piachurob Napisano 20 lipca 2013 Udostępnij Napisano 20 lipca 2013 Hej! Jestem ciekaw czy znacie jakieś ciekawe zespoły tudzież kompozytorów, którzy nie są popularni w "naszych" mediach, a o których warto pamiętać i zapoznać się z ich twórczością. Nawet pojedyncze kawałki (tytuły) wystarczą, aby każdy mógł posłuchać czy mu sie podoba. Najlepiej podać też styl/gatunek muzyczny, bo nie każdy słucha metalu, hip hopu czy jazzu. Od siebie polecam: zespół FATUM - rock kawałek - "Latarnik" - KLINCZ kawałek "Spotkajmy sie w pół drogi" - SYNDIA kawałek "Na Twojej orbicie" - MAD MONEY Biliński Marek- elektorniczna Pozdrawiam i czekam na Wasze "typy" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piachurob Napisano 2 sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2013 Zespół NURT (jazz-rock) - grają ciekawie, jednak wokal nie powala;)Od siebie dorzucę jeszcze do listy zespół "KRZAK" - blues/rock Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fruzia Napisano 12 sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2013 Pamięta ktoś jeszcze zespół Lady Pank ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartol5 Napisano 26 sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2013 Piersi, z czasów kiedy jeszcze śpiewał Kukiz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agatron Napisano 20 września 2013 Udostępnij Napisano 20 września 2013 Mój chłopak mówił, że kiedyś był znany Kowalski z piosenką "Zdarzam się". Pierwsze słyszę, ale może Wy znacie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior85 Napisano 8 października 2013 Udostępnij Napisano 8 października 2013 polski trash metalowy zespół Turboalbum Dorosłe Dzieci zwłaszcza kawałek Fabryka Keksów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Note Napisano 13 maja 2016 Udostępnij Napisano 13 maja 2016 Troszkę stary temat , ale może ktoś jeszcze tu zagląda więc dorzucam zespół NON IRON (hard-rock) - https://www.youtube.com/watch?v=KLJSiYUikaQ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurak Napisano 1 czerwca 2016 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2016 Jak wspomniała agatron - Kowalski - polecam, lekka popowa muza Natomiast jak ktoś lubi muzyke celtycką polecam zespół CarrantuohillA jak ktoś lubi Muńka to Szwagierkolaska, potem T.Love albo odwrotnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iggi Napisano 22 sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2016 Przychodzi mi do glowy dawno nie sluchany hit Azyl P "chyba umieram" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kędzior Napisano 22 września 2016 Udostępnij Napisano 22 września 2016 Cytat polski trash metalowy zespół Turboalbum Dorosłe Dzieci zwłaszcza kawałek Fabryka Keksów Turbo zapomniane? Chyba nie az tak bardzo. Z nowym wokalista radza sobie calkiem niezle A co do zespolow, ktore dzisiaj nie moge pochwalic sie taka popularnoscia jak kiedys to na pewno ,,Romuald i Roman". Szkoda, bo grali calkiem fajna muzyke, zahaczając o psychodeliczny rock. Mi ojciec kupil pare lat temu jakas ich skladanke i nie siedzac nawet w tych klimatach docenilem od razu, wiec... polecam sprawdzic Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomix Napisano 30 listopada 2017 Udostępnij Napisano 30 listopada 2017 A mi się ostatnio TSA przypomniało... Fajnie jest wrócić do starych czasów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurak Napisano 15 lutego 2018 Udostępnij Napisano 15 lutego 2018 Dwa ciekawe zespoły, warte przypomnienia lub poznania: Opozycja, Proletaryat Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wallace Napisano 2 lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 lutego 2019 (edytowany) Dla mnie niezapomniany Rezerwat z "Zaopiekuj się mną" - słucham czasem. Drugi mój ulubiony "dinozaur" to Kapitan Nemo - najczęściej leci u mnie "Twoja Lorelei" i "Bar Paradise" Edit: Ups.. dopiero teraz zobaczyłem datę poprzedniego posta Edytowano 2 lutego 2019 przez wallace Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 lutego 2019 @wallace, pisz śmiało, nie zważaj na daty.... Ostatecznie wiecznie ktoś zapomina o jakimś zespole polskim (zresztą nie inaczej jest z zespołami tzw zachodnimi). Pozdrawiam WP Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S-Works Napisano 2 lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 lutego 2019 (edytowany) Rendez vous -"Na skrzyżowaniu ulic" Reds- "Changing Colours" Test-"Test" Mech,Bank,Gajga Edytowano 2 lutego 2019 przez S-Works Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelchr Napisano 9 lutego 2019 Udostępnij Napisano 9 lutego 2019 Kobong. Obecnie dostępne reedycje płyt. Mocna rzecz ale warta uwagi , awangardowa i odkrywcza jak na swoje czasy , zwłaszcza druga płyta " Chmury nie było" . Ta " toolowa" sekcja rytmiczna.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Kierul Napisano 26 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 26 czerwca 2019 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fonomajster Napisano 19 lipca 2019 Udostępnij Napisano 19 lipca 2019 Dnia 1.06.2016 o 21:31, jurak napisał: A jak ktoś lubi Muńka to Szwagierkolaska, potem T.Love albo odwrotnie Szwagierkolaska to był taki poboczny projekt Muńka. Ja wspominam SBB, Klan, Brekaout. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 23 lipca 2019 Udostępnij Napisano 23 lipca 2019 Wrak "Mam pięć lat i bawić się chcę..." ... Kto słuchał Earth Wind & Fire, Cool & The Gang itp. pewnie wspomni z uśmiechem na twarzy 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasju Napisano 29 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2019 A kojarzy ktoś taki zespół , jak Alibabki ? Z tych młodszy to na pewno obecnie mało mówi się o T Love , a zespół był moim zdaniem naprawdę całkiem solidny . Jeszcze z czasów młodości miło wspominam 2 plus 1 :) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 września 2019 Udostępnij Napisano 13 września 2019 Balkan Electrique. Warszawa 1989 -Fiolka Najdenowicz i Sławomir Starosta. Pamiętam utwór Ye Me Poday. Resztę twórczości trochę mniej 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyrzyk Napisano 24 września 2019 Udostępnij Napisano 24 września 2019 Sirrah - Płyta "Acme" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekPijowczyk Napisano 26 lipca 2022 Udostępnij Napisano 26 lipca 2022 Oddział zamknięty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 31 lipca 2022 Udostępnij Napisano 31 lipca 2022 (edytowany) Grażyna Łobaszewska, szczególnie polecam album z 2012 "Przepływamy" Edytowano 31 lipca 2022 przez stach_s Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 31 lipca 2022 Udostępnij Napisano 31 lipca 2022 Siekiera płyta Nowa Aleksandria Aya RL Variete Kat Kobranocka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts