Celdur Napisano 29 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 stycznia 2014 Słucham na pół gwizdka także membrany tylko drżą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 29 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 stycznia 2014 Panowie czy jak zmienię obecne najprostrze 2rca-2rca za 5pln które przesyłają sygnał z mojej karty dźwiękowej do wznacniacza na jakiś za ok 100pln tojest szansa że usłyszę jakąś róźnicę w dźwięku czy to będzie raczej efekt placebo?(nie będę zakładał nowych tematów dla swoich super pytań) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 29 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2014 Tu jest bardzo fajny Monster Interlink 400. Poprawi brzmienie jak nic. Właściwie w każdym aspekcie. Podaje mocne, nawet dość obfite niskie tony. To mój pierwszy "audiofilski" kabel. Mam go do dziś. Do 80 - 100zł możesz spokojnie licytować, bo warto.http://allegro.pl/monster-cable-interlink-...3900205291.htmlPan pisze, ze zakończył swoją przygodę z audio. Jak dla mnie, to bardzo smutne. Ale widać nie było w tym prawdziwej pasji.Chyba, że stracił słuch? Ale to jeszcze smutniejsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 29 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2014 Do wygrzewania idealna byłaby płyta o nazwie 'Dysk do optymalizacji systemu' ISOTEK-a. Czasami pojawia się na aukcjach. Była dodatkiem do polskiej edycji magazynu HIFI CHOICE. Na tej aukcji widać ją na pierwszym zdjęciu w prawym dolnym rogu (błękitno-czarna koperta). Polecam ponadto zwykły szum biały, praktycznie na każdej płycie testowej. Puszczasz i wychodzisz na spacer . A z muzyki cokolwiek zapodasz, będzie dobrze. Z głośnością nie szalej, aczkolwiek od czasu do czasu możesz pokazać, kto tu rządzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 30 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 stycznia 2014 Czy oprócz kabli Monstera i Prolinka jest coś jeszcze godnego uwagi?Znalazłem jeszcze coś takiego http://allegro.pl/kabel-2rca-2rca-1-8-m-au...3863187772.htmlale cena trochę niska więc zakładam że jakość gorsza od waszych typów.Jeszcze mam pytanie do kabelków głośnikowych. Jako że są grube i całe do dziury w głośnikach i wzmacniaczu nie weszły bez uszczerbku i wiadomo trochę "włośków" zostało gdzieś na zewnątrz. Czy to wpływa na jakość? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 30 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2014 Zatem zainwestuj parę złotych w końcówki bananowe i będzie po kłopocie. Np. takie :http://sklep.rms.pl/wtyk-bananowy-nakamich...talco-pozlacany [ Wtyk bananowy Nakamichi/Vitalco ]A odnośnie interkonektów. Kup lepiej coś używanego co kosztowało kiedyś kilka razy tyle, co ten z Twojego linku, prezentując przy tym dużo wyższy poziom jakości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 30 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 stycznia 2014 Nie wiem jakie chinch'e były kiedyś takie drogie.. Do bananów wystarczy wsadzić kabel, zatkać i cześć?Chyba że te wystające włoski w niczym nie przeszkadzają to na razie mogę się wstrzymać z końcówkami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 30 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2014 Możesz zostawić tak na razie, a końcówki dokupić później. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 30 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2014 Wystające pojedyncze druciki w niczym nie przeszkadzają, byle nie dotykały niczego, a szczególnie nie zwarły + z - , lewego z prawym itp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 30 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 stycznia 2014 A nie to spokojnie. Te alphardy ciężko się w ręku zginały więc z tyłu wzmacniacza czy kolumny jeden nie ma szans dotknąć drugiego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 30 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2014 Chodzi o to, żeby gołe kable się nie stukały, lub nie dotykały do metalowej obudowy wzmacniacza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 30 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 stycznia 2014 Wystają ponad nakrętki ale do metalu żadnego nie dotkną, nie mają szans. Wszystko jest bardzo sztywne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 30 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2014 To wszystko w porządku, nie musisz się niczym przejmować. Jeżeli Cię to bardzo drażni, to możesz trochę przyciąć je cążkami do paznokci. Ale kabel musi przejść na wylot i trochę wystawać, aby nakrętka gniazda trzymała go odpowiednio stabilnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 30 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 stycznia 2014 Do tego wzmacniacza muszę szukać konkretnego tunera FM czy może być taki? (chyba w jakiejś najstraszej wersji) http://allegro.pl/tuner-grundig-fine-arts-...3926406227.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 30 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2014 Nie musisz szukać konkretnego tunera. Może być ten, będziesz miał komplet. Może też być inny, jakikolwiek innej marki.Chcesz mieć komplet, czy nie robi Ci to różnicy ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 30 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 stycznia 2014 Zdecydowanie wolę od kompletu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 30 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2014 To jedyne czego się upewnij przed zakupem, to czy działa i jest przestrojone. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 30 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 stycznia 2014 Ok. Piszą że niby w 100% sprawne.p.s. Można coś zrobić żeby podnieść głośność kolumn? Bo szczerze to ten wzmacniacz dopiero od połowy jakoś gra.Poniżej połowy jest bardzo cicho. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 30 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2014 No to nie możesz podkręcić gałki bardziej ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 30 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 stycznia 2014 Mogę ale czy nie powinno być już chociaż trochę głośno mniej więcej na połowie przy takim wzmacniaczu?Kręcić gałką to żaden problem. Może format który przesyłam do wzmacniacza jest dla niego za wysoki? 24-bit, 96000 HzChyba że poniżej połówy to w funkcją loudness trzeba lecieć. Powyżej bałem się lecieć, gdyż nie chcę czegoś uszkodzić.(to moje pierwsze hifi w życiu także obawy można mieć) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 30 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2014 A nie masz Ty przypadkiem w komputerze ściszonej głośności ??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 30 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2014 O tym samym pomyślałem. Sprawdź ustawienia na karcie, bo wnioskuję, że na odtwarzaczu masz na max. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 30 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 stycznia 2014 No chłopaki please ;] Na komputerze wszystko max.Może to wina tego 2rca-2rca za 5zł. Jutro kupię coś lepszego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 30 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2014 To nie jest wina kabli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 30 stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 stycznia 2014 No to nie wiem. Dopiero jak minę połowę to robi się głośno. Może ma po prostu wolnego kopa.Próbkowanie nie ma żadnego wpływu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts