pirs Napisano 6 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2008 Witam.Ostatnio zakupiłem płyte z koncertem Davida Gilmoura i nie wiem czy kupiłem wadliwą czy taka jest.Dzwiekowo jest zrealizowana dobrze ale jakość obrazu zostawia wiele do życzenia.Może ktoś ją słuchał i podzieli się moimi spostrzeżeniami.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti34 Napisano 6 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2008 WitamNie napisałeś tytułu tej płyty, ani co się dzieje z tym obrazem. zakładam że to o ta: Dawid Gilmour in Concert. Na czym oglądasz ?Ja mam tą płytę, u mnie z obrazem jest wszystko ok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 6 stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 6 stycznia 2008 Jest to ostatni koncert w Royal Albert Hall.Ogladam na Denon 2930.Obraz jest dosyć mocno zasnieżony.DVD jest ok.Inne koncerty wychodza super. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratbum Napisano 7 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2008 Cytat (...) Obraz jest dosyć mocno zasnieżony. (...) Faktycznie - obraz z DVD Gilmour'a "Remember That Night" nie jest najlepszy... Ale nie jest też zły. Śnieżenie występuje tylko w bardzo ciemnych scenach. Poza tym - jest ok. Na jakim ekranie oglądasz to DVD? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 7 stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 7 stycznia 2008 Witam dzieki za zainteresowanie.Oglądam na plażmie 42 cale.Jeżeli jest to u Ciebie to znaczy że musi tak być.Oczywiście nie jest to tragedia .O niebo lepszy obraz jest na płycie z koncertu Rogera Watersa i do tego koncertu porównywałem Gilmoura.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 6 lutego 2008 Udostępnij Napisano 6 lutego 2008 Niestety duże 42 calowe ekrany sprawdzają się przy bardzo dobrych realizacjach.Obraz jest za bardzo powiększony u mnie niestety DVD też często wygląda nieciekawie.Na 27 calowym telewizorze obraz wydawał się dużo lepszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 1 września 2017 Udostępnij Napisano 1 września 2017 Dla wszystkich fanów, którzy chcą zobaczyć Davida na naprawdę dużym ekranie, mam dobrą informację. Trzynastego września w jednej z sieci kin, będzie można obejrzeć zapis koncertu, który odbył się w ramach trasy Rattle That Lock Tour, w Pompejach. Jak to zazwyczaj bywa z takimi imprezami - film wyświetlany będzie tylko jeden raz, tej samej nocy na całym świecie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiof Napisano 19 września 2017 Udostępnij Napisano 19 września 2017 Myslę, że nie będzie na co narzekac. Co ciekawe, kupując box, będziemy mieli mozliwość zobaczyć/posłuchać część utworów z koncertu z Wrocławia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 9 października 2017 Udostępnij Napisano 9 października 2017 Temat jakby ożył... Ja mieszane odczucia mam co do jakości realizacji obrazu koncertowej płyty Pink Floyd "Puls" . A czy ktoś ma doświadczenia z nowymi wydawnictwami płytą Davida Gilmoura "Live at Pompeii" ? Koncertówka BR/ DVD dobra jakość ?, a jak wypada samo CD ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 11 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2018 Kolejne stanowisko Muzyka https://deathmagnetic.pl/newsy/roger-waters-rozsierdzony-coverband-pink-floyd-chce-grac-w-izraelu/ po tym jak https://www.dorzeczy.pl/kraj/85585/roger-waters-apeluje-o-sprzeciw-wobec-kaczynskiego-podczas-koncertu-w-meksyku.html Ten się w dyplomacje nie bawi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 11 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2018 Jak uwielbiam go za jego muzykę tak informacje o agitowaniu na rzecz jakiejś strony politycznej (w dość obcych krajach dla niego), uważam za śmieszne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 11 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2018 Nie wiadomo czy jeszcze zagrają razem https://terazmuzyka.pl/aktualnosci/czytaj/roger-waters-nie-szanuje-davida-gilmoura-perkusista-pink-floyd-o-klotniach-w-zespole.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolf Son Napisano 12 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2018 Jak uwielbiam go za jego muzykę tak informacje o agitowaniu na rzecz jakiejś strony politycznej (w dość obcych krajach dla niego), uważam za śmieszne. "The Wall" Pink Floyd był o jednym, a koncert "The Wall" Watersa w Berlinie w 1990 już jednak miał inny kontekst. Cóż. Mimo że było zajebiście Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 12 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2018 No ok.. i? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolf Son Napisano 12 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2018 No już właśnie wtedy zauważyłem, że Waters podpiął się pod Mur Berliński. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 12 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2018 (edytowany) 12 godzin temu, Wolf Son napisał: No już właśnie wtedy zauważyłem, że Waters podpiął się pod Mur Berliński. A co ten mur ma jakieś uchwyty? @Fafniak on jedzie w trasę z ustalonym z grubsza przebiegiem koncertu i ma do tego zrobioną wizualizacje na występ. Na telebimach lecą obrazki i hasła które dotyczą problemów tego świata, na które jako artysta zwraca uwagę. Nie wiem jak wygląda cały jego set video i czego dotyczy, ale czytałem że naszego rodzimego capo di tutti capi wymienia razem z Orbanem, le Pen, (itd.) jako niebezpieczeństwa dla europejskiego porządku. Bez znaczenia Meksyk, Francja, czy Australia, wizualizacje są takie same. Edytowano 13 grudnia 2018 przez Pboczek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 13 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2018 Nie chcę wchodzić tu w politykę. Ale wystarczy poczytać jak często ludzie z zewnątrz kompletnie źle interpretowali zdarzenia w danym kraju. Watersowi do tego wszystkiego przydarzył się dość kuriozalny wywiad dla ruskiego dziennika... ehhh nie ma co ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolf Son Napisano 14 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2018 No z Krymem to ostro pojechał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ret iuy Napisano 26 października 2021 Udostępnij Napisano 26 października 2021 (edytowany) nice post Edytowano 26 października 2021 przez ret iuy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts