Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
I jeszcze w temacie: płyta przez realizatora "zrobiona" chyba "pod słuchawki" ,bo jest ten klimat i atmosfera ,czego brakowało mi na "kolumnach".
Wystapiła też gościnnie "Gwiazda roku" zaspiewała do dobrej bluesowej muzyki a nie jak teraz jakiś disco dance ,oczywiście
nie omieszkała po wystepie użyć "przymiotnika" .Dobra stara Aga ale to chyba było dawno i nieprawda.
Napisano
Ciekawą myśl kolega Fono Master nasunął.
Ja też wielokrotnie słuchając płyt stwierdzałem że nie które płyty nadają się "tylko" do odsłuchu słuchawkowego a inne wręcz tylko przez kolumny.
Napisano
Dzisiaj od rana na "winylowo" ,pre ,wzmacniacz i "drapak" włączone o 7 rano żeby od razu weszły na obroty.
Przesłuchane:
Kansas " Point of Know Return"
Kansas "Monolith"
Toto "Hydra"

W trakcie"
U.K. -same

W kolejce:
Wings "Band of the Run"
Wings '" Wings over America"
Napisano
Dzisiaj zróżnicowane klimaty atakują moje uszy. Najpierw bardzo póóóóóóóóóźnonocne słuchanie PORCUPINE TREE a teraz mocniej i z przytupem PRIDE AND FALL. W kolejce czeka już wybitnie ciężki kawał muzyki czyli THE RESIDENTS icon_twisted.gif tak na dobry początek Nowego Roku
Napisano
od kilku dni męczę The Phantom of the Opera -Andew Lloyd Weber'a, słowo męczę w tym wypadku tylko i wyłącznie w pozytywnym znaczeniu. Dzisiaj natomiast zabieram się dodatkowo za For Lies I Sire-My Dying Bride:)
Napisano
Obawiam się, że u mnie takie przełamanie nigdy nie nastąpi i to nie tylko w stosunku do Pani A.C. ale do znakomitej większości rodzimych artystów. Dlatego ostatnio przywołałem wspomnienie zespołu PROPAGANDA i REFUGE oraz przypadkiem dzięki żonie QUEEN bo jakoś nie przepadam za nimi poza kilkoma kawałkami. Dzisiaj sponiewierałem swoją muzyczną psychikę zespołem RESIDENTS o którym już wcześnij wspominałem. Teraz dla uspokojenia ROXY MUSIC a potem całkiem przyjemny RPWL
Napisano
Po Chylińskiej polska muzyka z trochę wyższej półki kulturalnej, a mianowicie Edyta Geppert i "Pamiętnik". Na CAL! brzmi pięknie, szczególnie utwór "Czegóż chcą ludzie ci" pokazuje wiele szczegółów min. kaszlenie kogos na sali icon_mrgreen.gif
Napisano
Ostatnio - wybitnie soundtrackowo...

Dla tych, którzy mają odrobinę arabskiej krwi będzie objawieniem, dla innych... doskonałością...  icon_wink.gif

Hans Zimmer "Helikopter w ogniu" 

A Ci, którzy lubią język francuski nie powinni przejść obok "Do widzenia do jutra"!

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg