bandzior85 Napisano 1 lutego 2014 Udostępnij Napisano 1 lutego 2014 Cytat Co jest niby inaczej? Fala dźwiękowa jest inna? Jakaś inna fizyka tu działa? Najwidoczniej w tym konkretnym miejscu fale pierwotne i wtórne tak się na siebie nakładają, że bas jest wygaszany, w innym miejscu będzie mocniejszy niż w punkcie odsłuchowym. To wszystko jest dość skomplikowane i niełatwe do ogarnięcia całościowo, ale nic nie dzieje się przypadkiem. miałem na myśli brzmienie kolumn stereo a zestawu z subem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 1 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 lutego 2014 Który kabel będzie lepszy. Może ktoś ich używał?1. http://www.zbyromex.pl/pl/p/Kabel-2RCA-2RCA-HE-8CR-2m.-/15032. http://sklep.rms.pl/melodika-md2r20-kabel-...-purple-rain-2m Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 1 lutego 2014 Udostępnij Napisano 1 lutego 2014 W tym przypadku to bez różnicy. Kup ten, który podoba Ci się bardziej. Nie rozumiem, czego się spodziewasz po zmianie, czego oczekujesz od tych interkonektów ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 1 lutego 2014 Udostępnij Napisano 1 lutego 2014 bandzior85 wiem, ale Celdur to chyba inaczej zinterpretował. Bas zawsze się rozchodzi tak samo (jeśli mówimy o fali dźwiękowej po prostu), a różne kierowanie membrany może zmieniać odpowiedź pomieszczenia (często małe subwoofer'y mają membranę na spodzie właśnie dla wzmocnienia przez "rozlanie" po podłodze i bliskość pierwszego odbicia fal). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 1 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 lutego 2014 Cytat W tym przypadku to bez różnicy. Kup ten, który podoba Ci się bardziej. Nie rozumiem, czego się spodziewasz po zmianie, czego oczekujesz od tych interkonektów ? Trochę lepszej jakości dźwięku? Ja mam obecnie 2rca takie za 5zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior85 Napisano 1 lutego 2014 Udostępnij Napisano 1 lutego 2014 najlepiej zamień te za 5zł na takie do max 50zł myślę że w Twoim przypadku nie opłaca się iść drożej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 1 lutego 2014 Udostępnij Napisano 1 lutego 2014 Z powodzeniem możesz kupić prolink futura za 60 zł http://allegro.pl/prolink-futura-ftc101-2x...3923570706.html a za różnicę kupić trochę muzyki Da vinci ma ładne atłasowe pudełko i oplot, a prolink się błyszczy, co kto lubi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 1 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 lutego 2014 Czyli na kablach za powyżej 100 żadnej różnicy nie usłyszę?Skoro tak to nie ma sensu przepłacać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 1 lutego 2014 Udostępnij Napisano 1 lutego 2014 Celdur zastanów się i pomyśl logicznie. Chyba zdajesz sobie sprawę , że za brzmienie głównie odpowiadają kolumny. Nie zmienisz brzmienia tych kolumn drogim okablowaniem. Rozsądną propozycję kabla podał Ci F1angel wcześniej. Dużo lepszy i dużo tańszy. Zakup drogich kabli u Ciebie, ma się jak zakup Spinnerów do Łady. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 1 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 lutego 2014 Kupiłbym ale potrzebuję 2m Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandzior85 Napisano 1 lutego 2014 Udostępnij Napisano 1 lutego 2014 to kup tego prolinka który poleca jacek75 i sprawa załatwiona ale tasiemiec się zrobił z tego tematu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 1 lutego 2014 Udostępnij Napisano 1 lutego 2014 Chłopie, Adamc ma na prawdę solidny zestaw, Spendor Prelude i Musical Fidelity E100 używał (nie wiem czy obecnie zmienił) Prolink Futura FTC101 i pisał, że gra super. Masz tutaj ten kabel :http://www.ceneo.pl/17430064 [ PROLINK FUTURA FTC101 ]Trzeba było dołożyć te pieniądze do kolumn, a nie szukać teraz drogich kabli do kiepskich skrzyń. Trzy komplety interkonektów po 150 zł, to wartość Twoich kolumn. Przerost formy nad treścią. To już zaczyna się robić śmieszne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majtek2013 Napisano 1 lutego 2014 Udostępnij Napisano 1 lutego 2014 Cytat To już zaczyna się robić śmieszne. No chyba, że Celdur zrozumiał swój błąd i myśli o wymianie kolumn na przyzwoite używki, tylko nie chce się do tego przyznać. Fakt - straciłby na tej operacji pewnie ze 40% z tych 500zł, które zainwestował w nówki, no ale byłyby też plusy: dobierałby tym razem zestaw staranniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 1 lutego 2014 Udostępnij Napisano 1 lutego 2014 Sprzedaż tych kolumn już kompletnie nie miałaby sensu. Jak słusznie zauważyłeś, sprzedaż wiąż się ze znaczną utratą środków wydaną na ich zakup. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcine30 Napisano 1 lutego 2014 Udostępnij Napisano 1 lutego 2014 Zawsze moze zrobić sobie kino w sypialni np. Dokupi tani wzmacniacz jakis bluray i gotowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 1 lutego 2014 Udostępnij Napisano 1 lutego 2014 Celdur a do czego Ci akurat 2 metry? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 3 lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 lutego 2014 Pewnie komputer stoi gdzieś dalej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 5 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 lutego 2014 Tak, podłączone do PC także czasami potrzebuję dłuższego kabla. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 5 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 lutego 2014 Czy wymiana standardowych, stalowych zworek w wzmacniaczu na http://sklep.rms.pl/melodika-md2r02-kabel-...niacza-m-in-nadwpłynie na jakość dźwięku? Czy to tylko w przypadku gdy używam np odtwarzacza cd podłączonego do wzmaka coś zmieni? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 5 lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 lutego 2014 Wepnij sobie na krzyż plus do góry, a minus na dół. Lub schowaj te zwory i zastąp swoim kablem, tzn.więcej odizoluj i przeciągnij przez dwa zaciski. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 5 lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 lutego 2014 Cytat Czy wymiana standardowych, stalowych zworek w wzmacniaczu wpłynie na jakość dźwięku? Celdur!!!Ile razy mam Ci pisać, byś nie tworzył nowych wątków - tylko kontynuował Twój stary temat! Nie chce powtarzać po raz kolejny... taaa: "nie chcem, ale muszem"Przeniosłem posty do bieżącego wątku.Odpowiedź na Twoje pytanie:przy sprzęcie klasy co najmniej średniej zastąpienie zworek dobrym kablem ma sens (dotyczy to zarówno zworek we wzmacniaczu, jak i w kolumnach - co widać na fotce od Jacka75)PozdrawiamPS Zieluwid - możesz jeszcze raz napisać, wątek przeniosłem (a właściwie połączyłem) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 5 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 lutego 2014 W jakim celu mam ciagle pisac w tym, skoro pytanie dotyczy zworek we wzmacniaczu pre out i main in Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 5 lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 lutego 2014 1) Ponieważ zworki są w Grundigu FineArts który wreszcie kupiłeś - dzięki radom paru Kolegów z Forum.2) Ponieważ co chwila masz nowe pytania dotyczące posiadanego przez Ciebie sprzętu.3) Ponieważ trudno nadążyć za Twoimi problemami i byłoby z dziesięć Twoich wątków w podobnej sprawie.PozdrawiamPS. Na szczęście masz w informacji o sobie nazwy sprzętu, co już jest ułatwieniem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 5 lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 lutego 2014 W moim V 3 wymiana zworek na Monster Cable Interlink 400 albo na Nameless Black Classic Line przyniosła słyszalne efekty w postacilepszej rozdzielczości, szerszej sceny stereo, większego nasycenia harmonicznymi. Nie była to jakaś spektakularna zmiana, ale była.Myślę, że zworki można wymienić, ale jest to raczej jedna z ostatnich rzeczy do zrobienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 6 lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 lutego 2014 Mam nadzieje ze rozmawiamy o tych samych wtykach.No i ja nie korzystam z dekow cd podpietych do wzmaka.Mimo wszystko nadal warto? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts