PSV !!! Napisano 1 września 2009 Udostępnij Napisano 1 września 2009 Greatest Hits (Blondie)Captain Tsubasa - The Complete Collection (Soundtrack) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 2 września 2009 Udostępnij Napisano 2 września 2009 Tsubasa!!! To jedna z moich ulubionych kreskówek z czasów podstawówki. Sama namiętnie grywałam w piłkę nożną Pamiętasz braci Tachibana z wielkimi zębami? A wracając do muzyki, to dziś wieczorem planowałam posłuchać Nigela Kennedy`ego - na żywo, bo gra właśnie w Warszawie w jednym z kościołów, ale dziki tłum nadciągnął i nie dałam rady się przecisnąć...szkoda. Pozostaje płyta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor Napisano 3 września 2009 Udostępnij Napisano 3 września 2009 Kolejne płyty Manamu - okazyjnie zakupiony zestaw czarnych naleśników . Troszkę trzeszczą ale w zasadzie dodaje to nawet jakiegoś uroku i klimatu tym starym nagraniom.Przez chwilę poczułem się jakbym znów miał naście lat ehhhhhh ......... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 3 września 2009 Udostępnij Napisano 3 września 2009 Dziś naszło mnie na Joy Division... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 3 września 2009 Udostępnij Napisano 3 września 2009 A mnie naszło na Santanę .Stare nowe płyty.Ale chyba te starsze choć ograne są lepsze.? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 3 września 2009 Udostępnij Napisano 3 września 2009 Mnie oczarowała jedna piosenka ostatnio pierwszy raz mi się zdarzyło, żeby soundtack w serialu mnie zachwyciły Mianowicie oglądałem "Bez śladu" na TVN i na koniec była piosenka, wiedziałem, że znam ten głos, oglądałem kilka razy napisy końcowe (N-Box Recorder ) i niestety nie było info o tym, pomyślałem, że koniec i sobie nie posłucham, ale nie. Kilka razy obejrzałem końcówkę, posłuchałem (zrozumienie tekstu, wyłapanie słów, które się powtarzają ) i mam James Blunt - "Cry". Wykonawca taki radiowy możnaby pomyśleć, ale ta ballada to dla mnie arcydzieło, zresztą sami sobie posłuchajcie na YT czy Wrzucie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 5 września 2009 Udostępnij Napisano 5 września 2009 Po ponad dwu miesiącach wróciłem do domu, sprzętu i płyt (przez ten czas tylko radyjko, ale nie ma co narzekać -> lokalna stacja nadawała cały czas Fado )Zacząłem dziś od Pink Floyd "Wish you where here" , a teraz 61 urodziny Freddy'ego i "Live at Wembley 86" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PSV !!! Napisano 6 września 2009 Udostępnij Napisano 6 września 2009 Talking Heads - 77The Raconteurs - Broken Boy Soldier Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 7 września 2009 Udostępnij Napisano 7 września 2009 Dziś między innymi jazzzz. Polecam:)Gevurah Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 8 września 2009 Udostępnij Napisano 8 września 2009 Tak się składa ,że ostatnio jestem "uziemiony" w domu i słucham muzy 10-12 godzin .Do takiego "długodystansowego" słuchanianadaje się tylko jazz ,starsze wykonania .U mnie w magnetofonie:M.Davis -"Porgy And Bess"Dexter Gordon Quartet - Manhattan Symphonie" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 20 września 2009 Udostępnij Napisano 20 września 2009 Eliza Lumley "She Talks In Maths"Parę dni temu kolega kupił sobie ,mi przyniósł "przegrywkę" ,kupiłem oryginał ...warto.Łzy same leca po policzku jak się ma w głowie muzykę i teksty "Radiogłowych" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 22 września 2009 Udostępnij Napisano 22 września 2009 A ja dziś znów monotematycznie, czyli jazzowo. Tym razem "A Tribute To Miles" (Hancock, Shorter, Carter, Roney i Williams). Niezwykły album. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeroskota Napisano 22 września 2009 Udostępnij Napisano 22 września 2009 Cytat Tsubasa!!! To jedna z moich ulubionych kreskówek z czasów podstawówki. Motyw z bramką wyłaniającą się zza horyzontu - bezcenny U mnie w ostatnim czasie króluje: Queens Of The Stone Age, Yann Tiersen, Max Richter i nowy L.U.C. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osiken Napisano 27 września 2009 Udostępnij Napisano 27 września 2009 Właśnie przywiozłem ze sklepu nowiutki album Black River. Jeden z tych zespołów, ba, jeden z nielicznych polskich zespołów, którego płytę można zakupić w ciemno - bez jakiegokolwiek przesłuchiwania na myspace czy ściągania kopii z internetu. Gorąco polecam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PSV !!! Napisano 1 października 2009 Udostępnij Napisano 1 października 2009 Pierre Estève - Atlantis II SoundtrackWspaniały soundtrack, piękna muzyka.Można przesłuchać tą ścieżkę dźwiękową bez przełączania piosenek.Gorąco polecam !! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 3 października 2009 Udostępnij Napisano 3 października 2009 Dziś stare, dobre SBB Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michkolud Napisano 3 października 2009 Udostępnij Napisano 3 października 2009 u mnie w kółko calutka dyskografia Muse-a Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 7 października 2009 Udostępnij Napisano 7 października 2009 Drodzy Koledzy KoleżankiU mnie dziś płyty Marcina Nowakowskiego - dla mnie szczególne - ponieważ na jednej z niCh Pan Marcin zawarł dla mnie dedykacjęCo mnie.. baaaaaaaaaaaaardzo cieszy:)Płyty się kręcą jużw tej chwili: Better Days Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 7 października 2009 Udostępnij Napisano 7 października 2009 Swing Out Sister "Somewhere deep in the night". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 7 października 2009 Udostępnij Napisano 7 października 2009 Dziś "Ogród koncentracyjny" Świetlików i to z kasety ! Późne liceum i Mazury, zatem wieczór nostalgiczny, hehe... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 25 października 2009 Udostępnij Napisano 25 października 2009 Mnie się dzisiaj zebrało na wspominki. W domu zagościł Yes. Początkowo "Tales From Topographic Oceans" - 1973 r., następnie "An eveninf of Yes" - z koncertu 1994 r. Na wizji i na fonii Yes "Symphonic Live" i Bruce Springsteen "Live In New York City" - 2001 r. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor Napisano 28 października 2009 Udostępnij Napisano 28 października 2009 Witam,Muszę się podzielić opowieścią o pewnym ciekawym doświadczeniu jakie stało się moim udziałem.Otóż, zupełnie niedawno przebywałem w afryce (służbowo, nie wakacje) a dokładniej w południowej części Libii. No i jedziemy sobie z tubylczym kierowcą po pustyni, jedziemy już czas jakiś no i w tle leci sobie muzyczka z jakiejś mp3. Początkowo jakaś przesympatyczna mieszanka Tuareskich kawałków (taki ni to blues, ni to muzyka arabska) aż tu nagle z głośników popłynął .................. Lech Janerka . Gdzie jak gdzie ale 800 km na południe od miejscowości Sebhka w Libii Janerki się nie spodziewałem.Cóż dykteryjka powyższa potwierdza po raz kolejny, że dobra muzyka nie zna granic Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 28 października 2009 Udostępnij Napisano 28 października 2009 Libia! Wspaniale, mam nadzieję, że kiedyś tam pojadę. Moje podobne doświadczenie miało miejsce kilka lat temu w Holandii. Z jednej z portowych knajpek dobiegł mnie głos Tatiany Okupnik i jej "Sweet Songs..." ...co prawda nie Janerka to w Afryce, ale byłam nie mniej zaskoczona. Jednak czy dobra muzyka to, to bym powątpiewała Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 28 października 2009 Udostępnij Napisano 28 października 2009 Olu_be!Gdzie Ty się podziewasz??? Portowe knajpki??? A fe! Nie przystoi to skromnej dziewczynie... U mnie Anoushka Shankar w dużych ilościach! Mniam! Polecam!A z cyklu "Na obczyźnie" zdjęcie Meksykanina na promie w Meksyku ubranego w chińską bluzę z polskim godłem narodowym. Howgh! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 30 października 2009 Udostępnij Napisano 30 października 2009 W czasie wakacji w TV4 był koncert QUEEN + Paul Rodgers (pora mocno nocna, więc sobie nagrałem - zresztą i tak bym sobie nagrał), dzisiaj będzie powtórka... Tylko tną okropnie, bo koncert trwał 2 razy dłużej niż antenowe 45min.Nawet udawało mi się to obejrzeć/posłuchać i wmiarę się to spodobałoA dzięki Koledze z Forum mogłem się zapoznać na CD z dwupłytowym koncertem QUEEN + Paul Rodgers "Return Of The Champions" z 2005. Jeszcze nie podjąłem decyzji, czy sobie kupię - pewnie jeszcze co najmniej jeden odsłuch lub więcej mnie czeka... Jwśli ktoś pamięta, to prawie za miesiąc będzie 18 rocznica śmierci Freddiego - a jakoś nie miałem przekonania do prób uzupełnienia składu. W każdym razie dużo bardziej mi to przypadło do gustu Paul Rodgers) niż "The Freddie Mercury Tribute Concert" z 20 kwietnia 1992 roku na stadionie Wembley...PozdrawiamPS. "Z jednej z portowych knajpek dobiegł mnie głos..." - Bartku, podchodząc maksymalnie logicznie to tego sformułowania to raczej sugeruje ono, że Ola nie była w środku Czyli jest niewinna! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts