Chyba Miro 84 Napisano wczoraj o 18:53 Napisano wczoraj o 18:53 5 minut temu, Jarek Ch. napisał: A może to znak, że czas zanurkować w dział porad w kwestii nowych kolumn?😁 A wraz z nimi "nowa akustyka" 😁 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano wczoraj o 19:02 Napisano wczoraj o 19:02 20 godzin temu, Raf_raf napisał: Ciary... Tak, szkoda Julee Cruise ☹️ Tym bardziej, że od tego się nie umiera - totalny brak profesjonalnej pomocy. No, ale cóż, życie. 3 Odpisz, cytując
gienas Napisano wczoraj o 21:08 Napisano wczoraj o 21:08 Dnia 5.02.2026 o 15:26, BlaBla napisał: Dawno nie było. Klasyka gatunku, wiadomo. Wyczytałem, że pani Diana z zespołem była nagrana w 3 sesjach, z których dwie odbyły się w Capitol Studios w Hollywood w czerwcu 2001, jedna w Avatar Studios w NY w styczniu 2001, natomiast Londyńska Orkiestra Symfoniczna została "dograna" 😉 w studiu Abbey Road w marcu (do dwóch kawałków nowojorskich). Krall & Botti - ten tytułowy kawałek boski jest w ich wykonaniu. Równie boski duet głosów z Plantem... Odpisz, cytując
Jarek Ch. Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Nowa płyta Kula Shaker, trochę przyjemnej energii przy niedzieli Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Komeda w bardzo współczesnej interpretacji. Latarnik (Marek Pędziwiatr) i spółka pojawiają się w różnych wcieleniach - tu jako EABS (Electro - Acoustic Beat Session), niedawno Latarnik wsparł Skalpel na serii jubileuszowych koncertów m.in. na Zamku w Poznaniu, ma też solowy projekt (plyta Marianna), a dziś wieczorem w Blue Note, EABS wystąpią jako Błoto czyli bardziej improwizująca (ale wciąż elektro) twarz młodego, polskiego jazzu. Myślę, że Komeda byłby zadowolony z takiej interpetacji. Dużo tu energii. 2 Odpisz, cytując
Jarek Ch. Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 1 godzinę temu, BlaBla napisał: Komeda w bardzo współczesnej interpretacji. Latarnik (Marek Pędziwiatr) i spółka pojawiają się w różnych wcieleniach - tu jako EABS (Electro - Acoustic Beat Session), niedawno Latarnik wsparł Skalpel na serii jubileuszowych koncertów m.in. na Zamku w Poznaniu, ma też solowy projekt (plyta Marianna), a dziś wieczorem w Blue Note, EABS wystąpią jako Błoto czyli bardziej improwizująca (ale wciąż elektro) twarz młodego, polskiego jazzu. Myślę, że Komeda byłby zadowolony z takiej interpetacji. Dużo tu energii. EABS obok Nene Heroine to chyba najciekawsze świeże oblicze polskiego jazzu 2 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu bardzo fajne wydawnictwo z wieloma wersjami ulubionych utworów, 4 wkinyle albo sześć cedeków… 2 Odpisz, cytując
Rega Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) Mało kto tego słucha. A to dość przyjemna muzyczka. Chyba bardziej znana i słuchana jest grupa z udziałem brata. Edytowano 5 godzin temu przez Rega 1 Odpisz, cytując
soberowy Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Świeży zakup, ostatnia płyta, której brakowało mi do pełnej dyskografii albumów studyjnych, a jednocześnie jedna z moich ulubionych. 😀 1 Odpisz, cytując
Asia Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Rzuciłam wczoraj okiem na igrzyska olimpijskie - trafiłam na taniec na lodzie par. I w uszy rzuciła mi się ta piosenka (muszę poszukać filmu, do którego została napisana). Przy okazji odbyłam małą podróż w czasie Natomiast amerykańska para łyżwiarzy fenomenalnie zatańczyła do instrumentalnej wersji : Odpisz, cytując
Recommended Posts