dominik g Napisano 17 kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2013 Ja uwielbiam radiową Dwójkę. Wspaniała muzyka, sporo kultury, literatura. Wszystko z klasą i na najwyższym poziomie. Żadnych reklam. Moim skromnym zdaniem jest to jedyne radio, jakie można słuchać niemal bez przerwy. Bardzo, bardzo polecam. I właśnie z powodu tej stacji płacę abonament RTV. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 17 kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2013 W pracy to różne stacje. W domu przeważnie sky.fm i smooth jazz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kostku Napisano 20 kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2013 A ja ostatnimi czasy już zupełnie odstawiłem radio. Nawet na Trójkę kręcę nosem. "Noc Muzycznych Pejzaży" niestety coraz słabiej przyciąga - siedzieć do czwartej rano mi się nie chce, nagrywać też nie, a współczesna scena prog-rockowa również coraz bardziej człowieka męczy... Już nie wspomnę, że od strony technicznej jest fatalnie. Nowej muzyki szukam na ProgArchives.com i znajduję takie rzeczy, że głowa mała... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 2 maja 2013 Udostępnij Napisano 2 maja 2013 A ja dopiero teraz skusilem sie na tuner, podpielem kablowke i zazwyczaj slucham radia RTL. Leci tam klasyczna muzyka, hity z ubieglych lat i mam wrazenie ze chyba nadaja najlepsza jakosc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audiofile Napisano 23 lipca 2013 Udostępnij Napisano 23 lipca 2013 W pracy radio jest nieodzownym przyjacielem. Ja nie potrafię się odnaleźć jak coś nie gra w tle. W sumie to nawet nie ma znaczenia jaka muza leci, chętnie słucham Zetki, RMF czy Eski. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartol5 Napisano 26 sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2013 Nienawidzę stacji gdzie non stop przewijają się konkursy sms. Wybieram radiową 3. Z prowadzących audycję stawiam na Mana Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zodiak86 Napisano 5 września 2013 Udostępnij Napisano 5 września 2013 Radio - Słucham audycji , rozpoznaje stare czy nowe ,,kawałki'' a przede wszystkim rozgrzewam wzmacniacz . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalinowski Napisano 5 września 2013 Udostępnij Napisano 5 września 2013 A czy komuś udało się odebrać jakiś program radiowy nadawany razem z naziemną tv cyfrową? Może tam będzie/jest lepsza jakość? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 6 września 2013 Udostępnij Napisano 6 września 2013 Najpierw ogarnj na 100% analogową z TX-NR616 potem pytaj o lepszą Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 7 września 2013 Udostępnij Napisano 7 września 2013 U mnie radio brzęczy głównie w kuchni i aucie, zazwyczaj leci Radio Opole bądź Katowice. Swój tuner już sprzedałem, i tak więcej stał niż grał. Ostatnio jednak przeżyłem miłe zaskoczenie będąc w podróży w Niemczech. Naszło mnie, by puścić sobie w aucie radyjko, więc zacząłem szukać czegoś ciekawego. Trafiłem na audycję jazzową w rozgłośni WDR i momentalnie z ust wyrwało mi się głośne WOW! Słuchając radia w aucie nigdy nie miałem czegoś takiego jak przestrzeń, a tym razem pojawiła się piękna scena z precyzyjną lokalizacją instrumentów. Z ogromną przyjemnością wysłuchałem całej audycji. Ogólnie natrafiłem potem na jeszcze kilka rozgłośni ze znakomitą jakością.Będąc z powrotem w Polsce puściłem radio i znów mnie odrzucił płaski, mdły dźwięk. No i naszła mnie refleksja: jak to jest, że w Niemczech radio GRA, a u nas nie? Czy znowu chodzi o pieniądze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agatron Napisano 20 września 2013 Udostępnij Napisano 20 września 2013 A ja w samochodzie słucham eski, poza samochodem, w domu, często słucham stacji Polskiego Radia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiophile Napisano 24 września 2013 Udostępnij Napisano 24 września 2013 Ja słucham. Jadąc samochodem głównie radia Kolor (mają przesympatycznych speakerów:)), PiN i Trójki. Natomiast wieczorem, po powrocie z pracy często włączam radio Polska Live! (radio internetowe, przyjemne granie, puszczają sprawdzoną muzykę, wielkie hity z ostatnich kilkudziesięciu lat, zarówno polskie jak i obcojęzyczne -http://www.polskalive.pl/). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior85 Napisano 29 września 2013 Udostępnij Napisano 29 września 2013 tradycyjnego prawie wcale, wciąż te same kawałki wałkowane non stopprzestawiłem się na internetowe tematyczne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 7 października 2013 Udostępnij Napisano 7 października 2013 Witam. Słucham i to na tyle dużo że świadomie zrezygnowałem z amplitunera kina domowego ( oczywiście też miał radio, ale ta mnogość "guziczków"...stawiam na prostotę) na rzecz amplitunera stereo z dobrym radiem ( jak się okazało juz poza salonem z odsłuchem). Lubię "Chylli Zet", 3, clasic rmf, dobrze że odbierają idealnie i to bez zaokiennej anteny. Radio to świetna alternatywa kiedy np. czytamy z tv to się nie uda;). Radio internetowe- tematyczne , raczej nie, tematyczne mam płyty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Allaway Napisano 30 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2014 Zdecydowanie w samochodzie i przy pracy przed komputerem, chyba ze mam czas i robie specjalne "samochodowe mixy" - znajda sie na nich zawsze wszystkie gatunki muzyczne:D Ale jak juz radio to eska, rmf, czasami plus bo puszczaja stare kawalki, niestety duzo gadaja i za wiele discopolo puszczaja:P Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupeez Napisano 4 lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 lutego 2014 Muszę przyznać że zacząłem od jakiegoś czasu słuchać lokalnego radia Dużo się dowiaduję o swoim mieście ale przede wszystkim o korkach na drogach , bardzo ułatwia to podróżowanie po mieście jak się nie ma CB radia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 4 lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 lutego 2014 Cytat Muszę przyznać że zacząłem od jakiegoś czasu słuchać lokalnego radia Dużo się dowiaduję o swoim mieście... Cieszę się że w końcu to przyznałeś jednak bez wpisanej nazwy tego interesującego radia jak również bez uzupełnienia miasta z którego pochodzisz, my będziemy tkwić tam w korkach zdani na gps . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 19 lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 lutego 2014 Słucham ale tylko internetowych,np. www.smoothjazz.com, sky.fm (jazz, dance) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 19 lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 lutego 2014 Cytat Słucham ale tylko internetowych,np. www.smoothjazz.com, sky.fm (jazz, dance) nie jestes sam popieram polecam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maybell2932 Napisano 28 marca 2014 Udostępnij Napisano 28 marca 2014 Moim ulubionym Radiem jest Eska , no i oczywiście radio RMFM, lecą tam utwory nowe , jak i stare hity, które są ponadczasowe i jedyne w swoim rodzaju, jak dla mnie:) z radiem przyjemniej sie podróżuje, przyjemniej się sprząta i przyjemniej spędza się czas:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
endr Napisano 3 kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2014 eski nie da się słuchać. Muzyka od kilku lat tam to jakieś nieporozumienie. Ale co ja tam wiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onemichiko2052 Napisano 4 kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2014 Ja słucham radia, a mianowicie moim ulubionym radiem jest RMFM MAX, bardzo lubię to radio.. lecą tam fajne ponadczasowe kawałki, nowości i hity zawsze na czasie , jeśli nie znacie tego radia to szczerze polecam spróbować posłuchać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GOSCISLAWA78 Napisano 24 kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2014 Jeśli nie słucham jakiegoś tematycznego radia, to najczęściej sięgam po Trójkę, albo AntyRadio. Innych praktycznie nie słucham. Tym bardziej nie słucham żadnych audycji, tylko i wyłącznie muzykę, która jest grana. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 9 maja 2014 Udostępnij Napisano 9 maja 2014 Cytat Niestety radio odchodzi w niepamięć. Sam coraz żadziej słucham radia. Kiedyś w miszkaniu Znajomość języka odeszła jednak pierwsza, a chciałem przypomnieć dobre audycje, ale chyba nie warto, skoro odchodzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 1 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2014 Ale słuchając radia można się dowiedzieć o ciekawej muzyce. Ja dzięki nocnym audycjom J.P. Wróblewskiego (Trzy kwadranse jazzu) i Piotra Kosińskiego (Noc muzycznych pejzaży) w "Trójce" poznałem mnóstwo świetnych wykonawców. To samo w radiu PIN. Ale raczej trzeba słuchać późnym popołudniem o ile nie wieczorem albo w nocy. W dzień lubię słuchać starych przebojów w ZET Gold. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts