1Ender Napisano 9 maja 2020 Udostępnij Napisano 9 maja 2020 Nie pamiętam dokładnie coś między 200 a 300 Funtów. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olech Napisano 10 maja 2020 Udostępnij Napisano 10 maja 2020 Warto zrobic w banku kartę multiwalutowa i płacić środkami bezpośrednio z niej. Kursy stosowane przez Paypal czy Amazon to dodatkowe ich zródło zarobku, różnica w finalnej kwocie zakupu moze sięgać kilku procent. Kupowałem kilka razy z eBay i w normalnych sklepach w UK, zawsze bez żadnego problemu. Niestety cześć sklepów zakłada tylko lokalny odbiór, wiec albo trzeba mieć kogos lokalnego na miejscu albo zawierzyć sklepowi, ze wszystko będzie ok i zamowic kuriera, który odbierze opłacony sprzet bezpośrednio ze sklepu. Czasami mozna zamiast kuriera skorzystać z portali, gdzie przewozy oferuja ludzie, jedzący do uk dostawczakami w jakis innych celach. Z tym, ze trzeba byc bardzo ostrożnym. Twoja przesyłka moze trafić na pakę bez żadnego mocowania pomiędzy rowerem, kanapą a blokiem od silnika, czy mostem do transita a osoby oferujące takie przewozy potrafią byc kompletnie niesłowne i niepunktualne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lulek24 Napisano 10 maja 2020 Udostępnij Napisano 10 maja 2020 (edytowany) Dziękuje za odpowedź , jak pisałem wcześniej interesuje mnie jednorazowa akcja . Przez amazon suma jest większa o 80euro plus przewalutowanie ok 2% co mnie sie całkowicie nie opłaca. Na paypal to samo +80euro +ok 20Ecentów do każdego euro, Niestety na chwile obecna nie wiem jak to będzie przelewem bezpośrednim jeżeli chodzi o kurs przewalutowania i koszt przelewu . Z tego co czytałem sam przelew jest darmowy ale czy bank na który chce wpłacic nie pobierze jakies prowizji tego nie wiem . W ostateczności zrezygnuje z kupna bądź przeleje w ciemno Edytowano 10 maja 2020 przez lulek24 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 10 maja 2020 Udostępnij Napisano 10 maja 2020 5 godzin temu, lulek24 napisał: Dziękuje za odpowedź , jak pisałem wcześniej interesuje mnie jednorazowa akcja . Przez amazon suma jest większa o 80euro plus przewalutowanie ok 2% co mnie sie całkowicie nie opłaca. Na paypal to samo +80euro +ok 20Ecentów do każdego euro, Niestety na chwile obecna nie wiem jak to będzie przelewem bezpośrednim jeżeli chodzi o kurs przewalutowania i koszt przelewu . Z tego co czytałem sam przelew jest darmowy ale czy bank na który chce wpłacic nie pobierze jakies prowizji tego nie wiem . W ostateczności zrezygnuje z kupna bądź przeleje w ciemno A Revoult odpada z jakiego powodu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lulek24 Napisano 15 maja 2020 Udostępnij Napisano 15 maja 2020 (edytowany) O co chodzi z tym paypalem ?? Nic z tego nie wiem . Na stronie podaje np ze 1euro kosztuje 4.75zl Ja chce wpłacic w sklepie 880euro czyli koszt wyjdzie mi 880x4,75=4180zl czy do tej sumy muszę dodać prowizję 3% jeszcze czy juz jest wliczona i ta sa całkowite koszty przelewu ?? sa tez jakies koszty prowizji 9.99 bądź 19.99zl. Plis ktos mi to wyliczy ?? Edytowano 15 maja 2020 przez lulek24 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 15 maja 2020 Udostępnij Napisano 15 maja 2020 Zalozylbys revouluta i byloby po temacie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lulek24 Napisano 15 maja 2020 Udostępnij Napisano 15 maja 2020 1 godzinę temu, Tenfilip napisał: Założyłbyś revouluta Pisałem wcześniej o tym , nie chce mam swoje powody. Nikt nie ma PayPal ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lulek24 Napisano 15 maja 2020 Udostępnij Napisano 15 maja 2020 Wychodzi na to .