BlaBla Napisano Piątek o 22:44 Napisano Piątek o 22:44 Jedna z moich ulubionych płyt, choć poza tym twórczość tego zespołu jest mi zupełnie nieznana...🤭. Świetnie brzmiące wydanie z 1987r. 1 Odpisz, cytując
Raf_raf Napisano Piątek o 23:06 Napisano Piątek o 23:06 Odtruwania po przypadkowym (naprawdę) kontakcie z "Sylwestrem z jedną z TV" ciąg dalszy. 1 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano Sobota o 09:52 Napisano Sobota o 09:52 Przypadkowy kontakt z Sylwestrem z jedynka. Dobre😁 Odpisz, cytując
pairtick Napisano Sobota o 15:41 Napisano Sobota o 15:41 https://en.wikipedia.org/wiki/Unplugged_(Eric_Clapton_album)#Re-release 3 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano Sobota o 18:16 Napisano Sobota o 18:16 Wybitna płyta. Czytam właśnie, że jedną z większych inspiracji była dla nich muzyka Floydów, o czym nie wiedziałem, a tuż przed nimi skończyłem A Momentary Lapse Of Reason.... cóż za przypadek 😎😏 1 Odpisz, cytując
Raf_raf Napisano Sobota o 19:11 Napisano Sobota o 19:11 53 minuty temu, BlaBla napisał: Wybitna płyta. Czytam właśnie, że jedną z większych inspiracji była dla nich muzyka Floydów, o czym nie wiedziałem, a tuż przed nimi skończyłem A Momentary Lapse Of Reason.... cóż za przypadek 😎😏 Też ją uwielbiam, 8 lat temu poznałem ją przez streaming (wiem, długo długo po premierze), przez te lata często do niej wracałem, a w grudniu Mikołaj przyniósł mi ją w prezencie 🙂 1 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano Niedziela o 07:02 Napisano Niedziela o 07:02 Szkoda, że ta płyta jest taka krótka.... świetna muzyka i absolutnie wybitna realizacja. Czy ktoś zwrócił uwagę, że plyta kończy się utworem Feeling Good, a inna jej płyta Stay Tuned (ktora nie jest następną w kolejności, tylko jeszcze późniejszą) otwiera się utworem Good Feeling...., który zaczyna się dokladnie tam, gdzie Feeling Good się skończyło (ciut zmieniono aranżację). Świetny pomysł, a zarazem zastanawia, dlaczego takiego zabiegu nie zastosowano na bezposrednio kolejnej płycie...? Albo na wszystkich...! Taki pomysł 😎 Ot, takie słowo na niedzielę 😁. 2 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Niedziela o 10:54 Napisano Niedziela o 10:54 https://tidal.com/album/77669801/u 1 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano Niedziela o 12:39 Napisano Niedziela o 12:39 Lubię Mazola, oto live z tego roku - bardzo udany i artystycznie, i realizacyjnie. Czas już nabyć jego najnowsze solowe dziecko. Coś tam słyszałem ze streamu i brzmi zachęcająco. Mam kilka jego plyt i są zawsze bardzo dobrze nagrane/wydane więc na pewno będzie 👌. I jeszcze świetna tegoroczna jego plyta z Pink Freud - Sorry Music Polska.... naprawdę super. Ale dzisiaj to: Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano Niedziela o 13:52 Napisano Niedziela o 13:52 Kącik historyczny czas zacząć, tego dnia w 1983 roku ukazał się drugi album duetu Eurythmics… 2 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano Niedziela o 22:55 Napisano Niedziela o 22:55 Nie wszystko złoto.... ale tu akurat tak. Trzy nazwiska, które obiecują wielkich doznań i tej obietnicy dotrzymują! Odpisz, cytując
MMarek Napisano wczoraj o 09:33 Napisano wczoraj o 09:33 Fantastyczna książka, przeczytałem przez dwa dni, a liczy sobie 450 stron. Dotychczas niespecjalnie interesowałem się muzyką Michała Urbaniaka, ale pod wpływem książki nie mogę oderwać się od tej płyty. Wielka szkoda, że już nie żyje ten genialny muzyk. 3 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano wczoraj o 09:41 Napisano wczoraj o 09:41 5 minut temu, MMarek napisał: Fantastyczna książka, przeczytałem przez dwa dni, a liczy sobie 450 stron. Dotychczas niespecjalnie interesowałem się muzyką Michała Urbaniaka, ale pod wpływem książki nie mogę oderwać się od tej płyty. Wielka szkoda, że już nie żyje ten genialny muzyk. Zachęciłeś 👏 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano wczoraj o 09:54 Napisano wczoraj o 09:54 15 minut temu, MMarek napisał: Fantastyczna książka Mnie zaintrygowało to, jak Urbaniak stopniowo przeistaczał się na jej stronach ze skromnego młodego człowieka w megalomana. A przecież fizycznie opowiadającym historię był wciąż ten sam - już starszy - muzyk. Identycznie było wcześniej z "Ja Miles", która też powstała we współpracy muzyka i zaprzyjaźnionego z nim pisarza. 1 Odpisz, cytując
MMarek Napisano wczoraj o 10:03 Napisano wczoraj o 10:03 4 minuty temu, Rafał S napisał: Mnie zaintrygowało to, jak Urbaniak stopniowo przeistaczał się na jej stronach ze skromnego młodego człowieka w megalomana. Trafnie to określiłeś, ale pomimo to dobrze się czyta. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano wczoraj o 10:05 Napisano wczoraj o 10:05 Przed chwilą, MMarek napisał: pomimo to dobrze się czyta. Może nawet właśnie dlatego. Zaglądamy do umysłu jednego z naszych największych jazzmanów i widzimy również jego słabości. 1 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano wczoraj o 10:30 Napisano wczoraj o 10:30 (edytowany) Debiut kanadyjskiego zespołu z tzw. sceny Quebec, jedna z moich absolutnie ulubionych płyt nagranych na tamtejszej scenie muzycznej. Prog/jazz-rock/prog-folk - coś w tym stylu, ale warto posłuchać, następnych płyt również, przynajmniej dwóch. @BlaBla może Ci wpadnie w ucho 😉 @sonique Lubisz takie klimaty? Edytowano wczoraj o 10:31 przez Adi777 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano wczoraj o 10:34 Napisano wczoraj o 10:34 (edytowany) Sprawdzę. Dziękuję. Dam znać. Edytowano 21 godzin temu przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując
Adi777 Napisano wczoraj o 12:23 Napisano wczoraj o 12:23 (edytowany) Música Urbana - debiut zespołu to jazz-rock/flamenco fusion z elementami folkloru katalońskiego. Edytowano wczoraj o 12:23 przez Adi777 Odpisz, cytując
Recommended Posts