audionet Napisano 19 marca 2008 Udostępnij Napisano 19 marca 2008 Witam właśnie wczoraj zapłaciłem za pierścienie antywibracyjne do lamp.Jeśli nie pomogą to na pewno nie zaszkodzą. Zwróciłem uwagę że niektóre firmy zakładają takie pierścienie nie tylko na lampy w przed wzmacniaczu ale także na kondensatory. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 20 marca 2008 Udostępnij Napisano 20 marca 2008 Audionetmasz na myśli lampy jako wzmacniacze, czy lampy jako element elektroniczny ?A może jednak warto byłoby wyodrębnić technikę lampowo-analogową na forum? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 20 marca 2008 Udostępnij Napisano 20 marca 2008 Czołem!Chłopaki - żadnych lampowych zakładek!Bęziemy skazywać się na getto i naprawdę nikt tego czytać nie będzie!Audionet!Koniecznie opublikuj wrażenia z grania "na gumkach"! Do mnie dac jeszcze nie przyszedł, więc jeszcze nic nie mam do napisania!Marku!Jak samopoczucie? Jak kabelki?PozdrawiamBartek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 20 marca 2008 Udostępnij Napisano 20 marca 2008 Witaj Bartku,samopoczucie podłe.Widzę, że uaktywniasz się znowu na Audiostereo Ciekaw jestem jaki kształt będzie miało to nowe forum. Na Audiohobby też widziałem Twój nick, zresztą nie ukrywam, że też tam ostatnio bywam.Fajnie byłoby abyśmy ciągnęli dwa watki lampowe, przykładowo ten jako wątek techniczny. Natomiast stary wątek służyłby dzieleniu się wrażeniami z odsłuchów itp.O kabelkach napiszę, obiecuję.Janusz co Ty na to Jako gospodarz tego wątku? Zresztą może nie potrzebnie dążę do jakiegoś uporządkowania tych kwestii. Znowu odzywa się we mnie belferska nuta Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 20 marca 2008 Udostępnij Napisano 20 marca 2008 Całkiem off-topicowo...Marku!W takim razie mam propozycję!Pakuj rodzinę w auto lub pociąg i przyjeżdżaj na Święta w lubuskie! Obiecuję, że wyjedziesz na pewno w lepszym nastroju, niż przyjechałeś!Co do audiohobby...Rzeczywiście jestem osobą zarejestrowaną na tymże portalu, a moja obecność nie ma jakichkolwiek "politycznych" konotacji. Jak na razie całokształtem forum jestem lekko rozczarowany, ale myślę, że może być tylko lepiej!A pomysł na wątek techniczny jest autentycznie doskonały!!!Pozdrowienia!Bartek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 20 marca 2008 Udostępnij Napisano 20 marca 2008 Bartkuchętnie przyjechałbym gdyby nie rodzinne zobowiązania. A za zaproszenie po raz kolejny dziękuję i obiecuję, że pojawię się.Jeśli uważasz, ze wątek mógłby stać się wątkiem technicznym to teraz tylko musimy poczekać na akceptacje Janusza.A tak na początek aby nie być gołosłownym. Gdyby ktoś słyszał, wiedział to proszę mieć na uwadze, że poszukuje z dobrego źródła, dobre i tanie lampy sterujące do moich monobloków - 6N3P - E. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 20 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 marca 2008 Nie mam nic przeciwko aby zróżnicować wątki,choć znając życie będą się mieszać .Chodziło mi tylko o to aby był jakiś wątek z lampą w nazwie.Nie każdy wie że Jolida to wzmacniacz lampowy.Nowe forum stare twarze ,niezbyt mi się podoba pozostanę na tym forum . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 21 marca 2008 Udostępnij Napisano 21 marca 2008 Januszja też zostaję, tylko tak sobie gadam Mamy w takim razie dwa wątki. Ja postaram sie tutaj przemycać sprawy techniczne i nowości ew. starocie z techniki lampowej, w tamtym temacie sprawy odsłuchów i takie tam inne.A gdybyś gdzieś widział lampy, o które pytałem daj znać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 21 marca 2008 Udostępnij Napisano 21 marca 2008 MarkuCo do pomysłu podziału na wątek bardziej techniczny (bieżący-"Lampy stare i nowe") i mniej ("Jolka...") to sens ma, ale wtedy zaglądamy i wypowiadamy się już na dwóch wątkach zamiast na jednym, a tematy mimo wszystko mogą sie powtarzać. Można też pozostać na tylko na starej "jolce..." a w tytule wątku "Co z Jolidą 102b ?" dołożyć np. "...- o lampach" lub coś w tym lampowym stylu. I bedzie już wiadomo, jak się to je...