Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Cytat

To... współczuję  icon_mrgreen.gif   icon_wink.gif

PS. Oczywiście nie tego, żę koncert, ale tego, że taki koncert... Ciekawym ilu osobom tym wpisem się naraziłem?  icon_redface.gif

Co do tematu - u mnie przez pewien czas nowa płyta Toti Amos - "Abnormally Attracted To Sin". Tori złagoniała! A co do jakości nagrania - przyzwoita, ale niestety nie na tym samym poziomie, co na płycie "Boys For Pele"  icon_cry.gif

ja czasem lubie posłuchać Bajmu tak samo jak czasem..częściej Tori:)

PS. Beata K. na zywo nie wyciąga tak ładnie ..lub jej się nie chciało...ewidentnie icon_smile.gif
Napisano
U mnie dzisiaj całe popołudnie ERA z albumem, jakby inaczej "Era". Takie relaksacyjne tło w przygotowaniach do sesji icon_wink.gif
Co prawda jako źródło robi komp + głośniki 2.1 Tracer ADAGIO, ale nawet przy WAVRach daje to radę.

BAJMu ja też czasami lubię posłuchać. Skąd u ciebie Bert taka nieprzychylność polskiemu popowi??? icon_wink.gif
Napisano
Taaa, dobrze by było. Na nieszczęście to sesja w szkole, część matematyczno-przyrodnicza. Niby bardziej lubię przedmioty ścisłe, ale tego jest sporo więcej niz na humanie. icon_sad.gif
Taki mały edukacyjny off-top icon_wink.gif
Napisano
Zaczynamy rozmowę o gustach?  icon_razz.gif

Hmm... No żeby nikogo nie obrazić załóżmy, że mam alergię na Bajm  icon_wink.gif

A tak bez przymróżenia oka - jakoś tak zdarzyło się, że nigdy zespół ten nie był w stanie mnie przekonać do siebie - i mówię tu zarówno o warstwie muzycznej, jak i tekstowej  icon_mrgreen.gif

Może na żywo wypadają lepiej???

Napisano
Po bardzo, bardzo długim oczekiwaniu dotarła do mnie pierwsza z dwóch płyt duetu Oren Bloedow i Jennifer Charles "La Mar Enfortuna".

Nie mogę się oderwać od słuchania...

Zaraz po jej wysłuchaniu do transportu została włożona równie piękna i w tej samej konwencji płyta polskiego zespołu Alamut o tytule "Alamut"

Hmmm... Prawdziwa uczta, bo obie płyty zostały zrealizowane z nadzwyczajnym pietyzmem!

Innymi słowy - przepiękną muzyka i audiofilska jakość  icon_wink.gif

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

Napisano
Dziś wieczornie i nastrojowo - najpierw film "Tulipany", a następnie płyta Daniela Bloom pod tym samym tytułem.

Genialna muzyka z plejadą gwaiazd.

O płycie i muzykach tam grających znajdziecie więcej TUTAJ.  Realizacja też OK!

Płyta niestety ma jeden mankament - jest absolutnie niedostępna  icon_cry.gif (słucham pożyczonego egzemplarza)

Napisano
Arturze!

Do aukcji z Twojego linka się dokopałem. Okazuje się, że płyta zaczyna mieć status białego kruka!

Do kolejnego linka już nie dotarłem - oczywiście już wysłałem zapytanie, ale by mieć pewność w poniedziałek będę dzwonić! Wielkie dzięki dla Ciebie - powoli traciłem nadzieję. 

Wiedziałem, że na forumowiczów można liczyć!!!

To jeszcze zwróćcie uwagę na płyty skandynawskiej wykonawczyni Inger Marie Gundersen! Pycha!

Napisano
U mnie dzisiaj same radości - wreszcie można było posłuchać spokojnie, jak pracuje silnik BMW aż do końca wyścigu i na punktowanym miejscu icon_razz.gif

A tak w kolejności:
na śniadanie z 2005 roku Jack Johnson "In Between Dreams"
do kawy - z 2009 Mika Urbaniak "Closer" - co prawda na dwa tempa, bo przerwana przez wreszcie szczęśliwy dla Kubicy wyścig F1. icon_mrgreen.gif
Jak już Robert zdobył pierwsze w tym sezonie 2 punkty, to pozostałe 8 utworów (z 11 na płytce) po transmisji F1 z Turcji i na podniesienie apetytu ulubione Alphaville - by wreszcie trochę kolumny mogły popracować basem. icon_rolleyes.gif

Pozdrawiam
PS. A na koniec dnia w planach cud - czyli wybrać z niczego (znaczy się eurowybory...), a potem czeka Kitaro "Thinking Of You" (relaksacyjna tym razem muzyczka)na DVD icon_wink.gif
  • 2 weeks later...
Napisano
A ja ...... cóż rozpocznę z małą opowiastką. Otóż w ostatnią niedzielę udałem się na audio zakupy w bardzo nieaudiofilskie miejsce jakim jest Wolumen. Cóż sprzęt to w zasadzie sam szrot niewart nawet minuty uwagi no chyba, że ktoś lubi rekonstruować.
Udało się za to nabyć w bardzo nieaudiofilskich cenach całą masę winylków icon_smile.gif Jako, że ceny byly przystępne więc kupowałem bez opamiętania, Budkę Suflera, Lady Pank, Electric light Orchestra, Emerson Lake & Palmer, Santanę, Status Quo, Dire Straits ale również Black Sabath, Judas Priest, Slayer. Koniec końców troszkę jednak wydałem ...... icon_redface.gif
Od niedzieli zatem słucham winylowo nowych nabytków - gatunki, jak widać różne. Słucham od niedzieli po kilka-godzin dziennie z drapaka i końca płyt nie widać jest cudnie icon_biggrin.gif
Napisano
Alison Moyet "Raindancing" , druga solowa płyta w karierze tej wokalistki ,połowy duetu Yazoo.
Nie przepadałem ostatnio za tą płytą ,zespół akompaniujący brzmi tak jakoś "mechanicznie" ,im lepszy miałem sprzęt to płyta wypadała słabiej
a mam ją już ze 20 lat.
Ale ten mój CD1s Ayon potrafi "ożywić chyba nawet nieboszczyka" icon_biggrin.gif ,da się tego słuchać nie bez przyjemności.

DSC01446.jpg

Napisano
Kaczorze!

Judas Priest na winylku to Ci zazdroszczę! 

A co do Alison M. - jakkolwiek muzyka doskonała to akompaniament rzeczywiście szalenie plastikowy,a nagrania nie zakrywają tego! Aż żal...

Pozdro!

Napisano
Dzisiaj w sklepie dla idiotów kupiłem MELODY GARDOT "My One And Only Thrill" polska cena i do tego przecena z 35 zł na 25 zł .........
ale i tak zrobili ze mnie idiotę bo "Nasz Niemen" na ,którym była cena 31,99 ,skasowli mnie w kasie na 39,99 .Kupowałem
jeszcze kilka innych płyt ,żelazko ,blender .........................więc nie zauważyłem od razu tylko dopiero w domu icon_redface.gif
Teraz słucham Niemena a za chwilę Melody .

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg