Angel Napisano 27 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2014 Jeśli nie znajdziesz Alphardów, to w tym miejscu popieram RoRo. Kup jakiś tani kabel z opcją, że po posłuchaniu swojego zestawu i stwierdzeniu jak gra, pewnie i tak będziesz chciał coś w dźwięku dodać albo ująć. A wówczas wymienisz kabelki a kupisz odpowiedniejsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 27 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2014 Chyba nie jest jeszcze tak tragicznie z dostępnością... link Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 28 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia 2014 No to biorę. Nie muszę zakładać żadnych końcówek wystarczy że obiorę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 28 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2014 Tak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 28 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia 2014 No to kupiłem 5 metrów. Się okaże czy faktycznie taki dobry.Ludzie piszą że się do kosiarek nadają. Że wysokie piszczą a bas gdzieś zanika i że ogólnie dźwięk im popsuły.Jak to z nimi jest? Jedni polecają a inni odradzają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 28 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2014 Sam zobaczysz - tzn. posłuchasz...i ocenisz.Nie ma czegoś takiego jak uniwersalny kabel do każdego zastosowania - jak ktoś ma wypasiony sprzęt to zazwyczaj tanie kable mu nie zagrają odpowiednio.A z drugiej strony - jak jest miniwieża warta 200zł, to nikt rozsądny nie podpina kolumienek kable za 2 tysiące.Poza tym - już powinieneś się zorientować, że propozycje zakupu dostajesz konkretne i sprawdzone. Więc po co się martwisz na zapas???No chyba że "TEN TYP TAK MA" Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 28 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia 2014 Kolumienki już stoją. Mam nadzieję że będą grały jak na moje ucho w porządku.Wzmacniacz dopiero jutro i kable pewnie też.p.s. kolce przy kolumnie 10-11kg raczej wielkiej szkody w panelach nie wyrządzą? (w sensie dziur) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 28 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2014 Jeżeli dostałeś kolce razem z kolumnami, to w komplecie powinny być także podkładki pod kolce. Nie masz ich ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 28 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia 2014 Same ostre kolce z nakrętkami. Chyba podłoże pod kolce filce bo nic innego nie mam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 28 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2014 Cytat kolce przy kolumnie 10-11kg raczej wielkiej szkody w panelach nie wyrządzą? (w sensie dziur) Wyrządzą!!!Fizyka się kłania - nacisk jest bardzo duży, bo działa punktowo (na małą powierzchnię).Na razie podłóż drobną (albo ciut większą) monetę pod każdy kolec, a potem kupisz za parę złotych podkładki (poszukaj na Allegro, jest bardzo duży wybór) w odpowiadającym Ci kolorze.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 28 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia 2014 Ok dzięki. Widzisz dobrze że jeszcze na nich nie postawiłem kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior85 Napisano 28 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2014 ejj nie przesadzajcie ....żadnych dziur kolce nie zrobią ja mam stać kolumny na kolcach ponad pół roku i śladu na podłodze nie ma Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 28 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2014 Na innym forum był piękny artykuł o przenoszeniu drgań na podłogę przez sztywne połączenie - kolce, kolce z kulką i miękkim wytłumianiu przy zastosowaniu gumowych nóżek . O plusach i minusach tych dwu rozwiązań . Skłaniam się ku drugiemu ( podłoga i żona też ) Choć wizualnie kolce jak najbardziej . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 28 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia 2014 Czyli co wkręcić, postawić i po prostu nie szurać na boki to się nic nie stanie?Nie będę się bawił w jakieś gumowe rzeczy czy granity bo się na tym nie znam.Bandzior tylko czy Ty też masz takie szpikulce czy jednak z bardziej okrągłą końcówką?Może dam po filcu pod kolec? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior85 Napisano 28 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2014 ja mam szpikulce jak postawiłem tak stoją, nie ruszam i jest okna moje kolce i tak przebiją filc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 28 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia 2014 Na panelach? bo jeśli na jakichś kafelkach to inna bajka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 28 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2014 Możesz dokupić podkładki metalowe w kolorze kolców, za symboliczne złotówki. Dziur może nimi nie zrobisz, ale ślady po przesuwaniu zostaną na bank. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior85 Napisano 28 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2014 na panelachzamiast specjalnych metalowych podkładek może jednogroszówki koszt to jedyne 8 groszy za zestaw Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 28 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia 2014 Daje radę podnieść kolumnę jak chce ją przestawić także porysować podłogi nie powinienem.Podkładki dokupię. Muszę szukać czarnych ;] http://allegro.pl/jantzen-audio-podkladki-...3863601779.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 28 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2014 Dobre . Podkładki będą ze 100 razy droższa, ale są grubsze, w kolorze kolców i co najważniejsze, mają nawiercony otwór dla stabilizacji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 28 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia 2014 Otwory jakieś mają ale czy to są specjalne do stabilizacji to nie wiem ;] dziura to dziura, byle kolec wszedł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 28 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2014 O takie mi chodzi :http://allegro.pl/podkladki-pod-kolce-glos...3876276445.html [Podkładki pod kolce głośnikowe] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 28 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia 2014 No to o 0,99 tańsze od tych co znalazłem. Dzięx Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior85 Napisano 28 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2014 a mi o takie chodzi, jeszcze 99gr tańsze http://www.mennica.com.pl/produkty-i-uslug...cz/1-grosz.htmlżart oczywiście Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 28 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia 2014 Myślę że 8 się w portfelu znajdzie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts