pirs Napisano 22 marca 2008 Udostępnij Napisano 22 marca 2008 Witam.Mam taki mały dylemat.Chciałbym kupic CD.I teraz pytanie ,Czy lepiej zabrzmi muzyka z CD za ok.1400 zł.czy z DVD za ok.3000 zł.Konkretnie chodzi o CD Denon 700 AE i DVD Denon 2930.Czy przypadkiem nie będzie to wyrzucenie pieniedzy.Prosze o podpowiedz.Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 22 marca 2008 Udostępnij Napisano 22 marca 2008 Na pewno lepiej zabrzmi muzyka z Cd .Większość kasy którą wydałbyś na DVD zostałaby zainwestowana w rozbudowane procesory video a układy odpowiedzialne za odczyt i obróbkę sygnału z CD i tak będą nędzne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 22 marca 2008 Udostępnij Napisano 22 marca 2008 pirsSłuchałem cd Denona 700 i szczerze mówiąc wolałbym kupić tuningowanego Denona 1460, którego zresztą używałem przez rok czasu. Moim zdaniem szkoda na niego pieniędzy.DVD Denona 2930 nie słuchałem opieram się tylko na zasłyszanych i przeczytanych opiniach. w których jest bardzo chwalony.Jeśli głównie słuchasz muzyki to lepiej abyś kupił cedeka w kwocie zbliżonej do 2500 zł a powiedzmy 400 do 500 zł przeznaczył na zakup DVD do oglądania filmów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 22 marca 2008 Udostępnij Napisano 22 marca 2008 Kolega Belferma rację. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 22 marca 2008 Udostępnij Napisano 22 marca 2008 >pirs za tyle ile chcesz przeznaczyć na CD sprzedałem mojego Ushera CD-1 i podejrzewam,że "znokałtował by" brzmieniem wymienione przez Ciebie urządzenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 22 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 22 marca 2008 Dziekuje kolegom za zainteresowanie tematem.DVD które wymieniłem mam już od dłuższego czasu i w tym względzie nic się nie zmieni.Jestem z niego bardzo zadowolony(obraz rewelacja).Chodziło mi o to czy nie wyrzuce pieniedzy na CD za 1400 zł a i tak lepiej nie zagra niż moje DVD.A co do marki to nie musi to byc Denon.chociaz recenzje ma dobre.Jestem otwarty na inne propozycje ale w przedziale do 2000zł.Dobre recenzje ma również Cambridge Azur 640 .Za propozycje z góry dziekuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 22 marca 2008 Udostępnij Napisano 22 marca 2008 A może nowy klocek Pioneer PD-D6-J.Kosztuje około 1500 zł .Oprócz CD odtwarza także SACD miał bardzo dobre recenzje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 22 marca 2008 Udostępnij Napisano 22 marca 2008 pirsDobrze byłoby gdybyś napisał z czym ten cedek ma współpracować, tzn. wzmacniacz, kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 22 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 22 marca 2008 CD będzie podpięte do ampli.Denon 4306,kolumny JBL L 890 i tu się nic nie zmieni. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 22 marca 2008 Udostępnij Napisano 22 marca 2008 A tu mamy coś ciekawego z drugiej ręki:http://allegro.pl/item331564288_audiomeca_...warzacz_cd.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perkoz_1 Napisano 22 marca 2008 Udostępnij Napisano 22 marca 2008 Z moich własnych i niestety nie najlepszych doświadczeń popieram podpowiedzi moich kolegów. Musisz po prostu zdecydować, czy na tym sprzęcie częstszym gościem będzie muzyka czy filmy. Jeżeli jednak muzyka to rewelacyjnym rozwiązaniem jest kupno bardzo dobrego ale droższego CD-ka a za zaoszczędzone pieniądze kup do filmów jakiegoś taniego DVD. Jest teraz na Allegro bardzo dużo dobrych a do tego tanich DVD. Np.wejdź na woj.lubelskie i gościu z Międzyrzecza Podlaskiego sprzedaje Denony 1710 za 349 zł a 1730 ma wystawione za 519 ale jak do niego dzwoniłem to powiedział, że jest w stanie jeszcze obniżyć. Sam męczę się z zestawem DVD ( pisałem o tym w swoich postach w innych tematach) bo w 90 % słucham muzyki. A niestety coś za coś - w DVD pierwszeństwo ma wizja a audio jest daleko w tyle. I obojętnie czy to po optyku, koaksjalu czy po analogu. Jest kiszka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 22 marca 2008 Udostępnij Napisano 22 marca 2008 Jest jeszcze jedna możliwość, która pozwoli Ci zinetgrować system audio/video...Jest nią zewnętrzny przetwornik cyfrowo - analogowy, czyli dac!Jest wielkie prawdopodobieństwo, że dac ten zagra w sposób lepszy nie tylko niż Twoje DVD, ale również lepiej niż jakikolwiek odtwarzacz w zakładanej przez Ciebie cenie!Pamiętaj jednak, że podłączenie zewnętrznego daca niesie ze sobą pewne ryzyko (takie samo, jak w przypadku zakupu odtwarzacza) i nie powinieneś podejmować decyzji bez odsłuchu w swoim własnym systemie!Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gatto Napisano 22 marca 2008 Udostępnij Napisano 22 marca 2008 (edytowany) Jakość dźwięku jest pojęciem bardzo subjektywnym. DAC zagra bardzo poprawnie, ale czy to się spodoba. Poprawnie brzmiące urządzenia mają wspólną cechę - obnażają niedoskonałości nagrań. Konieczny jest odsłuch. Lepsze nie zawsze się podoba. Edytowano 24 marca 2008 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma potrzeby go cytować... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 23 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 23 marca 2008 PERKOZ 1.DVD zostawmy bo juz jest.Chciałbym podpiąć jeszcze w miarę dobre CD do ampli Denon 4306.Chodzi mi bardzo na radach- które wybrać.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 24 marca 2008 Udostępnij Napisano 24 marca 2008 Amoże nowy Anglik Cambridge Audio 640C V2tu sobie o nim poczytajhttp://www.audiostereo.pl/Cambridge_Audio_...-23-2629-3.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 24 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 24 marca 2008 Szczerze mówiac na początku myślałem o Denonie 700AE ale z tego co czytam, recenzje prasowe nie pokrywają się z opiniami użytkowników.Czyżby chwyt marketingowy.A co do wspomnianego przez Ciebie Cambridge 640C to biore go coraz bardziej pod uwage .Opinie były pochlebne co do tego modelu także na naszym forum.Dzieki za podpowiedz.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 25 marca 2008 Udostępnij Napisano 25 marca 2008 Poprał bym tutaj Audioneta i jestem zdania, że w tej klasie cenowej Cambridge byłby niezłym wyborem. Słuchałem kiedyś Denonie 700AE, był podłączony do Baltlaba i powiem szczerze, że wypadł blado i nijako. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 28 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 28 marca 2008 Witam.A co myslicie o CD Rotel RCD-06.Moze ktos go słuchał i podzieli sie wrażeniami. Jeszcze jeden biorę pod uwagę,Advance Acoustic-MCD-203 II.Jest troche droższy,ale co tam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 28 marca 2008 Udostępnij Napisano 28 marca 2008 Pirs!Posłuchać musisz koniecznie sam!!!Opinie mogą zaledwie pomóc...Ja pomagam pomóc... opinia odtwarzacz Advance Acousticopinia odtwarzacz Rotel Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 28 marca 2008 Udostępnij Napisano 28 marca 2008 PirsPrzy okazji - na Allegro pojawił się CD Linn Sputnicza (w Bydgoszczy za 1299zł)http://www.allegro.pl/item332133961_linn_mimik_ii.htmlMoże warto się tym CDkiem zainteresować?Czy w ogóle dopuszczasz używany CD, bo nie znalazłem tej informacji?A jako szczęsliwy posiadacz Xindaka 06 mogę Ci go spokojnie polecić w klasie odtwarzaczy do 2 tysięcy.Gra dobrze zarówno z lampą jak i tranzystorem. No i bardzo rozsądna cena (nowy za półtora tysiąca).Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 29 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 29 marca 2008 WitamWłaśnie wróciłem ze sklepu.Wybór padł na Rotela RCD-06.Do tego kabelki Audioquest.Po odsłuchu podziele się wrazeniami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVIL Napisano 29 marca 2008 Udostępnij Napisano 29 marca 2008 Moim zdaniem Rotel to bdb wybór. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 29 marca 2008 Udostępnij Napisano 29 marca 2008 Miałem parę lat temu jego poprzednika /w nowym niewiele zmian/ RCD-02 i wtedy za te pieniądzebył to niezły wybór .Nie wiem jak jest teraz w tej klasie cenowej ale jest wg mnie kilka równie ciekawych propozycji np. Usher CD-7,MusicHall,MHZS-88E ,AdvanceAcoustic czy Xindak w super promocji w Polpaku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts