Rega Napisano 16 stycznia Napisano 16 stycznia Najwyżej miałbym przez kilka dni kojaca ciszę. 😉 Bardzo odpowiednią do odsluchow. No, ale już nie muszę sprawdzać. Do moje samotni rzadko zaglądają inni. 3 minuty temu, Rega napisał: Najwyżej miałbym przez kilka dni kojaca ciszę. 😉 Bardzo odpowiednią do odsluchow. No, ale już nie muszę sprawdzać. Do moje samotni rzadko zaglądają inni. A poza tym, od pewnego czasu przestałem się przejmować konsekwencjami moich wypowiedzi. Życie mnie w tym jedynie utwierdza. 3 Odpisz, cytując
Raf_raf Napisano 16 stycznia Napisano 16 stycznia 20 minut temu, Rega napisał: Najwyżej miałbym przez kilka dni kojaca ciszę. 😉 Bardzo odpowiednią do odsluchow. No, ale już nie muszę sprawdzać. Do moje samotni rzadko zaglądają inni. I to jest właśnie (jak to kiedyś przeczytałem w recenzji pewnego wzmacniacz) "spokój zawodowca." 😉 Odpisz, cytując
Chlorofil Napisano Czwartek o 20:15 Napisano Czwartek o 20:15 Dnia 14.01.2026 o 22:21, TAtomicus napisał: Trzecia liga w porównaniu z czym konkretnie? Teac AS-200 panas sa-65 akai aa-7000, Kenwood ka-6000, Coral a-550, Pioneer sx1000td, scott 342, 344, 348, 388, Real st150, Sony ta-1120 itp. Odpisz, cytując
TAtomicus Napisano Piątek o 21:07 Napisano Piątek o 21:07 (edytowany) A, to nie wiem. Jak się liczy te ligi? Bo NAD 3020 wciąż wysoko stoi w różnych zestawieniach wybitnych wzmacniaczy. Nie tylko polskich. Edytowano Piątek o 21:12 przez TAtomicus Odpisz, cytując
Sipo Napisano Piątek o 21:36 Napisano Piątek o 21:36 22 minuty temu, TAtomicus napisał: NAD 3020 wciąż wysoko stoi w różnych zestawieniach To tak jak w rankingach samochodowych, zazwyczaj autem roku jest Fiat albo Skoda. Mam NAD-a 302 i słuchałem 3020, ale to urządzenia budżetowe, popularne, to słychać. Odpisz, cytując
Raf_raf Napisano wczoraj o 18:31 Napisano wczoraj o 18:31 (edytowany) Mam taki pytanie, czy wymieniacie kable zasilające w Waszych sprzętach "vintage"? Kiedy kupowałem Fishera pytałem o to sprzedawcę, ale stwierdził, że mogli by to robić, ale technicy uważają, że np. wzmacniacz powinien być zasilany takim kablem, w który został fabrycznie wyposażony, o ile to możliwe. Natomiast na blogu wpszoniak przeczytałem, że kable i gniazda powinno się wymieniać na nowoczesne. Ja się do wymiany kabla osobiście nia palę, ale ciekaw jestem jakie macie doświadczenia w tej kwestii. Ogólnie to dokonujecie jakiś większych ingerencji w swój sprzęt? Poza przypadkami, w których jest to konieczne. Edytowano wczoraj o 18:35 przez Raf_raf Odpisz, cytując
Wing0 Napisano wczoraj o 18:35 Napisano wczoraj o 18:35 Kable jeśli są oki nie ma potrzeby wymieniać. Topowe sprzęty miały kable nie cieńsze (i chyba nie gorsze;) niż dzieisjesze wynalazki. Ja w jednym wzmacniaczy zrobiłem daleko idące modyfikacje, mimo to jie zagrzał u mnie miejsca na stałe. Ja uważam ze najlepiej zrobic to co trzeba, można ewentualnie jakieś podłej jakosci kondy wymienić ale nie ma co zbytnio grzebać prócz spraw serwisowych. 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu (edytowany) W moich sprzętach np Sansui (kabel Kawasaki) , czy Fisher (kabel WE) , kable oryginalnie są montowane na stałe. Bez gniazd przyłączeniowych. Nie widzę potrzeby wymiany. Co wiecej , są to przewody dwużyłowe. I nie słyszałem jakiegokolwiek brumu, czy przydźwięku. Edytowano 23 godziny temu przez Rega 1 Odpisz, cytując
Raf_raf Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Też mam kabel zamontowany na stałe. Zrozumiałem, że chodzi o wymontowanie takiego kabla i zamontowanie gniazda, ale to może moja nadinterpretacja 🙂 Odpisz, cytując
Rega Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) Wymiana kabla ze stałego na przyłączany nie stanowi jakiegoś problemu. Tylko po co? Dodatkowe miejsce łączenia w postaci gniazda, nie jest mi do niczego potrzebne. Może dla tych, którzy lubią żonglerke to jest jakaś odmiana. Edytowano 4 godziny temu przez Rega Odpisz, cytując
Raf_raf Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Dzięki! Reasumując, teoretycznie można, tylko po co 😃 Odpisz, cytując
Recommended Posts