MMarek Napisano wczoraj o 09:27 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:27 1 godzinę temu, Asia napisał: Muzyka dla mas 😉. O, coś dla mnie. Poproszę jeszcze o muzykę dla szlachetnie urodzonych Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rpm Napisano wczoraj o 09:29 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:29 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano wczoraj o 10:04 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:04 34 minuty temu, MMarek napisał: Poproszę jeszcze o muzykę dla szlachetnie urodzonych Be careful what you wish for. The Aristocrats czyli Guthrie Govan, Bryan Beller i Marco Minnemann. 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano wczoraj o 10:41 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:41 30 minut temu, Rafał S napisał: Be careful what you wish for. The Aristocrats czyli Guthrie Govan, Bryan Beller i Marco Minnemann. Z przykrością stwierdzam, że od muzyki dla posiadających błękitną krew, wolę dla mas i plebsu, czyli dla mnie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano wczoraj o 10:59 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:59 Może miałki pop, ale to jedne z tych kawałków które się słucha do zerzygania 😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano wczoraj o 11:00 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:00 @MMarek Mnie też na dłuższą metę męczą takie wygibasy, natomiast doceniam stronę wykonawczą - jeśli chodzi o rocka instrumentalnego w formacie power trio, jest to najwyższy poziom. I to bez wielkiego napinania się, bo oprócz wirtuozerii znalazło się tu też miejsce na poczucie humoru. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano wczoraj o 15:14 Udostępnij Napisano wczoraj o 15:14 jako że wczoraj obchodziliśmy święto narodowe naszło mnie na posłuchanie polskich wykonawców, poszperałem nieco i wydobyłem pierwsze samodzielne zakupione krążki, nr 1 Iza Trojanowska, nr 4 ponownie ona, nr 5 Perfect Live, nr 6 Kombi, nr 7 TSA, a nr 9 znowu Pefect, cholera wie co się stało z tymi brakującymi i resztą ponumerowanych przeze mnie płyt... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano wczoraj o 19:25 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:25 3 godziny temu, MarcKrawczyk napisał: jako że wczoraj obchodziliśmy święto narodowe naszło mnie na posłuchanie polskich wykonawców U mnie na co dzień sporo polskiej muzyki, a ostatnio trafiła się nawet płytka programowo polska. Witold Janiak Trio - "Zagrajcie swoją muzykę", 2015 r. @Grzesiek202 Dobrze się to wpisuje w poruszany przez nas ostatnio temat - widać choćby po spisie utworów: Owijas, sieradzkie Kowal, łęczyckie Oberek, sieradzkie Kujon, łęczyckie A dzień dobry, radomskie Krzysztofie, Krzysztofie, łęczyckie Kujawiak, łęczyckie Żebyś nie chodziła, sieradzkie Pojadę ja do roboty, radomskie Płyta nagrana, jak wiele moich ostatnich nabytków, w Tokarni Jana Smoczyńskiego. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano wczoraj o 19:53 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:53 U mnie Robert Elster, "połówka" nieistniejącej już, bardzo popularnej grupy Vibrasphere. Album 'Endless Observations'. Jeśli ktoś lubi muzykę Magnusa Birgerssona aka Solar Fields, z dużym prawdopodobieństwem polubi styl Roberta. 19 minut temu, Rafał S napisał: Witold Janiak Trio - "Zagrajcie swoją muzykę", 2015 r. A tego nie znałem, chociaż Janiak muzycznie nie jest mi obcy. Posłucham, dzięki za wrzutkę 👍 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano wczoraj o 20:25 Udostępnij Napisano wczoraj o 20:25 (edytowany) Dość tej wiolinowej nijakości 🙃 Edytowano wczoraj o 20:28 przez pairtick 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano wczoraj o 20:44 Udostępnij Napisano wczoraj o 20:44 (edytowany) Pewnie zaraz zostanę zj....y, ale nigdy ich nie lubiłem. i jeszcze ten irytujący głos - marna imitacja Planta.. Edytowano wczoraj o 20:49 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano wczoraj o 21:20 Udostępnij Napisano wczoraj o 21:20 Przed spaniem jeszcze coś na wyciszenie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu 2 godziny temu, Rega napisał: Pewnie zaraz zostanę zj....y, ale nigdy ich nie lubiłem. i jeszcze ten irytujący głos - marna imitacja Planta.. Tzn. który imitował Planta? 😛 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu 12 godzin temu, Rafał S napisał: Witold Janiak Trio - "Zagrajcie swoją muzykę", 2015 r. Dzięki za wrzucenie tej płyty tutaj. Kiedyś jej słuchałem, później o niej zapomniałem. Piękna. Już na liście do kupienia. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu (edytowany) 13 godzin temu, Rega napisał: i jeszcze ten irytujący głos - marna imitacja Planta.. Głos może się nie podobać - jak każdy, ale czy to rzeczywiście imitacja Planta? Plant (jak całe LZ) to mieszanka folkowej melodyki, rockowej ekspresji i bluesowej rytmiki i frazowania. W AC/DC tych folkowych wpływów nie ma, a miejsce brytyjskiego wyrafinowania zajęła charakterystyczna proletariacka szorstkość, którą można odnaleźć też w innych zespołach z Antypodów (jak Cold Chisel czy Rose Tattoo). Kompozycje, aranżacje i rytmy znacznie prostsze niż w LZ, większość to boogie - takie ostrzejsze ZZ Top z dwiema gitarami, mocniejszym przesterem i agresywneijszym wokalem. Imitatorem Planta jest dla mnie raczej David Coverdale z czasów Whitesnake'a, szczególnie na późniejszych płytach zespołu i albumie nagranym z J. Pagem (na płytach Deep Purple śpiewał nieco inaczej). Edytowano 13 godzin temu przez Rafał S 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu (edytowany) 6 godzin temu, Grzesiek202 napisał: Piękna. Dzięki, cieszę się, ze nie tylko mi przypadłą do gustu. Z ostatnio słuchanych polskich chyba na równi z nią podoba mi się "Razem na tej ziemi" Rodowicza z Hołownią, Jonkiszem, Borowskim i innymi. Flet Borowskiego nawiązuje jednocześnie muzyki poważnej i ludowej i dodaje zwiewności aranżom. A fortepian Hołowni ma ten nadwiślański liryzm kojarzący mi się z naszą muzyką filmową, choćby A. Kurylewiczem ("Polskie drogi"). Płyta Janiaka bardziej zwarta i jazzowa, a Rodowicza właśnie filmowa. Edytowano 8 godzin temu przez Rafał S Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu No to imitujemy Planta 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Wolę oryginał 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Coś tam leci… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu O, jakas lista. Sprawdzę 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano 26 minut temu Udostępnij Napisano 26 minut temu 6 godzin temu, Rega napisał: Wolę oryginał Ależ oczywiście, aczkolwiek trzeba jej szczerze przyznać, że ma kopa na wokalu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts