pairtick Napisano 11 lutego Napisano 11 lutego 62 lata temu, w 9 godzin i 45 minut, Beatlesi nagrali swoją pierwszą płytę. 2 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 12 lutego Napisano 12 lutego I znowu ta gówniana nostalgia, wczoraj minęło 40 lat od wydania przez Killing Joke ich 5-ego albumu Night Time..,kiedy na giełdzie płytowej w Hybrydach wymieniałem się na tę płytę jeszcze nie wiedziałem jak ten postpunkowy album będzie ikoniczny dla lat osiemdziesiątych, a i jawną inspiracją dla pewnej sławnej grungowej kapeli lat następnych… 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 12 lutego Napisano 12 lutego 35 minut temu, MarcKrawczyk napisał: I znowu ta gówniana nostalgia Marcin, nie pękaj - jeszcze w zielone gramy. 2 Odpisz, cytując
soberowy Napisano 12 lutego Napisano 12 lutego Świetnie nagrany album, można słuchać godzinami. U mnie już trzeci raz odtwarzana, tylko wciskam play 😀 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 12 lutego Napisano 12 lutego Dwa utwory z tej płyty, to moje kawałki do testów:). Odpisz, cytując
soberowy Napisano 12 lutego Napisano 12 lutego Zaraz wchodzę w Kraftesty i poczytam, zacznę od jakichś Bowersow, może 707 😉 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 12 lutego Napisano 12 lutego Jedna z moich ulubionych płyt, aczkolwiek jedyna z jego dyskografii, a przesłuchałem chyba wszystkie 🤔 Znalazłem też oryginalne zdjęcie. 3 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 12 lutego Napisano 12 lutego 14 minut temu, fp74 napisał: A na najbliższej liście zakupów jest u mnie m.in. Blue Maqams. Słuchałeś, czy bierzesz ze względu na skład? 😉 Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 12 lutego Napisano 12 lutego 38 minut temu, pairtick napisał: Jedna z moich ulubionych pły Moja też! Proponowałem nawet tę plytę tu jakiś czas temu. I to jest właśnie muzyka, którą kupuję w pierwszej kolejności na CD. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 12 lutego Napisano 12 lutego 11 minut temu, Grzesiek202 napisał: Moja też! Proponowałem nawet tę plytę tu jakiś czas temu. I to jest właśnie muzyka, którą kupuję w pierwszej kolejności na CD. Tzn. z tego kręgu kulturowego czy z ECM? Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 13 lutego Napisano 13 lutego Z powodu obu cech, to piękna muzyka i pięknie nagrana. Odpisz, cytując
maxredaktor Napisano 13 lutego Napisano 13 lutego 20 godzin temu, Grzesiek202 napisał: Moja też! Proponowałem nawet tę plytę tu jakiś czas temu. I to jest właśnie muzyka, którą kupuję w pierwszej kolejności na CD. Moja również I też ją mam w swojej kolekcji. A dzisiaj słuchałem głównie tego wydawnictwa: 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 14 lutego Napisano 14 lutego @fp74 Jon Hiseman to mistrz. Wciąż pluję sobie w brodę, że przegapiłem koncert Colosseum w Sopocie te 30 lat temu. Ich "Reunion Concerts" z 1994 r. jest jednym z moich ulubionych albumów "live". Czy Ty aby też nie grasz / nie grałeś na bębnach? Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 14 lutego Napisano 14 lutego (edytowany) 28 minut temu, fp74 napisał: A Ty to zawodowiec czy szczypior jak ja? Nic z tego. Ja tylko słucham z nabożnym podziwem. 18 lat temu próbowałem się uczyć grać na gitarze, ale bardzo szybko dałem spokój, bo miałem już wtedy 30-tkę i palce sztywne, jak diabli. Gratuluję i zazdroszczę pięknego hobby. Edytowano 14 lutego przez Rafał S Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 14 lutego Napisano 14 lutego Jak już o graniu na gitarze wspominacie, to w ramach nostalgii przypomniałem sobie o popełnieniu będąc jeszcze nastolatkiem wyjątkowego „przeboju”, mając na uwadze dzisiejszy dzień przyjmijcie ten utwór z wyrozumieniem… 2 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 14 lutego Napisano 14 lutego (edytowany) 31 minut temu, fp74 napisał: Kareta asów. Złota era jazzu. Nie do przebicia, ale u mnie też miło. Javon Jackson - "Easy does it" (Palmetto, 2003) Mocny skład: Fred Wesley, Dr. Lonnie Smith, Mark Whitfield i... Lenny White. @Grzesiek202 Specjalnie pod Twoim kątem sprawdziłem, że Lonnie Smith jednak nie zrobił doktoratu, "Dr." to tylko przydomek, więc zostawiam tę kropkę z pisowni anglojęzycznej. Bo wiesz - zacząłem się Ciebie bać. Edytowano 14 lutego przez Rafał S Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 14 lutego Napisano 14 lutego 1 godzinę temu, Rafał S napisał: Specjalnie pod Twoim kątem Ale dlaczego? 1 godzinę temu, Rafał S napisał: Bo wiesz - zacząłem się Ciebie bać. Tym bardziej ponawiam moje pytanie 😁. Z tego co widzę na forum, ja to z tych spokojniejszych 🤣. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 14 lutego Napisano 14 lutego 2 minuty temu, Grzesiek202 napisał: Ale dlaczego? Komentowałeś kiedyś, jak to ludzie stawiają kropki, gdzie nie powinni - "zł" itp. Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 14 lutego Napisano 14 lutego No tak. 🙂. Ale jak widzę "tyś.", to już nie ręczę za siebie. 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 14 lutego Napisano 14 lutego 3 minuty temu, Grzesiek202 napisał: Ale jak widzę "tyś.", to już nie ręczę za siebie. Sam widzisz. Tyś mnie na to uczulił. Odpisz, cytując
Recommended Posts