Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
25 minut temu, pairtick napisał:

Natomiast, jeżeli chodzi o tzw. sweet spot, to musisz posłuchać Dual Concentric Tannoya.

W sensie, że nie musisz siedzieć "co do centymetra" w miejscu odsłuchu i słychać dobrze także po za sweet spotem. Tak można to zrozumieć?

Pochwalę się, że ja też bardzo lubię słuchać głośno, a mam ten komfort, że mieszkam w domku i mam swój pokój. Nawet jak rodzinka jest w domu, to mogę sobie "pozwolić"😃

Napisano
15 minut temu, Vectorinni napisał:

W sensie, że nie musisz siedzieć "co do centymetra" w miejscu odsłuchu i słychać dobrze także po za sweet spotem. Tak można to zrozumieć?

Dokładnie tak. Mogę sobie kręcić głową, a nawet gibać się na boki, a scena jak wmurowana.

25 minut temu, Vectorinni napisał:

ja też bardzo lubię słuchać głośno

Hehe, zapytaj na ile dB miksują w studio 😁

Napisano
13 minut temu, pairtick napisał:

Dokładnie tak. Mogę sobie kręcić głową, a nawet gibać się na boki, a scena jak wmurowana.

Czaaad...😃

13 minut temu, pairtick napisał:

Hehe, zapytaj na ile dB miksują w studio 😁

Na ile dB miksują w studio?

Napisano
5 godzin temu, misiekx napisał:Słucham sobie powiedzmy kilka tygodni, wszystko staje się super i kiedy przepinać na AkustyK robi się za spokojnie, grzeczniej.

Miałem parę dni temu to samo, gdy włączyłem po dłuższym czasie S25 po PMC 25.

5 godzin temu, misiekx napisał:

Ps, robi się spokojniej, za grzecznie 

Napisano
49 minut temu, Vectorinni napisał:

mam ten komfort, że mieszkam w domku i mam swój pokój. Nawet jak rodzinka jest w domu, to mogę sobie "pozwolić"😃

Szczęściarz. Ja mieszam w szeregowce a z ścianą mam sąsiadów, czasem jak mnie najdzie odkręcę trochę mocniej ale staram się nie przesadzać.

Napisano
1 godzinę temu, pairtick napisał:

musisz posłuchać Dual Concentric Tannoya.

Nowoczesne koaksjale. Tych warto posłuchać, fajnie, że choć jeden kolega/Ty miałeś okazję, by je nabyć. Dużo radości życzę. 

Starych modeli koaksjali nie warto moim zdaniem.
Miałem okazję przyłożyć ucho.
Lubię detaliczne, analityczne brzmienie, ale to brzmienie piskliwe, metaliczne i z rozlazłym basem.

Nic dziwnego, że dIY-owcy nie wchodzą często na ta drogę. 

Napisano
11 minut temu, Sipo napisał:

Szczęściarz. Ja mieszam w szeregowce a z ścianą mam sąsiadów, czasem jak mnie najdzie odkręcę trochę mocniej ale staram się nie przesadzać.

Od początku w tej kwestii dopisuje mi szczęście. Zanim zbudowałem dom, mieszkałem 15 w bloku i miałem baaardzo tolerancyjnych sąsiadów. Imprezy do 5-6 rano z muzyką nigdy, ale to przenigdy nie wiązały się z jakimikolwiek uwagami, o policji nie wspominając. Jedynie w niedzielę szkło trzeba było wieczorem wynosić, żeby uniknąć ewentualnego kontaktu wzrokowego z sąsiadami. Ale to tylko w własnego poczucia wstydu. Teraz, na swoim mogę już bezwstydnie grać jak chcę😃