że poza dragońskim kursem euro =''3,0% powyżej podstawowego kursu wymiany (w celu utworzenia kursu wymiany transakcji).'' czyli jak u nich euro kosztuje 4.75zl (gdzie p24 ma 4.56) dodać należy dodatkowo do całości 3% buhaha czyli 1euro =4,89zl Prawda ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 16 maja 2020 Udostępnij Napisano 16 maja 2020 Nie. To drugie 3% to problem sprzedawcy .Często masz oferty gdzie przy płaceniu pay pal masz cenę 3% wyższą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leoncio Napisano 3 lipca 2020 Udostępnij Napisano 3 lipca 2020 Wszyscy chcą zarobić na biednych Polakach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 5 lipca 2020 Udostępnij Napisano 5 lipca 2020 Dnia 3.07.2020 o 02:56, Leoncio napisał: Wszyscy chcą zarobić na biednych Polakach? Tak, to na pewno ich target. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lulek24 Napisano 5 lipca 2020 Udostępnij Napisano 5 lipca 2020 Jeżeli chodzi o moja sprawę to nieaktualne , kupiłem jeszcze taniej na alledrogo wiec szkoda było zachodu . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 27 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2021 Uwaga na zakupy w UK. Pojawiają się w necie już informacje o naliczeniu cła i VAT-u. https://next.gazeta.pl/next/7,151003,26722895,brexit-za-zakupy-w-wielkiej-brytanii-zaplacil-kilkadziesiat.html Finalnie zakup okazał się droższy o 34%. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 27 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2021 (edytowany) 2 godziny temu, HQ150 napisał: Uwaga na zakupy w UK. Pojawiają się w necie już informacje o naliczeniu cła i VAT-u. https://next.gazeta.pl/next/7,151003,26722895,brexit-za-zakupy-w-wielkiej-brytanii-zaplacil-kilkadziesiat.html Finalnie zakup okazał się droższy o 34%. Szkoda, kupiłem stamtąd 6 par kolumn i 2 wzmacniacze po super cenach, do tego jest tam największy światowy sklep rowerowy, z super gwarancją. Kicha okrutna, ale dzięki, że dajesz znać. Ale ma to swoje dobre strony - Brytole też płacą więcej, może się pukną w te puste łby. Edytowano 27 stycznia 2021 przez Tenfilip Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 24 lutego 2021 Udostępnij Napisano 24 lutego 2021 Mi niestety też już naliczyli VAT i cło za przesyłkę z UK (akurat nie bylo to sprzęt audio). Natomiast jesli chodzi o sprzęt audio, to mam dwa doświadczenia z kupowaniem na https://www.audio-markt.de/ i oba b. pozytywne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 24 lutego 2021 Udostępnij Napisano 24 lutego 2021 Dnia 27.01.2021 o 10:32, Tenfilip napisał: Ale ma to swoje dobre strony - Brytole też płacą więcej, może się pukną w te puste łby. uhm... to faktycznie coś zmieni 🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olech Napisano 24 lutego 2021 Udostępnij Napisano 24 lutego 2021 Niestety zakupy na ebay.co.uk w zasadzie sie skończyły, bo po doliczeniu podatku i cła beda kompletnie nieopłacalne. Ciekawe jak to wpłynie na ceny ATC, Cyrusa, Linna i Naima, były wysokie teraz beda absurdalnie wysokie. Brytole dostali dokładnie to co chcieli, wszystkie zakupy na Amazon, gdzie kupują tony wszystkiego, dostarczane z magazynów spoza UK już też im podrożały. Szczerze mówiąc nie będę nad tym płakał, za głupotę się płaci. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melo-man Napisano 26 lutego 2022 Udostępnij Napisano 26 lutego 2022 Dnia 27.01.2021 o 07:43, HQ150 napisał: Uwaga na zakupy w UK. Pojawiają się w necie już informacje o naliczeniu cła i VAT-u. To już niestety norma. Od kilku miesięcy wszystkie płyty CD, jakie kupiłem przez Discogsa z krajów poza UE były z koniecznością opłacenia cła i czasami VAT. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts