Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
53 minuty temu, Adi777 napisał:

A tego nie słuchałem ;)

Serio nie znałeś Klausa Mitffoha? Wybitna płyta, jedna z najlepszych w historii polskiej muzyki. Niewiele jej ustępuje Historia Podwodna czyli następna płyta Janerki.

Napisano
27 minut temu, Bebop napisał:

Jesteś kilkoma osobami? 

Dokładnie dwoma - spod znaku Bliźniąt. ;)  Poza tym, zakładam, że kilka innych osób też jest zainteresowanych Twoimi propozycjami.

Bardzo lubię Jimmy Smitha i organy Hammonda w ogóle. Sporo tego kupiłem w swoim czasie. :)

Napisano
3 minuty temu, Rafał S napisał:

Bardzo lubię Jimmy Smitha i organy Hammonda w ogóle.

Dość niedawno byłem zupełnie blisko zakupu oryginalnych organów Hammonda. Po namyśle (obrotowy głośnik i reszta jak szafa) zrezygnowałem. Zabrakło mi miejsca w moim grajdole.

Tak, Jimmy Smith jest mistrzem tego instrumentu. 

Napisano (edytowany)
45 minut temu, tchocky napisał:

Serio nie znałeś Klausa Mitffoha?

Serio, serio 😉Przed chwilą przesłuchałem i mam trochę mieszane odczucia, ale ogólnie wrażenie pozytywne.

Edytowano przez Adi777
Napisano (edytowany)

Mój pierwszy kontakt z Root Down doprowadził do utraty kontaktu z rzeczywistością. Włączyłem tę płytę zupełnie przypadkiem z zamiarem sprawdzenia czy jest w moim klimacie. Zostałem do końca. Nie potrafiłem przerwać. Kiedyś już tę płytę tu polecałem i pamiętam, że @Rafał S też zareagował pozytywnie…

@Bebop, dzięki za przypomnienie tego nagrania. Aż zły jestem, że o nim zapomniałem. I w związku z tym dygresja… widzę zdecydowaną przewagę muzyki na nośnikach nad plikami czy streamingiem. Płyty mam w szufladach i na półce - każde miejsce to odrębny klimat. W zależności od nastroju, kieruję kroki w tym czy innym kierunku i przeszukuję. Nie ma możliwości abym o czymś zapomniał na dłużej. A pliki czy streaming przepadają. Tak łatwo o nich zapomnieć. Przeglądanie cyfrowych bibliotek to już nie to samo…

Edytowano przez sonique
Napisano (edytowany)
33 minuty temu, Bebop napisał:

Tak, Jimmy Smith jest mistrzem tego instrumentu. 

Ta płyta nie jest Ci zapewne obca?

Jedna z moich ulubionych płyt jazzowych z udziałem organów.

Edytowano przez Adi777
Napisano (edytowany)
24 minuty temu, Adi777 napisał:

Ta płyta nie jest Ci zapewne obca?

Tej akurat nie znam, Ale dzięki bo właśnie słucham i jest ciekawa. 

The Doors - mam kilka (pierwszych)  wydań CD jakie się w ogóle  pojawiły. 

Edytowano przez Bebop