Fono Master Napisano 19 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2009 Ostatnio u mnie na topie jest płyta z koncertu zespołu Dead Can Dance "Toward the Within" ,koncert Loreeny McKennitt "Nights From The Alhambra" też cenię bardzo wysoko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooledit Napisano 19 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2009 Fono Master widzę ,że lubimy podobne klimaty. Też wysoko cenię obu artystów. U mnie dzisiaj jednak powiało węgierszczyzną czyli Omega i między innymi znany "Gyongyhaju Lany" czyli bardziej po naszemu " Dziewczyna o rudych włosach" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 19 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2009 Ci co ją widzieli mówili,że o perłowych Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooledit Napisano 19 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2009 Nie przeczę ,że tak . W końcu to już tak dawno temu było ,że sie kobiecina w latach troszkę posunęła. W każdym razie koncertowo bo na talerzu czarniutki KISSTADION`79 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 20 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2009 "Rany Julek" coś pięknego, KISSTADION`79.Łezka się w oku kręci. Ile musiałem polować w Instytucie Węgierskim, aby kupić coś z płyt Omegi.A "Dziewczyna o perłowych włosach" do dziś mnie bierze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooledit Napisano 20 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2009 I mnie również a ponieważ mam w wersji oryginalnej to mi się nawet rudy z perłowym pomylił. A prawie całą dyskografie Omegi mam ku mej radości na winylu i o dziwo w bardzo dobrym stanie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewabas Napisano 22 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2009 Nie przepadam za płytami koncertowymi... tak czy inaczej czuć to, że taka płyta i tak była konkretnie przerabiana w studiu. Uwielbiam za to bootlegi... jakość może nigdy nie jest powalająca, ale w takich nagraniach czuć prawdziwą duszę grania na żywo... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anais Napisano 28 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2009 Nikt tu chyba nie wspomniał o Tubular Bells - DVD koncertowe z drugą i trzecią częścią Dzwonów. Warto. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 30 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2009 RUSH "Concert In Rio" nagrane z TVP Kultura .Jakość dzwięku niespecjalna ale i tak szkoda ,że mają likwidować ten kanał ,jedyny przeze mnie oglądany program publicznej TV. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PimpuS Napisano 23 marca 2010 Udostępnij Napisano 23 marca 2010 Ostatnio kupiłem " George Michael Live in London" wersja na blu ray.Dźwięk super ! Muzyka też świetna na pewno przypadnie wam coś do gustu . Dźwięk DTS Master Audo HD super ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kawo Napisano 28 września 2012 Udostępnij Napisano 28 września 2012 Cytat Rionel Richie "Live in Paris".................................... ale realizacja nie najlepsza. Też mam i polecam, naprawdę przyjemna muzyka. Dziś zkupiłem Loenarda Cohena Live in London. Kurna super płytka, lubie ten jego spokojny i głęboki tembr głosu, płytka na uspokojenie i ukojenie nerwów po całym tygodniu harówy. Cena 54 zł za dwie CD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnnaRonow Napisano 30 października 2012 Udostępnij Napisano 30 października 2012 Lubię płyty koncertowe, ale najlepiej oczywiście iść na koncert. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Proximite Napisano 16 marca 2014 Udostępnij Napisano 16 marca 2014 Przepraszam za odkopanie tematu (tak wiem wygrałem złotą łopatę za odkop roku ), jednak nie ma sensu zakładać nowego.Nigdy nie słuchałem muzyki koncertowej. Ostatnio kupiłem Dżem symfonicznie na Bluray i jestem w szoku jak tego się świetnie słucha.Dziś odbieram Perfect symfonicznie na DVD. Mam nadzieję na podobne odczucia podczas odsłuchów.Jakie koncerty polecacie na DVD i bluray, które trzeba obejrzeć w swoim życiu? Preferuję polskie pozycję, jednak i zagranicznymi nie pogardzę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 16 marca 2014 Udostępnij Napisano 16 marca 2014 Festiwal Crossroads, dwie płyty pełne koncertowego, prawdziwego blues'a Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argue Napisano 17 marca 2014 Udostępnij Napisano 17 marca 2014 Czasem płyty koncertowe są wybawieniem jeśli chodzi o fatalny mastering albumów studyjnych.Przykładowo polecam Sabaton - Swedish Empire Live, który jest zapisem koncertu z Przystanku Woodstock, czasem naprawdę warto sięgnąć po koncertowe albumy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damciocha Napisano 26 kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2014 Dzień dobry. Jeśli koncerty, to polecam Porcupine Tree "Arriving somewhere..." dvd, rewelacja Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M-Arya Napisano 18 lipca 2014 Udostępnij Napisano 18 lipca 2014 Koncert Bonamassy w Royal Albert Hall, tylko jeden utwór, [ http://www.youtube.com/watch?v=bUwnSGMQXDo...be_gdata_player. Jeszcze lubię Stonesów z Bremen, 1998 i "Shine a light", śliczne "Paint it Black". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loco50 Napisano 19 lipca 2014 Udostępnij Napisano 19 lipca 2014 Kult- Unplagged,rewelacjaDM- 101, stara ale jest klimat i energia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M-Arya Napisano 19 lipca 2014 Udostępnij Napisano 19 lipca 2014 Cytat Kult- Unplagged,rewelacja[...] Zgadzam się w stu procentach. Tu mam link do koncertu Stonesów z 1998: http://www.youtube.com/watch?v=ymTZeyFL7M8AC DC "Live at River Plate".Deep Purple z Dio i London Symphony Orchestra.Rattle and Hum U2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loco50 Napisano 29 lipca 2014 Udostępnij Napisano 29 lipca 2014 Depeche Mode Tour of the Universe Barcelona 2009.Płyta starsza ale przypomniałem sobie o niej przy okazji montażu nowego kina domowego,jako, że w zestawie jest dvd i cd. Zacząłem od video a potem wrzuciłem cd.Jest całkiem przyzwoicie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 21 sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2014 Serdecznie polecam koncert ,,Sade" Bring me home live. Polecam ze względu ma kilka aspektów pierwsza to świetna muzyka i jego realizacja, jakość. Efektownie muzycznie wykonany pierwszy utwór przyprawia o gęsią skórkę. Scenografia i choreografia - uczta dla oczu. Jest to najwyższy poziom. Urok osobisty wokalistki też nie jest obojętny, nie ma co owijać w bawełnę Ulubiony Pulse, Floydów zyskał konkurencję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts