maxredaktor Napisano wczoraj o 08:16 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:16 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano wczoraj o 09:22 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:22 (edytowany) A propos naszych sposobów selekcji i doboru plyt do zakupu, to wydaje się, że system jest dość szczelny 😎 (dwa odsłuchy w odstępie zwykle co najmniej kilkunastu dni, raz na słuchawkach, raz na kolumnach, wiec efekt pierwszego zachwytu redukowany maksymalnie), a tu takie się prawda wtopy zdarzają... Nic w tej płycie nie ma ciekawego ani muzycznie ani wydawniczo. W porównaniu do plyty S.F. Sorrow to mizeria. No ale właśnie paczkomat ją urodził więc jest. Wydanie 2002, ząb czasu wyraźnie nadgryzł okładkę 🤨. Fanów plyty z góry przepraszam. No nietrafiony zakup i tyle. .... ale daję jej szansę... Może w połowie coś się wydarzy 😉 Edytowano wczoraj o 09:23 przez fp74 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano wczoraj o 10:22 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:22 Daj jej czas, kiedyś jeszcze przed streamingiem zrobiłem wyprzedaż kilkunastu nieużywanych długo płyt... Potem usłyszałem kawałki w radiu, i kilka odkupiłem na nowo. Jeść nie woła, a kiedyś w odmiennych okolicznościach, może do niej wrócisz. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano wczoraj o 12:20 Udostępnij Napisano wczoraj o 12:20 16 godzin temu, fp74 napisał: Wydanie SHM z 2019 z tajemniczą informacją "Steven Wilson stereo mix".... Pierwsze widzę, żeby ktoś zrobił do płyty nie mastering tylko nowy mix i to nazwany "stereo"!? https://pl.m.wikipedia.org/wiki/In_the_Court_of_the_Crimson_King#50th_Anniversary_Edition_(2019) Trzeba będzie posłuchać jak to brzmi. https://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=5798273 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano wczoraj o 12:47 Udostępnij Napisano wczoraj o 12:47 2 godziny temu, michaudio napisał: Daj jej czas, kiedyś jeszcze przed streamingiem zrobiłem wyprzedaż kilkunastu nieużywanych długo płyt... Potem usłyszałem kawałki w radiu, i kilka odkupiłem na nowo. Jeść nie woła, a kiedyś w odmiennych okolicznościach, może do niej wrócisz. Tak zrobię. Zresztą nie sprzedaję płyt - jak już jakaś jest to jest. Taki znacznik czasu na mojej osi. Ale masz rację, czasem to tylko nie ten dzień, nie ta pora roku, nie ta pogoda! 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano wczoraj o 14:41 Udostępnij Napisano wczoraj o 14:41 Słucham od 3 godzin i nie mogę przerwać. To jest dokładnie ta płyta, która w 1982r. wyszła na świat jako pierwsze wydanie CD w historii muzyki. Numer kat. 35DP 1, CBS/Sony Inc. Tokyo Japan. OBI ma formę kartonika, lekko zdekonstruowane ale jest, rzadkość. Kody na matrixie są wytrawione. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano wczoraj o 15:04 Udostępnij Napisano wczoraj o 15:04 Uwielbiam takie utwory. https://www.youtube.com/watch?v=QnDH_mGaIms 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano wczoraj o 15:21 Udostępnij Napisano wczoraj o 15:21 15 minut temu, tomek4446 napisał: Uwielbiam takie utwory. https://www.youtube.com/watch?v=QnDH_mGaIms Zachęca do przesłuchania całej plyty 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano wczoraj o 17:28 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:28 2 godziny temu, tomek4446 napisał: Uwielbiam takie utwory. https://www.youtube.com/watch?v=QnDH_mGaIms No i zachęciłeś, płyta bardzo fajna. Tak mi się kojarzy męski odpowiednik tej formy melorecytacji czyli Baxter Dury. Podobny klimat muzyczny no i wokal jak brat i siostra. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu Dnia 10.04.2025 o 21:05, fp74 napisał: Płyta brzmi świetnie. Obawiałem się, że będą przynudzać, ale nic takiego - REWELACJA 😇, must have 👍 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu 5 godzin temu, pairtick napisał: Obawiałem się, że będą przynudzać, ale nic takiego - REWELACJA 😇, must have 👍 Nie jestem fanem rozszerzonych wydań, bo poza wersjami demo to są jakieś doklejki, ktore nic nie wnoszą ale tu bonusy co najmniej tak dobre jak treść zasadnicza. No i w tym masteringu to brzmi po prostu jak powinno. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Niewiele środków czasem potrzeba. Troje muzyków i minimalna ilość dźwięków a wbija w fotel... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts