rms.pl Napisano 17 lutego 2017 Udostępnij Napisano 17 lutego 2017 No bo trochę tak jest Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orte1981 Napisano 17 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 lutego 2017 A co myślicie o NAD D3020 jest tak dobry jak NAD 3020 ? Bo może lepiej na raty Nowy niż uzywany w którym nie wiadomo co jest. Czytam na Aukcjach o wzmakach i niby piszą super ale coś tam i dolega a to trzeszczy a tp kanał ciszej gra Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orte1981 Napisano 17 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 lutego 2017 Może ma ktoś na sprzedaż NAD 3020 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 18 lutego 2017 Udostępnij Napisano 18 lutego 2017 Cytat Do malych monitorów duży wzmacniacz. Taka jest zasada. Chyba u Was w RMS? Koledzy branżowcy. Czy Wy chcecie tu doradzać, czy przyszliście dzielić się z forumowiczami swoimi "złotymi" myślami? Nie mam tu na myśli oczywiście S4Home.Czyli rozumiem, że do maleńkich kolumn potrzebny jest przeogromny wzmacniacz a do wielkich kolumn mikroskopijny?Przecież jaki wzmacniacz dobierzemy do jakich kolumn zależy od kilku choć parametrów kolumn. Jak ich skuteczność, impedancja. wielkość głośników, strojenie kolumn, wielkość pomieszczenia, możliwość ustawienia kolumn w pomieszczeniu. A także od kilku parametrów wzmacniacza, Jak choćby jego wydajności prądowej. I co, znów jestem złośliwy?Takie pogawędki można sobie uskuteczniać w wątkach specjalistycznych, gdzie wśród kolegów uzyska się zrozumienie dla pewnych skrótów myślowych.Na stronach "doradczych" jest to niedopuszczalne, ponieważ wprowadza nowych forumowiczów w błąd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simson Napisano 18 lutego 2017 Udostępnij Napisano 18 lutego 2017 ...no w końcu. Jak że mi brakowało po wielu dniach- tygodniach normalnych, rzeczowych wypowiedzi. Złośliwy? ależ skąd, w końcu znowu ktoś na tym forum zaczyna mówić jak jest, a chyba to jest najważniejsze ? Chyba tego oczekują pytający? Wypowiedzi branży (zgodzę się z wcześniejszą wypowiedzią, że poza S4Home) sam osobiście zaczynam traktować z przymrużeniem oka, ostatnio pojawiła się kolejna branża (Szczecin) szukająca szybkiego rynku zbytu. Mam wrażenie, że co niektórym z branży kazali udzielać się na forach i wmawiać swoje dostępne (u siebie) produkty. A teoria branżowca ....bezcenna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 18 lutego 2017 Udostępnij Napisano 18 lutego 2017 Cytat A co myślicie o NAD D3020 jest tak dobry jak NAD 3020 ? Orte1981 widzę, że lekcję odrobiłeś, ale nie dp końca. Porównywanie NAD D3020 z NAD 3020 z lat 70 - 90 nie jest najlepsze. NAD D3020 to wiadomo inna nowoczesna konstrukcja. Próba zbliżenia do dźwięku legendy, al eto już nie to.Jeśli chodzi o serię 3020, to były produkowane następujące modele (dat rozpoczęcia produkcji):3020 - 1978 r.3020A - 19833020B - 19843020e - 19863020i - 1990 302 - 1992NAD- z serii 3020 bywają na rynku wtórnym. Ceny są całkiem przystępne. Nie będę pisał w jaki zakresie oscylują, bo ...Dodam, że inne wzmacniacze tej firmy z lat 80-90 też zasługują na uwagę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 18 lutego 2017 Udostępnij Napisano 18 lutego 2017 Angel,No to teraz chyba nikt nie powie że za ostro odpisałeś!Bo to bardzo spokojna wypowiedź była...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orte1981 Napisano 26 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 lutego 2017 Dziękuję bardzo za wyczerpujące wypowiedzi na wyżej wymieniony temat.Jeszcze jedno pytanie Jaki wzmacniacz NOWY do 1800 pln do Dali jesteście w stanie zaproponować. ? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 lutego 2017 Udostępnij Napisano 27 lutego 2017 Do dali concept 2 nie kupuj takiego wzmaka. Bo i tak go nie wykorzystasz. Chyba że planujesz zmianę wkrótce.Nowe wzmacniacze w takiej kwocie: Yamaha as501, onkyo 9050 i szczególnie nad 326.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orte1981 Napisano 26 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 listopada 2017 Dnia 27.02.2017 o 08:16, S4Home napisał: Do dali concept 2 nie kupuj takiego wzmaka. Bo i tak go nie wykorzystasz. Chyba że planujesz zmianę wkrótce. Nowe wzmacniacze w takiej kwocie: Yamaha as501, onkyo 9050 i szczególnie nad 326. Pozdrawiam Witam Mam pytanie odłożyłem parę złoty i myślę o czymś takim ADVANCE ACOUSTIC X-i60 Czy coś więcej dowiem się o takim wzmaku. Czy warto ? Pozdro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 listopada 2017 Udostępnij Napisano 27 listopada 2017 Ale dalej pod Concepty? Bo jesli tak to nie warto, ale nie ze względu na wzmak tylko kolumny. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orte1981 Napisano 28 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 listopada 2017 Dnia 27.11.2017 o 11:53, S4Home napisał: Ale dalej pod Concepty? Bo jesli tak to nie warto, ale nie ze względu na wzmak tylko kolumny. Piotrek Witam A można coś wiecej rozwinąć ten wątek Pozdro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 listopada 2017 Udostępnij Napisano 29 listopada 2017 Nie wykorzystasz wzmacniacza jeśli podlaczysz go pod concept 2. Po prostu. To kolumny mało co nie znaczy wcale podatne na zmiany elektroniki. Ale bardzo zadko były wykorzystywane jako klasyczne monitory do pracy w stereo. Częściej jako tyły do systemu kinowego. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orte1981 Napisano 4 grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 4 grudnia 2017 Dnia 29.11.2017 o 07:52, S4Home napisał: Nie wykorzystasz wzmacniacza jeśli podlaczysz go pod concept 2. Po prostu. To kolumny mało co nie znaczy wcale podatne na zmiany elektroniki. Ale bardzo zadko były wykorzystywane jako klasyczne monitory do pracy w stereo. Częściej jako tyły do systemu kinowego. Piotrek Ok dziękuję za informację bardzo wyczerpującą. Zostaję na początku przy Denon pma 560 i Dali concept 2. Dalej czas pokaże Jeszcze jdeno pytanie Denon i kolumny JPW ML 910 jak to bedzie grać? Kolumny oddał mi kolega bo w domu u niego brak miejsca i mam za free. Pozdro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 4 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2017 1 godzinę temu, Orte1981 napisał: Zostaję na początku przy Denon pma 560 i Dali concept 2. Jeszcze jdeno pytanie Denon i kolumny JPW ML 910 jak to bedzie grać? Kolumny oddał mi kolega bo w domu u niego brak miejsca i mam za free. Pozdro W przedstawionej sytuacji to raczej Ty mógłbyś podzielić się informacją, wiedzą z forumowiczami i napisać jak grają kolumny JPW z Denonem, lub co ciekawsze porównać małe Dali i JPW. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orte1981 Napisano 4 grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 4 grudnia 2017 7 godzin temu, jacek75 napisał: W przedstawionej sytuacji to raczej Ty mógłbyś podzielić się informacją, wiedzą z forumowiczami i napisać jak grają kolumny JPW z Denonem, lub co ciekawsze porównać małe Dali i JPW. Obiecuję to uczynić własnymi słowami po odsłuchu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2017 JPW nie znam. Też chętnie się dowiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orte1981 Napisano 13 grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 grudnia 2017 Dnia 5.12.2017 o 14:32, S4Home napisał: JPW nie znam. Też chętnie się dowiem. Witam Właśnie dotarł do mnie sprzęt Denon pma 560 i Kenwood DP-5010 Niebawem odbieram głośniki od lakiernika kolor będzie Czarny Fortepianowy Napiszę coś o JPW jak to gra. Ps. Mam pytanie Denon nie ma wtyku banan a za bardzo nie chcę gołego kabla podłączyć czy moge zastosować wtyk typu szpilka i to przekręcić? Czy lepiej goły przewód. Pozdro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orte1981 Napisano 3 maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 maja 2018 Dnia 5.12.2017 o 14:32, S4Home napisał: JPW nie znam. Też chętnie się dowiem. Witam link do JPW ML 910 i Denon PMA560 Dnia 4.12.2017 o 09:47, jacek75 napisał: W przedstawionej sytuacji to raczej Ty mógłbyś podzielić się informacją, wiedzą z forumowiczami i napisać jak grają kolumny JPW z Denonem, lub co ciekawsze porównać małe Dali i JPW. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 maja 2018 Udostępnij Napisano 4 maja 2018 Ale gra!! Zapiera oddech:) A tak na serio to przyklejony jest wątek odsłuch audio na Youtube na tym forum. Nie uważamy tego za jaki kolwiek wyznacznik. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orte1981 Napisano 4 maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 maja 2018 49 minut temu, S4Home napisał: Ale gra!! Zapiera oddech:) A tak na serio to przyklejony jest wątek odsłuch audio na Youtube na tym forum. Nie uważamy tego za jaki kolwiek wyznacznik. Witam Tzn ? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 maja 2018 Udostępnij Napisano 7 maja 2018 Wkleiłem koledze link żeby zobaczył kolumny których nie znał. Ale to film na YouTube. Nie daje żadnego obrazu o tym jak gra ten sprzęt. Jedynie co można weryfikować z takich filmów to czy grają i nie są uszkodzone. Chyba po to się to kręci. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orte1981 Napisano 16 maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 maja 2018 Dnia 7.05.2018 o 08:15, S4Home napisał: Wkleiłem koledze link żeby zobaczył kolumny których nie znał. Ale to film na YouTube. Nie daje żadnego obrazu o tym jak gra ten sprzęt. Jedynie co można weryfikować z takich filmów to czy grają i nie są uszkodzone. Chyba po to się to kręci. Piotrek Witam Jestem amatorem i ciężko mi napisać jal grają. Jpw ma lepszy głębszy bas a Dali są bardziej realistyczne . Nie powinienem porównywać Dali do JPW bo to inny typ kolumn ..... Za bardzo nie wiem co to GÓRA DETALICZNOSC itp. Hahahahahah Dali kupiłem a JPW kolega mi oddał bo kiedyś dałem mu za darmo i tak mam Pozdrawiam Ps. Pare lat temu kolega z pracy mi je sprzedawał i powiedział że to dobre kolumny wyróżnione w gazecie Audio JPW Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 maja 2018 Udostępnij Napisano 17 maja 2018 Też nie znam. Ale taki opis mimo że amatorski więcej wnosi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts