S4Home Napisano 9 listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 listopada 2016 Nie zwróciłem uwagi. Inny temat postu że już rozmawiamy o tym.Panie i panowie,Zapraszam do fotorelacji z Narodowego i Hotelu Sobieski:https://www.facebook.com/S4Home/photos/?tab...000800280031952Jeśli ktoś miałby jakieś pytania zapraszam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 9 listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 listopada 2016 Simson, ja niestety nie słuchałem Xavian Ambra. stąd też nie mogę dokonać porównania między tymi kolumnami. Może się kiedyś uda w innych okolicznościach, chyba nawet wiem gdzie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simson Napisano 9 listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 listopada 2016 Cytat Może się kiedyś uda w innych okolicznościach, chyba nawet wiem gdzie. Jakoś domyślam się chyba o kim możesz mówić Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 10 listopada 2016 Udostępnij Napisano 10 listopada 2016 Tym razem coś dla miłośników Tonsila - pokój w Sobieskim. Jak oceniacie nowe Altusy? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 10 listopada 2016 Udostępnij Napisano 10 listopada 2016 Ja byłem w pokoju dwu krotnie, bo liczyłem że w końcu, coś mnie ujmie. Za pierwszym razem puścili jazzowy kawałek z trąbką to ludzie w ciągu 30sek wyszli, aż mi się tych panów z firmy żal zrobiło, ale strasznie się słuchało i też uciekłem. Pisałem o tym w poście zaraz po Audio show......każdy kolejny utwór ( jazz, rozrywka, rock) pokazywał, że te kolumny nie potrafią zaoferować ponad męczącą dziwną wyższą średnicę z nosową manierą, reszta pasma dziwnie wycofana, lub odzywająca się nie w czasie. W dawnych Altusach to chociaż średnica była w miarę ok. względem reszty pasma, a w nowych jakoś dziwnie nie tak. Potem po kolejnej melodii i taktach rozpoznałem, że gra np. Dire Straits " On every street", też mało ciekawie , a ten kawałek, jak i ich płyty, jest dobrze nagrany. Więc to nie była kwestia akustyki pokoju ( tak kiedyś przeczytałem, jako usprawiedliwienie), a może repertuar źle dobrali, może one są przeznaczone do jakiś innych kawałków , no ale powinni to brać pod uwagę przed AS. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 10 listopada 2016 Udostępnij Napisano 10 listopada 2016 Mnie przeraża to, że firma istnieje tyle lat a nie wyciąga wniosków ze swoich porażek. Moim zdaniem nadal jest coś nie tak z konstrukcją kolumn tej firmy.Co jest najciekawsze, to że firma Totem przecież budowała kolumny na bazie głośników Tonsila. Jak widać można. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simson Napisano 10 listopada 2016 Udostępnij Napisano 10 listopada 2016 Myślę, że z Tonsilem jest tak, że jak kiedyś były praktycznie jedyną firmą nagłaśniającą imprezy (dawno temu), nic innego nie można było kupić. Grało to miernie i do tej pory jadą na "legendzie", dziwnej legendzie, bo budowanej na podstawie "nie ma kolumn na rynku, a my mamy i możemy sprzedać"To jest jak z samochodem "Polonez", pod koniec lat 70 (1978r.) gdy powstał był bardzo zaawansowaną konstrukcją, nowoczesną, z hydraulicznym servo, chyba pierwsze lub jedno z pierwszych w europie, ale błąd polegał na tym, że przez ponad 20 lat nic się nie zmieniło poza nadwoziem delikatnie "liftingowanym", gdzie inne marki stawiały na rozwój i ciągłe modyfikacje. Podobnie spawa ma się z Tonsilem, To przypadłość niektórych polskich marek. Widziałem ich pokój, ale jakoś nie skusiłem się tam wejść. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 11 listopada 2016 Udostępnij Napisano 11 listopada 2016 W nowych Altusach, niby solidna i ciężka skrzynia, materiały, kształt i rozmieszczenie głośników, a jako jakoś całość słabo, coś nie gra , lub nie zgrane.Co do innych krajowych producentów i marek, to jak się zastanowić, było ich bardzo dużo . Na każdym piętrze w Sobieskim nieraz trzy pokoje okazywały się "narodowymi" . Przy okazji plusem było posłuchać jak opowiadali o swoich wyrobach ich twórcy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 19 listopada 2016 Udostępnij Napisano 19 listopada 2016 Czy ktoś z tu obecnych dysponuje może gazetką z promocjami od Top HiFi? Niestety jak do nich dotarłem, to już nie mieli nawet sztuki, a chętnie bym się zapoznał z tym, co przygotowali Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 26 listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 listopada 2016 Z ciekawostek - zarówno w tym roku jak i w poprzednim ze sprzętem AYON grały kolumny Lumen White.Myślałem że to jest nowa konstrukcja i nowa firma, a dziś w ramach przeglądania starych pism znalazłem w HiFi-Muzyka numer 11 z 2014 relację z "Wystawy Hi-end Monachium" z maja 2004 roku.A tam nie tylko były pokazane kolumny Lumen White - wyglądające bardzo podobnie do tych z naszego AudioShow. Również w nich były przetworniki ceramiczne i obudowy w kształcie łez. A ja zrozumiałem, że to świeże konstrukcje - a być może chodziło nie o nowy model (lub modyfikację istniejącego), ale o pomysł połączenia ich z elektroniką AYONa.Zresztą w tym samym artykule jest informacja o kolumnach AYON...Czy pamiętacie może jakie sformułowania były użyte w tegorocznym (lub z 2015 roku) AudioShow na temat tych kolumn Lumen White?PS. PacioNiestety (jak się zapewne domyśliłeś) grono warszawskie nie ma tej gazetki.A udało Ci się coś ciekawego trafić w TopHiFi w ramach "czarnego piątku"? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dareczek Napisano 24 maja 2017 Udostępnij Napisano 24 maja 2017 znany termin Audio Show 2017? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 25 maja 2017 Udostępnij Napisano 25 maja 2017 Tak znamy, wystarczy wejść na stronę: http://www.audioshow.pl/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts