Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
14 minut temu, J4Z napisał:

Oglądałeś w ogóle ten atak na fanów uniwersum lotr?

Nie, jeszcze nie. Na razie się wstrzymam.

Opinie są mega przeciętne, ale to było raczej do przewidzenia. Z trylogii The Lord of the Rings też było trochę niezadowolonych głosów.

Napisano
2 godziny temu, J4Z napisał:

Czy Ty zdajesz sobie sprawę ile w tym serialu jest błedów, jak mocno biję z niego ignorancją, czy nie dochodziły do Ciebie wzmianki o nim?

Nie wiem, ile jest błędów, bo nie ogladałem. Zresztą, nawet gdybym oglądał, to i tak bym ich nie znalazł, ponieważ nie czytałem książki.

Wzmianki dochodziły, jasne. 

Władca Pierścieni ma wysokie oceny, wiem, sam baaaardzo lubię Trylogię, wręcz uwielbiam. Miałem na myśli, że głosy niezadowolenia z Trylogii Władcy pochodzą od fanów książek Tolkiena.

Napisano (edytowany)

Czyż może wpasować się lepiej w ten wczesno-niedzielny fragment nocy - w blasku Księżyca i z wigorem „jak jeden mąż” połyskującymi na niebie Wenus i Jowiszem - jakikolwiek inny utwór niż „Sunday Song” Richarda Beiracha? Wspaniale to smakuje w tych okolicznościach przyrody… wszak nie tylko za sprawą natury…

Pyta „Hubris” (1977), z której pochodzi ów utwór, w wersji na CD mknie do mnie z Francji a ja - nie mogąc się doczekać - posiłkuję się TIDALem…

Richarda Beiracha poznałem na „Elm” (1979). „Hubris” jest moim drugim nabytkiem artysty. Płyta zjawiskowo urodziwa. Intymna. Na fortepian solo. Do konsumowania w takie noce jak ta teraz, wczesno-niedzielna, pod gwiazdami i planetami.

4FB02080-661D-45B0-B074-F87BAFAAF07E.jpeg.1b65101d7b594be558a07e722cb1d96a.jpeg

Edytowano przez sonique