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 21 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 marca 2008 Sam nie wiem? Ja to już jestem chyba nałogowcem czytam wszystkie wątki.Dzięki wszystkim od których dostałem życzenia Swiąteczne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 21 marca 2008 Udostępnij Napisano 21 marca 2008 Januszbędziemy mieli rozdwojenie jaźni, w dobrym tego słowa znaczeniu. A ten wątek też będzie żył nie martw sie już zadbamy o to. Jak wyglądają Twoje poszukiwania dotyczące lampek 300b. Ja jak pewnie zauważyłeś tez poszukuję, tyle że moje są wielokrotnie tańsza. poza tym na razie stopnia mocy nie będą wymieniał tylko lampy sterujące. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 21 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 marca 2008 Na razie sobie odpuściłem .Jak głupio przegrałem licytację .Postanowiłem poczekać aż te padną a na razie drobiazgi gumki i jakieś tanie lampki ECC 83 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 21 marca 2008 Udostępnij Napisano 21 marca 2008 Coraz bardziej zaszokowany jestem cenami jakie życzą sobie sprzedawcy za 300b. Skąd to się bierze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 21 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 marca 2008 To jest kompletna bzdura 300 b to jedna z prostszych lamp .Już gdzieś pisałem ktoś postanowił że to lampa kultowa, a za taką trzeba płakać i płacić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 21 marca 2008 Udostępnij Napisano 21 marca 2008 Może powinieneś poszukać poza granicami naszego pięknego kraju. Może na ebayu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 21 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 marca 2008 Na pewno trochę taniej tylko dochodzą koszty wysyłki No i zawsze ryzyko większe że się dostanie przysłowiową cegłę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 21 marca 2008 Udostępnij Napisano 21 marca 2008 Janusz a próbowałeś ogłaszać się, że chcesz kupić 300b. Może znajdzie sie ktoś kto np. sprowadza te lampy. Jest facet o nicku Hornet9, który sprowadza wzmacniacze lampowe z Chin może napisz do niego i zapytaj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 21 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 marca 2008 Horneta kojarzę o ile wiem to sprowadził mój wzmacniacz.O inne lampy go pytałem ,o 300 b akurat nie.Na tamte miał rozsądną cenę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 22 marca 2008 Udostępnij Napisano 22 marca 2008 Januszzatem nic nie stoi na przeszkodzie abyś go odpytał na te okoliczność. Pewnie jako stały klient dostaniesz jakiś rabat.Pozdrawiam "ranny ptaszek" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 22 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 22 marca 2008 No podziwiam ja wstałem o wpół do dwunastej, ale spać poszedłem o wpół do czwartej więc chyba jestem usprawiedliwiony.Zadzwonię do Horneta zobaczymy co powie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 22 marca 2008 Udostępnij Napisano 22 marca 2008 Januszale sobie poprzestawiałeś rytm dobowy Ja już dawno nie siedziałem tak długo, ostatnio maksymalnie do 12 nocy. Gdybym siedział tak Jak Ty to pewnie po dwóch, trzech dniach ducha bym wyzionął. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 22 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 22 marca 2008 Na Allegro ktoś wystawił ECC 83 Telefunkena .Ale kasa do wydania jest spora .http://allegro.pl/show_item.php?item=33297...Fa%3E%3C%2Fi%3E Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 22 marca 2008 Udostępnij Napisano 22 marca 2008 Porąbało ludzi, czy co. Nie wiem jakie są ceny lamp poza allegro, ale wydaje mi się, że ci na allegro czasami przeginają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 22 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 22 marca 2008 Ogólnie chyba wszyscy przeginają ,lampy można śmiało powiedzieć zrobiły się modne. Dzięki chińczykom ,ich wzmacniacze są tanie i do tego często, po małych modyfikacjach ,grają nie gorzej niż niejedna konstrukcja renomowanej firmy.Rośnie zapotrzebowanie rosną ceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 23 marca 2008 Udostępnij Napisano 23 marca 2008 Nie pozostaje nam nic innego jak znaleźć na wschodzie, np. Ukraina, może Chiny jakiegoś sprzedawcę, ew. pośrednika w Polsce i sprowadzać półhurtowo lampy.Jak zadzwonisz do Horneta zapytaj, czy sprowadza tylko z Chin, czy też od ruskich lub ukraińców. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts