Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

I znowu ta gówniana nostalgia, wczoraj minęło 40 lat od wydania przez Killing Joke ich 5-ego albumu Night Time..,kiedy na giełdzie płytowej w Hybrydach wymieniałem się na tę płytę jeszcze nie wiedziałem jak ten postpunkowy album będzie ikoniczny dla lat osiemdziesiątych, a i jawną inspiracją dla pewnej sławnej grungowej kapeli lat następnych…

IMG_5614.jpeg

IMG_0108.jpeg

Napisano
11 minut temu, Grzesiek202 napisał:

Moja też! Proponowałem nawet  tę plytę tu jakiś czas temu. I to jest właśnie muzyka, którą kupuję w pierwszej kolejności na CD.

Tzn. z tego kręgu kulturowego czy z ECM?

Napisano
20 godzin temu, Grzesiek202 napisał:

Moja też! Proponowałem nawet  tę plytę tu jakiś czas temu. I to jest właśnie muzyka, którą kupuję w pierwszej kolejności na CD.

Moja również :) I też ją mam w swojej kolekcji.

A dzisiaj słuchałem głównie tego wydawnictwa:

Clipboard01.jpg.1ecfe3f1b7129a956d3d99596f7469e2.jpg

Napisano

@fp74 Jon Hiseman to mistrz. Wciąż pluję sobie w brodę, że przegapiłem koncert Colosseum w Sopocie te 30 lat temu. Ich "Reunion Concerts" z 1994 r. jest jednym z moich ulubionych albumów "live". :) 

Czy Ty aby też nie grasz / nie grałeś na bębnach?

Napisano (edytowany)
28 minut temu, fp74 napisał:

A Ty to zawodowiec czy szczypior jak ja?

Nic z tego. Ja tylko słucham z nabożnym podziwem. 18 lat temu próbowałem się uczyć grać na gitarze, ale bardzo szybko dałem spokój, bo miałem już wtedy 30-tkę i palce sztywne, jak diabli. 

Gratuluję i zazdroszczę pięknego hobby. :) 

Edytowano przez Rafał S
Napisano

Jak już o graniu na gitarze wspominacie, to w ramach nostalgii przypomniałem sobie o popełnieniu będąc jeszcze nastolatkiem wyjątkowego „przeboju”, mając na uwadze dzisiejszy dzień przyjmijcie ten utwór z wyrozumieniem…

Napisano (edytowany)
31 minut temu, fp74 napisał:

Kareta asów.

Złota era jazzu. Nie do przebicia, ale u mnie też miło.

Javon Jackson - "Easy does it" (Palmetto, 2003)

Mocny skład: Fred Wesley, Dr. Lonnie Smith, Mark Whitfield i... Lenny White. :) 

@Grzesiek202 Specjalnie pod Twoim kątem sprawdziłem, że Lonnie Smith jednak nie zrobił doktoratu, "Dr." to tylko przydomek, więc zostawiam tę kropkę z pisowni anglojęzycznej. Bo wiesz - zacząłem się Ciebie bać. ;)

Edytowano przez Rafał S
Napisano
1 godzinę temu, Rafał S napisał:

Specjalnie pod Twoim kątem

Ale dlaczego? 

1 godzinę temu, Rafał S napisał:

Bo wiesz - zacząłem się Ciebie bać. ;)

Tym bardziej ponawiam moje pytanie 😁.

Z tego co widzę na forum, ja to z tych spokojniejszych 🤣.