MarcKrawczyk Napisano 12 lutego Udostępnij Napisano 12 lutego I znowu ta gówniana nostalgia, wczoraj minęło 40 lat od wydania przez Killing Joke ich 5-ego albumu Night Time..,kiedy na giełdzie płytowej w Hybrydach wymieniałem się na tę płytę jeszcze nie wiedziałem jak ten postpunkowy album będzie ikoniczny dla lat osiemdziesiątych, a i jawną inspiracją dla pewnej sławnej grungowej kapeli lat następnych… 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 12 lutego Udostępnij Napisano 12 lutego 35 minut temu, MarcKrawczyk napisał: I znowu ta gówniana nostalgia Marcin, nie pękaj - jeszcze w zielone gramy. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rpm Napisano 12 lutego Udostępnij Napisano 12 lutego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 12 lutego Udostępnij Napisano 12 lutego 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 12 lutego Udostępnij Napisano 12 lutego Świetnie nagrany album, można słuchać godzinami. U mnie już trzeci raz odtwarzana, tylko wciskam play 😀 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 12 lutego Udostępnij Napisano 12 lutego Dwa utwory z tej płyty, to moje kawałki do testów:). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 12 lutego Udostępnij Napisano 12 lutego Zaraz wchodzę w Kraftesty i poczytam, zacznę od jakichś Bowersow, może 707 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano 12 lutego Udostępnij Napisano 12 lutego Jedna z moich ulubionych płyt, aczkolwiek jedyna z jego dyskografii, a przesłuchałem chyba wszystkie 🤔 Znalazłem też oryginalne zdjęcie. 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 12 lutego Udostępnij Napisano 12 lutego 5 minut temu, pairtick napisał: Jedna z moich ulubionych płyt, aczkolwiek jedyna z jego dyskografii, a przesłuchałem chyba wszystkie 🤔 Znalazłem też oryginalne zdjęcie. Za to lubimy ecm. Ich plyty to jednak coś więcej niż sama muzyka. Dlatego trochę ich mam. A na najbliższej liście zakupów jest u mnie m.in. Blue Maqams. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano 12 lutego Udostępnij Napisano 12 lutego 14 minut temu, fp74 napisał: A na najbliższej liście zakupów jest u mnie m.in. Blue Maqams. Słuchałeś, czy bierzesz ze względu na skład? 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 12 lutego Udostępnij Napisano 12 lutego (edytowany) Mam przesłuchane i odhaczone do kupienia... Edytowano 12 lutego przez fp74 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano 12 lutego Udostępnij Napisano 12 lutego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 12 lutego Udostępnij Napisano 12 lutego 38 minut temu, pairtick napisał: Jedna z moich ulubionych pły Moja też! Proponowałem nawet tę plytę tu jakiś czas temu. I to jest właśnie muzyka, którą kupuję w pierwszej kolejności na CD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano 12 lutego Udostępnij Napisano 12 lutego 11 minut temu, Grzesiek202 napisał: Moja też! Proponowałem nawet tę plytę tu jakiś czas temu. I to jest właśnie muzyka, którą kupuję w pierwszej kolejności na CD. Tzn. z tego kręgu kulturowego czy z ECM? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego Z powodu obu cech, to piękna muzyka i pięknie nagrana. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego (edytowany) w tych okolicznościach praca stała się przyjemniejsza.... no i gary wymiatają jak trzeba! Edytowano 13 lutego przez fp74 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rpm Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego nie mogę dzisiaj przestać... zadziwiająco dobrze brzmiące nagranie (przynajmniej na słuchawkach). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego Dzisiaj 40 rocznica wydania jednej z najwazniejszych moim zdaniem plyt w historii polskiego rocka, więc przez sam szacunek dla twórców.... poza tym to świetna płyta, a wydanie sacd Polskich Nagrań jest jak cala seria godne polecenia. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego 55 lat minęło... jak jeden dzień. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego 20 godzin temu, Grzesiek202 napisał: Moja też! Proponowałem nawet tę plytę tu jakiś czas temu. I to jest właśnie muzyka, którą kupuję w pierwszej kolejności na CD. Moja również I też ją mam w swojej kolekcji. A dzisiaj słuchałem głównie tego wydawnictwa: 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego 🥁🥁🥁🥁🥁🥁🥁🥁🥁🥁🥁🥁🥁🥁🥁🥁🥁🥁🥁🥁🥁🥁🥁😁 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 14 lutego Udostępnij Napisano 14 lutego @fp74 Jon Hiseman to mistrz. Wciąż pluję sobie w brodę, że przegapiłem koncert Colosseum w Sopocie te 30 lat temu. Ich "Reunion Concerts" z 1994 r. jest jednym z moich ulubionych albumów "live". Czy Ty aby też nie grasz / nie grałeś na bębnach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 14 lutego Udostępnij Napisano 14 lutego (edytowany) 1 godzinę temu, Rafał S napisał: Czy Ty aby też nie grasz / nie grałeś na bębnach? Grywam sobie od paru lat. Gram to za dużo powiedziane. Chodzę na lekcje, mam fajnego nauczyciela z poznanskiej akademii. Ale coś tam sobie z kolegą gitarzystą kręcimy w garażu na stare lata😜. Jest zabawa. A Ty to zawodowiec czy szczypior jak ja? Edytowano 14 lutego przez fp74 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts