Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Ja uwielbiam radiową Dwójkę. Wspaniała muzyka, sporo kultury, literatura. Wszystko z klasą i na najwyższym poziomie. Żadnych reklam. Moim skromnym zdaniem jest to jedyne radio, jakie można słuchać niemal bez przerwy. Bardzo, bardzo polecam. I właśnie z powodu tej stacji płacę abonament RTV. icon_smile.gif
Napisano
A ja ostatnimi czasy już zupełnie odstawiłem radio. Nawet na Trójkę kręcę nosem. "Noc Muzycznych Pejzaży" niestety coraz słabiej przyciąga - siedzieć do czwartej rano mi się nie chce, nagrywać też nie, a współczesna scena prog-rockowa również coraz bardziej człowieka męczy... Już nie wspomnę, że od strony technicznej jest fatalnie. Nowej muzyki szukam na ProgArchives.com i znajduję takie rzeczy, że głowa mała...
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
Napisano
U mnie radio brzęczy głównie w kuchni i aucie, zazwyczaj leci Radio Opole bądź Katowice. Swój tuner już sprzedałem, i tak więcej stał niż grał. Ostatnio jednak przeżyłem miłe zaskoczenie będąc w podróży w Niemczech. Naszło mnie, by puścić sobie w aucie radyjko, więc zacząłem szukać czegoś ciekawego. Trafiłem na audycję jazzową w rozgłośni WDR i momentalnie z ust wyrwało mi się głośne WOW! Słuchając radia w aucie nigdy nie miałem czegoś takiego jak przestrzeń, a tym razem pojawiła się piękna scena z precyzyjną lokalizacją instrumentów.
Z ogromną przyjemnością wysłuchałem całej audycji. Ogólnie natrafiłem potem na jeszcze kilka rozgłośni ze znakomitą jakością.
Będąc z powrotem w Polsce puściłem radio i znów mnie odrzucił płaski, mdły dźwięk.
No i naszła mnie refleksja: jak to jest, że w Niemczech radio GRA, a u nas nie? Czy znowu chodzi o pieniądze? icon_confused.gif
  • 2 weeks later...
Napisano
Ja słucham. Jadąc samochodem głównie radia Kolor (mają przesympatycznych speakerów:)), PiN i Trójki. Natomiast wieczorem, po powrocie z pracy często włączam radio Polska Live! (radio internetowe, przyjemne granie, puszczają sprawdzoną muzykę, wielkie hity z ostatnich kilkudziesięciu lat, zarówno polskie jak i obcojęzyczne -http://www.polskalive.pl/).
  • 2 weeks later...
Napisano
Witam. Słucham i to na tyle dużo że świadomie zrezygnowałem z amplitunera kina domowego ( oczywiście też miał radio, ale ta mnogość "guziczków"...stawiam na prostotę) na rzecz amplitunera stereo z dobrym radiem ( jak się okazało juz poza salonem z odsłuchem). Lubię "Chylli Zet", 3, clasic rmf, dobrze że odbierają idealnie i to bez zaokiennej anteny. Radio to świetna alternatywa kiedy np. czytamy z tv to się nie uda;). Radio internetowe- tematyczne , raczej nie, tematyczne mam płyty.
  • 3 months later...
Napisano
Zdecydowanie w samochodzie i przy pracy przed komputerem, chyba ze mam czas i robie specjalne "samochodowe mixy" - znajda sie na nich zawsze wszystkie gatunki muzyczne:D
Ale jak juz radio to eska, rmf, czasami plus bo puszczaja stare kawalki, niestety duzo gadaja i za wiele discopolo puszczaja:P
Napisano
Muszę przyznać że zacząłem od jakiegoś czasu słuchać lokalnego radia icon_smile.gif Dużo się dowiaduję o swoim mieście ale przede wszystkim o korkach na drogach , bardzo ułatwia to podróżowanie po mieście jak się nie ma CB radia icon_smile.gif
Napisano
Cytat

Muszę przyznać że zacząłem od jakiegoś czasu słuchać lokalnego radia icon_smile.gif Dużo się dowiaduję o swoim mieście...

Cieszę się że w końcu to przyznałeś icon_wink.gif jednak bez wpisanej nazwy tego interesującego radia jak również bez uzupełnienia miasta z którego pochodzisz, my będziemy tkwić tam w korkach zdani na gps .
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
Napisano
Moim ulubionym Radiem jest Eska , no i oczywiście radio RMFM, lecą tam utwory nowe , jak i stare hity, które są ponadczasowe i jedyne w swoim rodzaju, jak dla mnie:) z radiem przyjemniej sie podróżuje, przyjemniej się sprząta i przyjemniej spędza się czas:)
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano
Cytat

Niestety radio odchodzi w niepamięć. Sam coraz żadziej słucham radia. Kiedyś w miszkaniu

Znajomość języka odeszła jednak pierwsza, a chciałem przypomnieć dobre audycje, ale chyba nie warto, skoro odchodzi icon_wink.gif
  • 4 weeks later...
Napisano
Ale słuchając radia można się dowiedzieć o ciekawej muzyce. Ja dzięki nocnym audycjom J.P. Wróblewskiego (Trzy kwadranse jazzu) i Piotra Kosińskiego (Noc muzycznych pejzaży) w "Trójce" poznałem mnóstwo świetnych wykonawców. To samo w radiu PIN. Ale raczej trzeba słuchać późnym popołudniem o ile nie wieczorem albo w nocy. W dzień lubię słuchać starych przebojów w ZET Gold.