie. Czy aby nie macie problemów ze stereofonią i przestrzennością przy takich ustawieniach kolumn. Chodzi mi, że są dokładnie na baczność na wprost a nie skierowane lekko pod kątem do miejsca odsłuchu? I czy baza stereo nie jest za wąska? Może jednak to przekłamanie zdjęć albo ja jestem jakimś zapyziałym tradycjonalistą PS. Może wkrótce ja strzelę jakąś fotę swojego High Enda to wam rury pomiękną Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PlasticElvis Napisano 11 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2008 u mnie akurat na pewno przekłamanie. kolumny są pod kątem, ba udało mi się zachować idealnie równą odległości między obiema kolumnami a kanapą, przez co ten fragment mieszkania nazywany jest przez żoną "ołtarzem". Jedyny feler to ciut mniejsza przestrzeń za jedną z kolumn, co w sumie aż tak mocno nie wadzi. na pewno będę się chwalił całościom jak tylko tya "całość" nabierze formy jaką sobie zaplanowałem ( fajny mebel na sprzęt, gramofon).ps.1 czekamy na fotki tego zmiękczającego rury sprzętu ps. 2 ten temat zaczął się prężnie rozwijać niczym przeniesiona jakiś czas temu sławna Jolida ( ta od " co z Jolidą 102 b ") Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 11 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2008 Perkoz 1Witam.Ja również miałem takie obawy.Kombinowałem różnie.Ale po zastosowaniu mikrofonu do autokalibracji,efekt jest bardzo dobry.Jest piękna stereofonia,przestrzeń.Swoją droga ten wynalazek(autokalibracja)to wspaniała rzecz.Pozdrawiamdodałem jeszcze fotkę.Takie wiszą 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 11 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2008 We wrzesniu po przemalowaniu i reorganizacji pokoju (mozecie znalezc juz 2 odslony mojego pokoju w tym watku) obiecuje wstawic nowe fotki. Bedzie o tyle ciekawie, ze i nastapia pewne zmiany sprzetowe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perkoz_1 Napisano 11 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2008 Aleście się wszyscy rozpędzili z waszymi systemami. Poza tym to witam zaginionego w akcji kolegę hybyrd83. A ja już Mosad i Opus Dei w kupę wzięte wynajmowałem aby tak porządnego człeka poszukiwał pirs - rzekłeś to i wierzę. I zazdroszczę. To też zdrowe uczucie w naszej branży.PlasticElvis - bądź cierpliwy i wytrwały a dojdziesz do wszystkiego Fotki będą jak gdzieś w tym domu aparata jakiegoś znajdę bo mam pewne podejrzenia, że jeden jest z zoną w słonecznej Italii, drugi z synalkiem na Majorce a komórkę z trzecią cyfrówką dałem do Anglii córce. A sam sobie pstryknąć co najwyżej palcami mogę. Ogołocili tatusia łobuzeria jedna. Ale coś wymóżdżę po to aby was prześladowały totalne koszmary zazdrości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waldek Napisano 11 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2008 Witam!Fajny to on jest średnio, tyle ile kosztował, ale gra nieźle i obraz jest przyzwoity. Powiem tak;najlepszy z najtańszych! Ale do rzeczy. Z ustawieniem kolumn to u mnie bywa różnie, takie moje wariactwo.Zdjęcie jest trochę starawe, teraz są lekko skierowane do środka i tak na razie zostanie. W poprzedniej wersji scena była większa (na szerokości), skupienie było prawidłowe, Diana Krall zawsze siedziała na miejscu telewizora ( baba zwariowała, za każdym razem ściągać 60 kg telewizora, tylko dla niej!). Teraz Krall-owa w końcu śpiewa na stojąco i mam spokój. Poprawie uległ też bas.Quantumy dmuchają niestety lub stety do tyłu i był z tym mały problem, ale już po sprawie.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PlasticElvis Napisano 11 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2008 eh Perkoz dawkujesz napięcie jak Hitchcock... ależ to musi być niespodzianka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlowik Napisano 2 października 2008 Udostępnij Napisano 2 października 2008 W końcu ja wyrzuciłem większość mebli i o to moje pierwsze "pożądniejsze" stereo domoweGra Cd sony 502ES, wzmacniacz pioneer 616 reference, kolumienki Yamahy ns-g30A muzyka to przeważnie New Age i Blues. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVIL Napisano 9 listopada 2008 Udostępnij Napisano 9 listopada 2008 Witam,Yamaha AX-496Yamaha CDX-596Yamaha TX-492IC KlotzWharfedale Diamond 8.4Klotz Bi-Wire Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlowik Napisano 20 listopada 2008 Udostępnij Napisano 20 listopada 2008 U mnie kolejny "kroczek" do przodu i w miejsce NS-G30 pojawiły się kolumienki Linn Nexus. Także jako źródło obecnie robi Rotel RCD-965BX Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eugeniusz Napisano 23 listopada 2008 Udostępnij Napisano 23 listopada 2008 Witam,1. nad c521bee, yamaha ax-396, tannoy revolution 2, oehlbach2. wszystko oprócz techno i hopów3. pokój ogólnego użytku - 25m2pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 24 listopada 2008 Udostępnij Napisano 24 listopada 2008 eugeniusz, mile widziane sa fotki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 16 listopada 2009 Udostępnij Napisano 16 listopada 2009 Podciagam do gory. Temat zapomniany, a jakze wazny ! W zwiazku z tym, iz liczba forumowiczow wzrosla, licze na nowe fotki.Poza tym zapewne sporo zmian systemowych nastapilo u starych forumowiczow Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooledit Napisano 8 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2009 Idąc za ciosem tematu o szafkach pod sprzęt kontynuuję i noże wznawiam temat systemów.Gdzie gra - "salon" 5mx5m ale za to na 3m wysokiCzego słucham - w zasadzie to wszystkiego co mi się podoba :rock, ambient, industrial, dark gothic, elektroniczna ale w starym dobrym wykonaniu, klasyczna czyli podstawa edukacji muzycznej, plus inne których nazwy są różne i dziwne a można ich wiele wymieniać.Na czym gram:Amplituner - Yamaha RX-V1800DVD - Yamaha DVD-S1800CD - Denon CDC-725 Deck - Technics RS-BX 606Gramofon - Pro Ject Debut IIII oglądam:Tuner HDTV - Samsung HSB-H370GTV - Panasonic PDP TH-50PY70PKable głośnikowe:front Bi-amp - Audoiquest Rocket 33 + Van Den Hull Clearwater ;centralny- Audoiquest Rocket 33 tył - Real Cable CAT 250 015 ; Kable IC:Audio - Audioquest Alpha-Snake 6x (SACD) ; Thomson High End Cable(deck) ; Real Cable(SUB)Digital - Audioquest VDM-1(DVD);Alphard Da Vinci HF8DR(CD)Digital Optocal - Real Cable OTT 60HDMI - Audioquest HDMI-A 2xGłośniki:Front B&W 683Cenralny B&W HTM 61Subwoofer B&W ASW 610Tył B&W 685A oto zdjęcie mojego ołtarzyka lub jaki mawiają inni panorama Tatr: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 8 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2009 Po dlugiej pustce w tym watku, nowe zdjecie jak najbardziej cieszy. Niestety kolego o samym ustawieniu sprzetu nie mozna nic dobrego powiedziec. W tym ustawieniu nie ma prawa poprawnie grac. Ludzie wydaja mnostwo pieniedzy na sprzet, a nie zwracaja uwagi na ustawienie sprzetu i akustyke pokoju. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooledit Napisano 9 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2009 Miło ,że nowe zdjęcie cieszy ale czy oprócz suchego stwierdzenia, że to nie ma prawa poprawnie grać masz jakieś konkretne uwagi i propozycje czy to tylko taka luźna uwaga? Bo jestem otwarty na uwagi osób z większym doświadczeniem i osłuchaniem muzycznym natomiast nie przepadam za niczym nie popartą krytyką Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 9 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2009 CooleditTak na początek, wysunąłbym lekko kolumny do przodu i zagiął do siebie. Odnosi się wrażenie, że ta prawa kolumna wciśnięta jest w kąt. Może wytłumić lekko przestrzeń za kolumnami.Jak to zrobisz posłucha, czy jest jakaś różnica w stereofonii.Może inni Koledzy coś doradzą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 9 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2009 Cooledit Z checia podpowiem co zrobic by gralo lepiej, ale nie w tym watku. Nie bedziemy robic OT. Podepnij sie np. pod ktorys z ponizyszych watkow: http://forum.audio.com.pl/index.php?showtopic=4902&hl=http://forum.audio.com.pl/index.php?showto...+ods%B3uchowychto wyzej o akustyce, ale mozesz zalozyc tez wlasny watek "o ustawieniu kolumn pod kino domowe". Radze sie przygotowac , przydalby sie rys pokoju z wymiarami, oraz naniesione na nim sprzety domowe (TV, szafki, kanapy etc). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedek Napisano 9 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2009 Stare poczciwe stereo w dużym pokoju:odtwarzacz CD: harman kardon hd 720wzmacniacz: Denon PMA-320Akolumny: jamo s506 (nie dawno wymieniłem, do tych które miałem wcześniej wstyd się chyba przyznać)Nowe stereo w malutkim pokoiku: Nabyty w tym miesiącu zestaw denon DM-37 + kable Bandridge Profigold PGC 7254 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooledit Napisano 10 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2009 Poszedłem za radą hybryd83 i założyłem temat o akustyce pomieszczenia w kinie domowym. Link poniżej:http://forum.audio.com.pl/index.php?showtopic=16368 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radi73 Napisano 13 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2009 Zestaw opisany niżej, a jakość dźwięku............... gdzieś na forum Aranżacja wnętrza bardzo udana akustycznie, jestem zadowolony i żona też!!!Zdjęcie nr.2 mój tron Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 10 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2010 WitamU mnie nastąpiła mała zmiana w sprzęcie.1.Zmiana telewizora-ale to mniej wazne2.Podstawowa zmiana to doszedł wzmak Yamaha A 1020 podpięty pod ampli. Poprawila się rozdzielczość a przede wszystkim więcej jest średnich tonów.Wzmak jest od szanownego kolegi Kaczora -zadbany i w dobrej kondycji.3.Żeby to połaczyć doszedł IC-QED-qunex 3Ten cieńki kabelek co widać nie ma nic wspólnego z głosnikamiPozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts