Rafał S Napisano 26 marca 2023 Udostępnij Napisano 26 marca 2023 @Bebop Czekamy, kiedy zaprezentujesz coś nawiązującego do swojego nicka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 26 marca 2023 Udostępnij Napisano 26 marca 2023 (edytowany) Hmm. na przykład to. Uwielbiam label Blue Note Mój najniowszy nabytek CD https://www.discogs.com/release/3469062-杉井幸一-Koichi-Sugii-サロンミュージック集-Salon-Music-1938-1941 To CD też ostatnio kupiłem 12 minut temu, Rafał S napisał: Czekamy, kiedy Jesteś kilkoma osobami? Edytowano 26 marca 2023 przez Bebop Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 26 marca 2023 Udostępnij Napisano 26 marca 2023 53 minuty temu, Adi777 napisał: A tego nie słuchałem Serio nie znałeś Klausa Mitffoha? Wybitna płyta, jedna z najlepszych w historii polskiej muzyki. Niewiele jej ustępuje Historia Podwodna czyli następna płyta Janerki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 26 marca 2023 Udostępnij Napisano 26 marca 2023 30 minut temu, Rafał S napisał: Czekamy, kiedy zaprezentujesz coś Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 26 marca 2023 Udostępnij Napisano 26 marca 2023 27 minut temu, Bebop napisał: Jesteś kilkoma osobami? Dokładnie dwoma - spod znaku Bliźniąt. Poza tym, zakładam, że kilka innych osób też jest zainteresowanych Twoimi propozycjami. Bardzo lubię Jimmy Smitha i organy Hammonda w ogóle. Sporo tego kupiłem w swoim czasie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 26 marca 2023 Udostępnij Napisano 26 marca 2023 3 minuty temu, Rafał S napisał: Bardzo lubię Jimmy Smitha i organy Hammonda w ogóle. Dość niedawno byłem zupełnie blisko zakupu oryginalnych organów Hammonda. Po namyśle (obrotowy głośnik i reszta jak szafa) zrezygnowałem. Zabrakło mi miejsca w moim grajdole. Tak, Jimmy Smith jest mistrzem tego instrumentu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 26 marca 2023 Udostępnij Napisano 26 marca 2023 (edytowany) 45 minut temu, tchocky napisał: Serio nie znałeś Klausa Mitffoha? Serio, serio 😉Przed chwilą przesłuchałem i mam trochę mieszane odczucia, ale ogólnie wrażenie pozytywne. Edytowano 26 marca 2023 przez Adi777 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 26 marca 2023 Udostępnij Napisano 26 marca 2023 (edytowany) Mój pierwszy kontakt z Root Down doprowadził do utraty kontaktu z rzeczywistością. Włączyłem tę płytę zupełnie przypadkiem z zamiarem sprawdzenia czy jest w moim klimacie. Zostałem do końca. Nie potrafiłem przerwać. Kiedyś już tę płytę tu polecałem i pamiętam, że @Rafał S też zareagował pozytywnie… @Bebop, dzięki za przypomnienie tego nagrania. Aż zły jestem, że o nim zapomniałem. I w związku z tym dygresja… widzę zdecydowaną przewagę muzyki na nośnikach nad plikami czy streamingiem. Płyty mam w szufladach i na półce - każde miejsce to odrębny klimat. W zależności od nastroju, kieruję kroki w tym czy innym kierunku i przeszukuję. Nie ma możliwości abym o czymś zapomniał na dłużej. A pliki czy streaming przepadają. Tak łatwo o nich zapomnieć. Przeglądanie cyfrowych bibliotek to już nie to samo… Edytowano 26 marca 2023 przez sonique 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 26 marca 2023 Udostępnij Napisano 26 marca 2023 7 minut temu, sonique napisał: Mój pierwszy kontakt z Root Down doprowadził do utraty kontaktu z rzeczywistością. U mnie tak już zostało. To jest niesamowita muzyka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 26 marca 2023 Udostępnij Napisano 26 marca 2023 (edytowany) 33 minuty temu, Bebop napisał: Tak, Jimmy Smith jest mistrzem tego instrumentu. Ta płyta nie jest Ci zapewne obca? Jedna z moich ulubionych płyt jazzowych z udziałem organów. Edytowano 26 marca 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 26 marca 2023 Udostępnij Napisano 26 marca 2023 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 26 marca 2023 Udostępnij Napisano 26 marca 2023 @audiowit Wolisz debiut czy dwójkę? U mnie ciężka sprawa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 26 marca 2023 Udostępnij Napisano 26 marca 2023 Mówisz o The Doors i Strange Days? Nie mam ulubionych albumów. Z tych 2 obydwa są bardzo dobre, na podobnym, wysokim poziomie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 26 marca 2023 Udostępnij Napisano 26 marca 2023 5 minut temu, audiowit napisał: Mówisz o The Doors i Strange Days? Tak, te miałem na myśli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 26 marca 2023 Udostępnij Napisano 26 marca 2023 (edytowany) 24 minuty temu, Adi777 napisał: Ta płyta nie jest Ci zapewne obca? Tej akurat nie znam, Ale dzięki bo właśnie słucham i jest ciekawa. The Doors - mam kilka (pierwszych) wydań CD jakie się w ogóle pojawiły. Edytowano 26 marca 2023 przez Bebop 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 26 marca 2023 Udostępnij Napisano 26 marca 2023 40 minut temu, Adi777 napisał: a płyta nie jest Ci zapewne obca? No ładnie mnie prowadzisz na manowce i kusisz szanowny redaktorze. Muszę to mieć https://www.discogs.com/sell/release/6881720?ev=rb 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 26 marca 2023 Udostępnij Napisano 26 marca 2023 @Bebop Jak chcesz stracić trochę pieniążków, to mogę zaproponować więcej fajnych albumów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 26 marca 2023 Udostępnij Napisano 26 marca 2023 Nie wątpię redaktorze 😉 Będę tu zaglądać. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 27 marca 2023 Udostępnij Napisano 27 marca 2023 Dopadło mnie małe przeziębienie, więc siedzę w domu i leczę się jazzem 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 27 marca 2023 Udostępnij Napisano 27 marca 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 27 marca 2023 Udostępnij Napisano 27 marca 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 27 marca 2023 Udostępnij Napisano 27 marca 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 28 marca 2023 Udostępnij Napisano 28 marca 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 28 marca 2023 Udostępnij Napisano 28 marca 2023 50 lat skończyła ta płyta. Chyba moja ulubiona od Led Zeppelin. 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 28 marca 2023 Udostępnij Napisano 28 marca 2023 Za dwa miesiące Billy z zespołem będzie w Warszawie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts