Adamc Napisano 17 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2009 Muddy Waters "LIVE IN CHICAGO 1979" i kieliszek czerwonego, wytrawnego wina.Pyszne zakończenie pracowitego dnia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 18 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2009 Powoli wprowadzam się w świąteczny nastrój: Natalie Cole " The Magic of Christmas" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 21 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2009 Genesis "Wind and Wuthering" z czarnego krążka Pycha. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marina Napisano 21 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2009 Dziś konkretnie u mnie zagrało! Gitara i to w różnych wykonaniach,"po polsku " - Wojtek Waglewski i jego kompania,a "po inszemu" - Pat i zespół.Super!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewabas Napisano 22 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2009 Słucham szeroko pojętej alternatywy z różnych gatunków - od Bjork i Radiohead, przez M.I.A. aż po freak folkowe cuda typu Devendra Banhart Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wpjtek76 Napisano 24 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2009 Pink Floyd, The Doors, Janis Joplin, Ayreon, Nevermore, Norah Jones, Diana Krall, Dire Stairs, Led Zeppelin, klasyki, w sumie to mnóstwo tego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 25 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2009 HEY: MTV UNPLUGGED .Mam tę płytę już od jakiegoś czasu ,słucham często bo lubię Hey ale dopiero dzisiaj po "rzuceniu" jej na słuchawkowego wzmaka lampowegoi słuchawki AKG K701 tak naprawdę mi "weszła" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 25 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2009 I jeszcze w temacie: płyta przez realizatora "zrobiona" chyba "pod słuchawki" ,bo jest ten klimat i atmosfera ,czego brakowało mi na "kolumnach".Wystapiła też gościnnie "Gwiazda roku" zaspiewała do dobrej bluesowej muzyki a nie jak teraz jakiś disco dance ,oczywiścienie omieszkała po wystepie użyć "przymiotnika" .Dobra stara Aga ale to chyba było dawno i nieprawda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedek Napisano 26 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2009 Ciekawą myśl kolega Fono Master nasunął. Ja też wielokrotnie słuchając płyt stwierdzałem że nie które płyty nadają się "tylko" do odsłuchu słuchawkowego a inne wręcz tylko przez kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 27 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2009 Dzisiaj od rana na "winylowo" ,pre ,wzmacniacz i "drapak" włączone o 7 rano żeby od razu weszły na obroty.Przesłuchane:Kansas " Point of Know Return"Kansas "Monolith"Toto "Hydra"W trakcie"U.K. -sameW kolejce:Wings "Band of the Run"Wings '" Wings over America" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooledit Napisano 27 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2009 Mnie dzisiaj naszło na 'Pinka Flyda' . Od A do Z we wszystkich formatach i na wszystkich nośnikach jakie mam w posiadaniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 28 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2009 A ja oszalałam na punkcie tej oto piosenki: Florence And The Machine Rabbit Heart Ale to pewnie znacie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 28 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2009 Aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee klimat na video doznania muzyczne fajnie dobra pod klimat muzyczny i odwrotnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anais Napisano 28 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2009 Pink Floyd, Marillion, Oldfield, Joy Division - to najczęściej gości w moim odtwarzaczu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooledit Napisano 31 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2009 Dzisiaj zróżnicowane klimaty atakują moje uszy. Najpierw bardzo póóóóóóóóóźnonocne słuchanie PORCUPINE TREE a teraz mocniej i z przytupem PRIDE AND FALL. W kolejce czeka już wybitnie ciężki kawał muzyki czyli THE RESIDENTS tak na dobry początek Nowego Roku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 31 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2009 Dzisiaj od rana "wchodziłem w uderzenie" Alicia Keys "Song s in A minor" special edition /płyta córki/ ale niestety konsylim orzekło /siosta lekarka/ ,że Z.O.D.Zakaz Opuszczania Domu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wpjtek76 Napisano 3 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2010 od kilku dni męczę The Phantom of the Opera -Andew Lloyd Weber'a, słowo męczę w tym wypadku tylko i wyłącznie w pozytywnym znaczeniu. Dzisiaj natomiast zabieram się dodatkowo za For Lies I Sire-My Dying Bride:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 6 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2010 Ja od wczoraj przesłuchuję Florence And The Machine. Z jednego utworu przerzuciłam się na całą płytę. Nieprawdopodobna! Chętnie wybiorę się do Stodoły na koncert jak Allah pozwoli Polecam wszystkim bardzo, bardzo!! Dawno muzyka nie dawała mi tyle energii. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 6 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2010 U mnie nastąpiło kilka dni temu pewne przełamanie do Płyty Chylińskiej...Jestem tym mile zaskoczony Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooledit Napisano 6 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2010 Obawiam się, że u mnie takie przełamanie nigdy nie nastąpi i to nie tylko w stosunku do Pani A.C. ale do znakomitej większości rodzimych artystów. Dlatego ostatnio przywołałem wspomnienie zespołu PROPAGANDA i REFUGE oraz przypadkiem dzięki żonie QUEEN bo jakoś nie przepadam za nimi poza kilkoma kawałkami. Dzisiaj sponiewierałem swoją muzyczną psychikę zespołem RESIDENTS o którym już wcześnij wspominałem. Teraz dla uspokojenia ROXY MUSIC a potem całkiem przyjemny RPWL Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 7 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2010 Cassandra Wilson "Closer to you" ,dzisiaj już po raz drugi ,ale na słuchawkach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wpjtek76 Napisano 10 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2010 Agalloch szczegolnie niezwykle klimatyczna trylogia z konca albumu -"Ashes Against the Grain" pod tytulem Our Fortress is burning, dla wielbicieli troche ciezsze brzmienia aczkolwiek utwory nie sa szybkie. Polecam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 10 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2010 Po Chylińskiej polska muzyka z trochę wyższej półki kulturalnej, a mianowicie Edyta Geppert i "Pamiętnik". Na CAL! brzmi pięknie, szczególnie utwór "Czegóż chcą ludzie ci" pokazuje wiele szczegółów min. kaszlenie kogos na sali Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 10 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2010 The Beatles "Love" ....na słuchawkach.............usłyszałem wszystko za co chwalili tę płytę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 11 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2010 Ostatnio - wybitnie soundtrackowo...Dla tych, którzy mają odrobinę arabskiej krwi będzie objawieniem, dla innych... doskonałością... Hans Zimmer "Helikopter w ogniu" A Ci, którzy lubią język francuski nie powinni przejść obok "Do widzenia do jutra"! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts