Piotr Sonido Napisano 23 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2023 3 minuty temu, Alden1224 napisał: Piotrze czy on będzie cieplejszy w odbiorze niż Musical Fidelity MX-DAC.? Będą porównywalne. Z łagodniejsza górą. Nasyceniem w średnicy. Nie miałem ich obok siebie w tym samym czasie. Powiedział bym że to będzie porównywalne brzmienie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr.luczaj Napisano 24 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2023 Dnia 20.06.2023 o 21:43, Alden1224 napisał: Czy mógłbyś polecić lub sprawdzałeś jakiś przetwornik który ociepla i dociąży dźwięk jednoczenie trochę uspokoi wysokie tony? Myryad z20 mi dał takie efekty. Szukałem długo, zastanawiałem się też nad polecanym rDac. Opinie w necie gdzieś były zbliżone choć byli i tacy którzy mieli porównanie Myryada Z20 do Arcama i zestawili troszkę wyżej tego pierwszego. Myryada wystawiłem na sprzedaż ze względu na fakt, że też polowałem na Chord 2Qute, który tuż po zakupie Z20 pojawił się w atrakcyjnej cenie i musiałem kupić też drugiego 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desmodronik Napisano 2 lipca 2023 Udostępnij Napisano 2 lipca 2023 Dnia 24.06.2023 o 10:30, piotr.luczaj napisał: Myryad z20 mi dał takie efekty. Miałem z20 tke , testowałem tylko na słuchawkach wiec uwaga . Grał bardzo podobnie do asusa one mk2 , W Z20-tce na wyjsciu liniowym sa dwa opampy wiec mozna pokombinowac z wymiana . Ja mialem dziure wiec sprzedałem , z20 tka ma dwa wyjscia rca co jest pomysłowym rozwiazaniem . Na dzien dzisiejszy mozna powiedziec ze gra analogowo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 2 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2023 (edytowany) Nie byłem pewny w jakim dziale o tym napisać. Streamery / Roon / DAC'ki ... (?) Tutejszy wątek wydał mi się najbardziej popularny i odpowiedni. Takie pudełko chętnie bym przytulił (chociaż na próbę) bo ma wszystko czego potrzebuję. Oczywiście dźwięku nie znam i czekam aż ktoś kiedyś (tutaj) napisze. Brooklyn Bridge II ROON CORE https://mytek.audio/world/shop/brooklyn-bridge-ii-391#attr=55,63 https://audio.com.pl/aktualnosci/sprzet/29860-mytek-prezentuje-kolejna-nowosc-brooklyn-bridge-ii-roon-core Nigdy nie miałem żadnego DAC od Mytek. Myślicie, że to nowe urządzenie jest fajne? Edytowano 2 sierpnia 2023 przez Bebop Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 2 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2023 A za darmo można przytulić? , też jestem chętny 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 2 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2023 Za darmo to wiesz co można dostać Ale... doczytałem dalej i widzę, że ja zacofany jestem i to grubo. >>> https://audio.com.pl/aktualnosci/sprzet/29259-mytek-audio-prezentuje-swoj-najnowszy-streamer-empire-dac Cena to jedyne 114.495 PLN Matko Boska po Trzykroć Przedziwna 😜 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 2 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2023 (edytowany) No właśnie nie wiem 🤨 i to ja chyba zacofany jestem ..🙂 A, i to nie moja półka 🤷🏿♂️ Edytowano 2 sierpnia 2023 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 2 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2023 Ten drugi to półka dla wariatów. Ale ten pierwszy... w sumie też 😆 Chociaż, nigdy nie wiadomo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabipabi Napisano 3 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2023 Dzień dobry, od wczoraj posiadam Mojo 2, zestawiłem z Ifi Zen Stream i Cambridge CXA81. Do tej pory używałem budżetowy dac Ifi Zen Dac v2, który pomimo swojej klasy sprawdzał się na prawdę przyzwoicie. Po pierwszych godzinach użytkowania Mojo 2 ciężko cokolwiek powiedzieć, tym bardziej, że wszystkie ustawienia są na tzw. "defalut", a z tego co czytałem i oglądałem możliwości np. DSP w Mojo 2 są dosyć obiecujące. Czy ktoś z Was miał już okazję zestawić Mojo 2 w podobnej konfiguracji i konfigurować ustawienia DSP ? Zastanawiam się tutaj nad użyciem UMIK-1 i REW do "utworzenia" poprawnego EQ i próby przełożenia tego manualnie do DSP w Mojo, co o tym sądzicie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 3 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2023 22 minuty temu, Sabipabi napisał: Zastanawiam się tutaj nad użyciem UMIK-1 i REW do "utworzenia" poprawnego EQ i próby przełożenia tego manualnie do DSP w Mojo, co o tym sądzicie? Zawsze warto wiedzieć. Dla mnie jeden z lepszych zakupów 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 3 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2023 Ja lubiłem Mytek, ale jak usłyszałem go z jednymi z topowych Focali na zeszłorocznym audioshow to od tego czasu omijam. To jak zjeść raz zepsutą malinę. Zostaje w pamęci Ale wczęsniej miałem dobre zdanie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 14 września 2023 Udostępnij Napisano 14 września 2023 Panie i Panowie, doradźcie jaki DAC zagra dźwiękiem płynnym, miłym i takim analogowym. Potrzebuję takowy DAC pod roon. Chociaż bardzo lubię RME to już pora się rozstać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 14 września 2023 Udostępnij Napisano 14 września 2023 10 minut temu, Bebop napisał: już pora się rozstać. Dlaczego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 14 września 2023 Udostępnij Napisano 14 września 2023 Mam ochotę na bardziej analogowe brzmienie. Cokolwiek to znaczy. RME nie sprzedam, pójdzie do pudełka, może kiedyś znów zapragnę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 14 września 2023 Udostępnij Napisano 14 września 2023 Czemu nie, dewiacje sa tez dla ludzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 14 września 2023 Udostępnij Napisano 14 września 2023 Dewiacje czasem fajnie brzmią. Zależy co kto lubi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 14 września 2023 Udostępnij Napisano 14 września 2023 O tym pisze. Czasem tez lubie tlustego hamburera z wielka porcja sera, zielenina niekonieczna. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 14 września 2023 Udostępnij Napisano 14 września 2023 44 minuty temu, Bebop napisał: Mam ochotę na bardziej analogowe brzmienie. A jakie wejście? Ty wiesz co ja myślę o jednym interfejsie... 🤪 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 14 września 2023 Udostępnij Napisano 14 września 2023 Mam USB z SOtM. To ma być pod roon. Ty maniaku jeden Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 14 września 2023 Udostępnij Napisano 14 września 2023 2 minuty temu, Bebop napisał: Mam USB z SOtM. To ma być pod roon. Ty maniaku jeden No to masz odpowiedź - nie spotkałem czegokolwiek podobnie grajacego poniżej 5,5k - mówię tu o Cayin, ale jego porównywałem do poprzedniej wersji. A plus jest lepszy niż stary. Zobacz na 0dB recke Clarett + Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 14 września 2023 Udostępnij Napisano 14 września 2023 Który Cayin próbowałeś? I czemu to 'czerwone coś' wybrałeś zamiast? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 14 września 2023 Udostępnij Napisano 14 września 2023 Idac-6 mk2. Gra świetnie, tylko z Usb pstryka przekaźnikiem mute 2 razy na początku każdego utworu, to go skreśliło. Plusa kupiłem później, bo dźwiękowo Cayin był jednak lepszy niż stary Clarett i został "głód". Do Cayin nie mam plusa już jak porównać (może to i dobrze) ale gra znakomicie 👍 Clarett z kolei pstryka przy zmianie częstotliwości... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 14 września 2023 Udostępnij Napisano 14 września 2023 (edytowany) 4 minuty temu, marcinmarcin napisał: Clarett z kolei pstryka przy zmianie częstotliwości... RME też pstryka więc mam ustawione wszystko (w roon) 192 na sztywno. Trochę się tu wygłupiam ale rzeczywiście szukam dac takiego który analogowo zagra. Może jeszcze ktoś coś podpowie. Edytowano 14 września 2023 przez Bebop Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 14 września 2023 Udostępnij Napisano 14 września 2023 (edytowany) No faktycznie Cayin zagrał przyzwoicie 👍 Ale nie wiem co doradzić bo RME pozbyłem się bez żalu.a Tobie się podoba . Edytowano 14 września 2023 przez Dedal75 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 14 września 2023 Udostępnij Napisano 14 września 2023 (edytowany) Przy zmianie czestotliwosci? Moje nie pstryka. NOS nie wystarczy? Edytowano 14 września 2023 przez ProjectPi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts