Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Koleżanki,koledzy,nawet nie chodzi o to co,ale w jakich okolicznościach. @kaczadupa pisał niedawno w wątku o Unitrze o pewnym zmęczeniu wprawionego audiofila, który rozbiera muzę na czynniki pierwsze zamiast słuchać. Wczoraj złapałem okienko na odsłuch w godzinach wieczornych. Płytę dostałem w prezencie na 50-kę. Wieczór,monitory w pozycji bojowej do odsłuchu, światło w salonie wygaszone, świecą tylko lampy z przedwzmaka i diody z innych tele- gratów. Poszło. Większość tych kawałków znam, słuchane setki razy w radiu,czy dawniej na domówkach,a nawet dyskotekach. A jednak teraz zupełnie inaczej, czystość,smaczki, przestrzeń,tego wcześniej nie było. Akustyka braki ma, sprzęt i monitory pewnie też,ale miałem to gdzieś, liczyła się tylko ta godzina z hakiem w fotelu i granie😁

IMG20251018132619.jpg

Napisano
12 minut temu, Artur Brol napisał:

Zawsze sie tego bardzo przyjemnie slucha.

Taki przyjemny pewniak😁. Moim największym wrogiem jest czas,a raczej jego brak, gdy coś wpada mi w ucho w pracy ,albo poza nią,zapisuję sobie na jakichś fiszkach,albo urwanych kawałkach kartonu tytuły i wykonawców. Mam już taki boksik z tymi zapiskami,tylko jeszcze nic nie odpaliłem, może na emeryturze...?😁

Napisano

https://pl.wikipedia.org/wiki/Money_for_Nothing_(singel_Dire_Straits)

„Money for Nothing” był wideoklipem, który jako pierwszy został wyemitowany przez zaczynającą swą działalność międzynarodową stację telewizyjną MTV Europe 1 sierpnia 1987 roku.

2 godziny temu, Nowy75 napisał:

Taki przyjemny pewniak😁. Moim największym wrogiem jest czas,a raczej jego brak, gdy coś wpada mi w ucho w pracy ,albo poza nią,zapisuję sobie na jakichś fiszkach,albo urwanych kawałkach kartonu tytuły i wykonawców. Mam już taki boksik z tymi zapiskami,tylko jeszcze nic nie odpaliłem, może na emeryturze...?😁

2 godziny temu, Artur Brol napisał:

Gdzieś jakiś czas musisz znaleźć,  na emeryturę będziesz czekał?😊

comment_1598003787i2U8h4p06LtskkcQnYq4rF.jpg

Napisano

Na Tidalu są, ale po niemiecku :(

Głos ma zajebisty.

Zwerbowali Georga-Harrisona :)

A tutaj petarda

Bywa, ze covery lepsze od oryginału

A`propos coverów, ja mam na winylu i polecam

Ocean Child: Songs of Yoko Ono

Various Artists

ocean-child-songs-of-yoko-ono-b-iext1671

Napisano
Dnia 18.10.2025 o 16:39, pairtick napisał:

https://pl.wikipedia.org/wiki/Money_for_Nothing_(singel_Dire_Straits)

„Money for Nothing” był wideoklipem, który jako pierwszy został wyemitowany przez zaczynającą swą działalność międzynarodową stację telewizyjną MTV Europe 1 sierpnia 1987 roku.

comment_1598003787i2U8h4p06LtskkcQnYq4rF.jpg

Tak, "Video Killed the Radio Star" zespołu The Buggles był pierwszym teledyskiem wyemitowanym w historii stacji MTV 1 sierpnia 1981 roku. Utwór ten stał się symbolem nowej ery, w której muzyka i obraz połączyły się w telewizji. 

Pierwszy teledysk w MTV:

Zespół The Buggles otworzył stację MTV swoim utworem "Video Killed the Radio Star".

Data emisji:

Teledysk został wyemitowany po raz pierwszy 1 sierpnia 1981 roku.

Symbolika:

Utwór ten idealnie symbolizował koncepcję MTV, łączącą muzykę z obrazem wideo.

Następny utwór:

Zaraz po "Video Killed the Radio Star" w MTV wyemitowano teledysk Pat Benatar do piosenki "You Better Run".