RoRo Napisano 14 listopada 2009 Udostępnij Napisano 14 listopada 2009 SpineGratulacje za zmiany na FORUM. Jakbyś mógł jeszcze sprawdzić ograniczenia w wysyłaniu wiadomości na PW z poziomu komunikatora na Forum.Wczoraj i dzisiaj chciałem wysłać jedna po drugiej 2 wiadomości i nie wyszło Dostałem info, że mam poczekać 5 minut...Wczesniej chyba tego nie było - czy w ramach nowości jest wstawiony minimalny odstęp czasowy między kolejnymi wiadomościami równy te 300sekund?.To celowe czy tak wyszło???PozdrawiamPS. A jeżeli tak było od dawna, to może poprawiłem szybkość pisania , ale wątpię ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 16 listopada 2009 Udostępnij Napisano 16 listopada 2009 W kwestii płyt za posty niestety nie jest tak, że mamy dla Was, co tylko nam w oko wpadnie...Spine, mam nadzieję, nadal będzie działał - pozostało mu jeszcze trochę do zrobienia, o czym przypominam mu każdego dnia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 listopada 2009 Udostępnij Napisano 17 listopada 2009 Zmniejszylem flood control do 2min ;]. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 17 listopada 2009 Udostępnij Napisano 17 listopada 2009 Cytat Zmniejszylem flood control do 2min ;]. a teraz trzymamy kciuki za resztę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 18 listopada 2009 Udostępnij Napisano 18 listopada 2009 Spine!Czy tylko ja tak mam, czy to jakiś ogólnoświatowy trend? Sporo przycisków na forum otrzymało angielskojęzyczne nazwy - zum Beispiel - jestem "Logged in as Bert", posiadam "My Controls" et caetera...To globalizacja ili szto nibudź innego? Adieu i na shledanou! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 18 listopada 2009 Udostępnij Napisano 18 listopada 2009 Uuuu Bert sprzęt coś siada , ja nie zaobserwowałem tej globalizacji w żadnym zakątku forum. Wszystko ładnie for example "Zalogowany jako: pacio94" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 18 listopada 2009 Udostępnij Napisano 18 listopada 2009 A może to kwestia przeglądarki??? Używam muzycznej przeglądarki - Opery PS. Test przeglądarek - passed... znaczy... pod IE jest tak samo. Dwa różne komputery - też ten sam efekt!Może, kolego Pacio, z uwagi na lepszą znajomość języka, Ty już nie zauważasz, że jest po angielsku? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 18 listopada 2009 Udostępnij Napisano 18 listopada 2009 Ja także obalam tezę przeglądarkową, na codzień używam Opery, a IE tylko okazyjnie i zawsze mam po polsku (sprawdzałem nawet w telefonie na dwóch przeglądarkach <Opera MINI i Symbianowska S60 v.5>).Co do niezauważania to sprawdziłem jeszcze raz i wszystko po polsku Może Spine coś poradzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 18 listopada 2009 Udostępnij Napisano 18 listopada 2009 Ta angielska wersja forum juz od dawna jest, przyuważyłem to jakiś czas temu o teraz pisze posta.. i co..??? pełne menu po "inglisz" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 18 listopada 2009 Udostępnij Napisano 18 listopada 2009 Yes, yes, yes!Czyli nie tylko u mnie... Uff!!! A ja ostatnimi czasy chodząc do łazienki coraz bardziej podejrzliwie spoglądałem na odbicie w lustrze... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 18 listopada 2009 Udostępnij Napisano 18 listopada 2009 No, no, no ! Cytat A ja ostatnimi czasy chodząc do łazienki coraz bardziej podejrzliwie spoglądałem na odbicie w lustrze... Może czas zgolić zarost i przestać sprzyjać talibom? U mienia wsio w pariadku! Anglijskiewo niet - tolka polskij jazyk...Pazdrawliaju!PS. Nie za dużo tego obalania??? Jutro jedni do pracy, inni pewnie do szkoły Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 1 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2009 Coraz szersze grono oznaczonych na zielonych Moderatorów - to cieszy! Greatulacje!Ale z drugiej strony, jeżeli o Forum idzie, mógłbym dodać złośliwie - jak zwykle, nic się nie zmieniło.Oddech Oli_be, oddechem, a dolce far niente trwa!A ja znów chciałem skorzystać ze sporej bazy wiedzy ukrytej w temacie "Co z Jolidą (...)"I, jak zwykle, po przewróceniu kilku stron, się zniechęciłem. Zniechęcenie przeciwnika - też skuteczna metoda...Amen! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 31 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2009 Wracam do tematu rozdzielczosci forum. Jestem po wymianie laptopa i jak otworzylem dzisiaj forum to sie niemile zaskoczylem. Strona wypelnia mi jakies 70% ekranu (na szerokosc oczywiscie), a ze jego przekatna wynosi 15,4'' to literki nagle sie zmniejszyly. Dodam, ze wczesniej dzialalem na tej samej wielkosci ekranie z ta roznica, ze bylo 1280x800, a jest 1680x1050. Oczywiscie moge zmieniac rozdzielczosc, ale na dluzsza mete jest to niewygodne.Jesli znajdzie sie chwila na przemyslenie sprawy to prosilbym Administracje o pomoc/zmiany Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 31 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2009 A co ja mam powiedzieć ,od dwóch lat mam 17' panoramiczną ,i muszę z tym żyć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 1 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2010 Cytat Dodam, ze wczesniej dzialalem na tej samej wielkosci ekranie z ta roznica, ze bylo 1280x800, a jest 1680x1050. Oczywiscie moge zmieniac rozdzielczosc, ale na dluzsza mete jest to niewygodne. Pacio - warto zauważyć, że:- to normalne, że zwiększenie rozdzielczości przy tej samej przekątnej ekranu powoduje zmniejszenie wielkości liter - trudno wszystkim dogodzić, sporo formatów (4:3, 16:10, 16:9...) i rozdzielczości (począwszy od 1024x768 po 1920x1080) jest wykorzystywanych przez użytkowników Forum i chyba nie co liczyć na dodatkowe opcje wyboru formatu/rozdzielczości - większość nowych wersji programów typu IE ma skalowanie, warto z tego skorzystać. Przy 1400x1050 korzystam ze skali 125%, w 1280x1024 jest w sam raz, a dla 1024x768 daję od 90 do 100%. W każdym razie rozdzielczości nie zmieniam i pracuję na fizycznej. - Forum Audio jest dopasowane stylistycznie i formatem do głównej strony AUDIO, więc raczej nie da się od razu wszystkiego pogodzić. A później też niekoniecznie się to uda ... Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 2 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2010 Korzystam w czasie bytności na forum z różnych komputerów (w tym laptopy) i monitorów, w różnych miejscach (praca, dom) i nie mam problemów.Pozdrawiam w Nowym Roku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 3 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2010 RoRoJa bym własnie liczyl na te dodatkowe opcje wyboru rozdzielczosci Zdaje sobie sprawe, ze trudno jest programowac, dogrywac i administrowac tym wszystkim. Nie licze na rozwiazanie od zaraz, po prostu chcialbym zasugerowac, ze przydaloby sie Ze skalowania w przegladarce korzystam, ale jest to o tyle niewygodne, ze lubie otwierac tematy w nowych kartach, a OPERA nie daje mozliwosci blokady skalowania i musze za kazdym razem powiekszac osobno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor Napisano 7 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2010 Pytanie do szanownej administracji mam......Czymże naraził się photobucket, że nie można już linkować z niego obrazków?To bardzo wygodny sposób udostępnienia zdjęć - na dodatek nie obciążający serwera forum.Jeśli można, bardzo prosiłbym o przywrócenie takiej możliwości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 12 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2010 Prośba o poprawki w ANKIECIE w wersji elektronicznej...W stosunku do wersji papierowej (w styczniowym numerze AUDIO) jest parę pomyłek.- Punkty 27 i 28 w wersji elektronicznej sa takie same (OD ILU LAT CZYTUJESZ RÓŻNE MAGAZYNY O TEMATYCE AUDIO:), a pytanie 28 dotyczy miesięcznika AUDIO.- Punkt 57 brzmi w wersji elektronicznej "ILE PŁYT CD KUPIŁEŚ W CIĄGU OSTATNIEGO ROKU?", a w papierowej jest pytanie "Czy w ciągu ostatniego roku więcej muzyki: kupiłeś na CD/ściągnąłeś z internetu"Poza tym - zakładam że przyznając punktacje od 1 do 5 (pytania 24 i 31) należy uszeregować punkty od 1 do 5 i można np. dwa razy dać ocenę "3" a nie dać "1" (skoro mamy taki sam zakres przyznawanych punktów w pytaniach 29 i 39).Na koniec: osoby mające kilka systemów (np. pytania 10 i 17) wybierają odpowiedzi dotyczące tego najważniejszego dla siebie (zazwyczaj stereofonicznego...)? Bo w pytaniach tych można zaznaczyć tylko jedną odpowiedź (w pytaniu 16 "Czy w systemie pracują:" można juz zaznaczyć więcej odpowiedzi).Pozdrawiam - i zachęcam do wypełnienia ankiety tych Kolegów (i oczywiście również Koleżanki), którzy tego jeszcze nie zrobili. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 15 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2010 Dzięki za uwagi, widocznie coś się nie tak przekleiło:( Spine powiadomiony. Resztę spraw poruszę. Wierzcie, że to naprawdę nie nasza zła wola czy lenistwo, jeśli chodzi o pewne zmiany...PozdrawiamOla Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 26 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2010 Witam, jeden z Kolegów poruszył temat objętości własnego konta - poniżej Jego post"Witam! Chciałbym zgłosić pewien problem. Otóż, od pewnego czasu NIE MOGĘ wklejać zdjęć, załączników na Waszym forum. U dołu ekranu mam informację "Użyta przestrzeń dostępna dla załączników 15,67MB z 15,67MB. I przy jakiejkolwiek próbie dołączenia pliku dostaję informację: "Wysyłanie zakończone niepowodzeniem. Plik jest większy niż maksymalna dozwolona przestrzeń". Tak, jakby skończył się jakiś limit??? Czy stosujecie limity??? Sądzę jednak, że powstał jakiś błąd w Waszym systemie, który mi uniemożliwia powyższe. Niestety - nie znam się na informatyce...Czy można coś poradzić w zaistniałej sytuacji?Byłbym wdzięczny za podjęcie skutecznych działań.Pozdrawiam. Jacek "Przyłączam się do Jego sugestii i proszę o odpowiedź - o ile wiem, to użytkownicy mają ograniczoną pojemność dysku z przeznaczniem na fotografię Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2010 zwiekszylem limit do 25 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 24 lutego 2010 Udostępnij Napisano 24 lutego 2010 Cześć, czy to rozwijane drzewko na dole pod głównym tematem/wątkiem pod tytułem "Posty w temacie" będzie cały czas ? czy po prostu u mnie się coś na przestawiało ? bo jakoś poprzednia wersją normalnych okien/odp była bardziej czytelna.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 24 lutego 2010 Udostępnij Napisano 24 lutego 2010 A ja osobiście dziękuję za wprowadzenie funkcji "POKAŻ CAŁY TEMAT NA JEDNEJ STRONIE"!!!Oj!Chyba też mi się poprzestawiało, bo jakoś w dalszym ciągu nie widać funkcji "POKAŻ CAŁY TEMAT NA JEDNEJ STRONIE"!!!A pamiętam, że były takie ładnie brzmiące i szumne deklaracje... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 24 lutego 2010 Udostępnij Napisano 24 lutego 2010 W sumie ciężko mi się odnaleźć teraz Bert - nie jestem sam ?!? Edit: już przełączyłem na widok standardowy - przepraszam za zamieszanie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts