sonique Napisano 13 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2023 (edytowany) 34 minuty temu, Rafał S napisał: Tak, recykling to u Chicka nic nowego. Dla niepoznaki „No. 6” w tytule utworu w nowszej wersji zamienił na „#6” co oznacza to samo ale inaczej wygląda. Łudziłem się początkowo, że to jednak inna kompozycja. Z tym „recyclingiem” to możesz mieć rację. Na słynnej Return To Forever znajdują się dwa utwory, które można też znaleźć na płycie Garego Burtona i Chicka Corea, słynnej Crystal Silence: tytułowy Crystal Silence oraz What Game Shall We Play Today. Co więcej, na tej drugiej znajduje się utwór Children’s Song… pewnie pochodzący z prezentowanej przeze mnie w poprzednim poście płyty pod tym samym tytułem… (jutro to sprawdzę). Edytowano 13 kwietnia 2023 przez sonique Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 14 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2023 Taka ładna czterdziestolatka… 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 14 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2023 back 80's music a że nadchodzi lato, to wersja relaksowa 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 14 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2023 The Blaze - TERRITORY Tak się zamyśliłem przy tym utworze, że aż go Wam zaproponuję. Gdzieś mi umysł chwilowo odleciał przy tych dźwiękach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 14 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2023 i jeszcze jedna dzisiejsza jubilatka, no ale weź to i kup... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 14 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2023 Dziś 20 lat kończy jedna z moich ulubionych płyt z gatunku muzyki elektronicznej. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 14 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2023 (edytowany) Piątkowo wieczorowo. Znacie Sleaford Mods? Post punk z fajnym rapowym bitem i swietną zabawą słowami w utworach. Panowie często zapraszają innych artystów do wspólnego grania. Edytowano 14 kwietnia 2023 przez Bebop Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 14 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2023 (edytowany) Supernait 3 nie jest tu w stanie dogonić Exposure 3510 ale jak podkręcić trochę gałeczkę to moooże być Edytowano 14 kwietnia 2023 przez kaczadupa 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 14 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2023 Ostatnio prawie wszyscy zachwycają się nową Mettalicą, a tymczasem wyszła nowa epka Pet Shop Boys… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 15 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2023 7 godzin temu, Fandiscopolo napisał: Bardzo ladne pozegnanie. Nawet świetne. Co prawda nie przebiło Low, jak dla mnie, ale muzyka świetna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 15 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2023 (edytowany) 8 godzin temu, Fandiscopolo napisał: Niechęć Ich pierwsza płyta na tyle mi się spodobała że kupiłem w 2012r Edytowano 15 kwietnia 2023 przez tchocky Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 15 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2023 Trochę elektroniki na weekend. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 15 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2023 Świetna płyta. Ta EP też bardzo dobra. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 15 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2023 Kolejna tegoroczna płyta. W roli głównej dudy. No, ciekawie się zapowiada. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 15 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2023 Przesłuchane. Czegoś takiego jeszcze nie słuchałem. Najs Piękny klimacik kreują dudziarz, dudziarka Brìghde Chaimbeul i saksofonista Colin Stetson. Lubię transowość i dronową stylistykę w praktycznie każdym gatunku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 15 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2023 Odwiedził mnie Przybysz z Saturna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 16 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2023 Bardzo kolorowa okładka. Ciekawe, czy muzyka też taka jest. @sonique, @Bebop Avant-Garde Jazz, Gnawa, Dub. Z terminem Gnawa spotykam się pierwszy raz. Gnawa - Mieszanka muzyki Afryki Subsaharyjskiej, muzyki arabskiej i Amazigh , stworzona przez Gnawa, grupę mniejszości etnicznych w Afryce Północnej, głównie w Maroku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 16 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2023 (edytowany) PS Przesłuchałem Lankum - False Lankum (2023). Ma momenty, jak najbardziej, ale całościowo trochę nierówna, miejscami lekko nużąca, niektóre utwory wydają się za długie. Niemniej, na pewno jeszcze wrócę, bo są tam ładne melodie. Edytowano 16 kwietnia 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 16 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2023 (edytowany) @Bebop Dopiszę jeszcze o Lankum, bo jednak mam wrażenie, że płyta mocno zyska w moich oczach. Na plus klimat, atmosfera. Dzięki za polecajkę Osjan - jeśli ktoś poprosiłby mnie o polecenie "organicznej" muzyki, to ten zespół byłby prawdopodobnie pierwszy, który by mi przyszedł do głowy. Edytowano 16 kwietnia 2023 przez Adi777 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 16 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2023 No i co z tego, że po norwesku… 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 16 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2023 Szwedzka grupa Kvartetten som sprängde wydała w 1973 roku swój jedyny album, zatytułowany "Kattvals". Muzyka w pełni instrumentalna. W składzie: Finn Sjöberg guitar, flute, writer Rune Carlsson drums, congas, percussion Fred Hellman organ, piano, writer Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiki2010 Napisano 16 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2023 3 godziny temu, MarcKrawczyk napisał: No i co z tego, że po norwesku… To ci się też może spodobać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 16 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 16 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2023 Ciekawe umiejętności. Zjawisko dźwiękowe również. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 17 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2023 Wreszcie jest 🙂 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts