Tomasz S. Napisano 6 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2020 Daj mu koniecznie kilka dni pograć. Miłego słuchania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 7 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2020 A w drugą stronę tzn transmiter do wysłania np na słuchawki? Znacie coś polecanego z aliexpress? Pod co najlepiej to podłączyć, pod wyjście słuchawkowe czy line-out ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 7 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2020 Najlepiej jeśli masz możliwość podłączenia pod wyjście cyfrowe. np. https://pl.aliexpress.com/item/32840887897.html lub bardziej uniwersalny MOZOS MBL-HD https://allegro.pl/oferta/adapter-bluetooth-mozos-mbl-hd-aptx-hd-hi-res-7931445700 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 7 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2020 1 godzinę temu, MobyDick napisał: lub bardziej uniwersalny MOZOS MBL-HD Czyli jeśli z amplitunera to z wyjścia słuchawkowego... OK. Dzięki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 7 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2020 Tak jak już napisałem. Najlepiej używać wyjścia cyfrowego. Jeśli brak jest takiej możliwości to wyjście na rejestrator powinno być dobre. Z wyjściami słuchawkowymi bywa różnie. Jeśli jest ono podłączone przez rezystory z końcówką mocy, a impedancja wejściowa transmitera jest wysoka, wtedy mogą być problemy. Jeśli jest to wyjście do słuchawek o niskiej impedancji z własnym układem wzmacniającym może być ok. Wtedy czasem można użyć funkcji amplitunera dla wyjścia słuchawkowego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowicjusz72 Napisano 16 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2020 Witam. Pytanie do użytkowników Yamah z MultiCast. Modele Pioneer i Onkyo mają wbudowany ChromeCast. Domyślam się, że działa to jak na TV z Androidem, czyli jak chcę coś puścić z komórki na TV wciskam symbol monitorka i sprawa załatwiona (np. jakaś muzyczka z YouTube). Czy coś podobnego ma Yamaha? Czy żeby coś na szybkiego puścić na Yamahę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 16 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2020 Spotify Connect. W spotify klikasz głośniczek i wybierasz Yamaha. Inne marki też to mają. Jeżeli chcesz tak zrobic z Tidala to urządzenie musi obsługiwać Chromecast, np Onkyo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voytaz Napisano 16 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2020 47 minut temu, nowicjusz72 napisał: Witam. Pytanie do użytkowników Yamah z MultiCast. Modele Pioneer i Onkyo mają wbudowany ChromeCast. Domyślam się, że działa to jak na TV z Androidem, czyli jak chcę coś puścić z komórki na TV wciskam symbol monitorka i sprawa załatwiona (np. jakaś muzyczka z YouTube). Czy coś podobnego ma Yamaha? Czy żeby coś na szybkiego puścić na Yamahę? Tidala obslugujesz z aplikacji na komórce. Spotify działa przez connect. wszelkie inne po prostu zmieniasz wyjście głosu na Bluetooth. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowicjusz72 Napisano 16 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2020 33 minuty temu, Tomasz S. napisał: Spotify Connect. W spotify klikasz głośniczek i wybierasz Yamaha. Inne marki też to mają. Jeżeli chcesz tak zrobic z Tidala to urządzenie musi obsługiwać Chromecast, np Onkyo Swoją drogą pytanie dlaczego Yamaha nie dała ChromeCast-a do swojego sprzętu? Może jest szansa na jakąś aktualizacje oprogramowania? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 16 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2020 @nowicjusz72 Nie dodała bo licencja kosztuje. Yamaha stawia tylko na swoje musiccast i ma swoje za uszami ( zmiany w radiu internetowym ) Onkyo w tym samym czasie nie dosc, że ma Chromecast to jeszcze dodało do już sprzedanych streamerow MQA gdzie licencja też kosztuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2020 Dokładnie. Są firmy które w chodzą w płatne rozwiązania jak Chromecast czy audyssey a są takie które rozwijają swoje rozwiązania jak musiccast, ypao czy mcacc. Kazfo razowo firmy jednak starają się zachować pełny serwis i dostępność do platformy i rozwiązań. Inaczej były by przegrane. W twoim przypadku nie ma żadnej różnicy która wybierzesz. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowicjusz72 Napisano 17 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2020 Poruszyłem ten temat bo przymierzam się do zakupu amplitunera sieciowego bądź all in one (z CD) i chciałbym tej sieciowej funkcjonalności jak najdłużej. Żona zgadza się na zakup pod warunkiem, że nie będę zmieniał przez co najmniej 10 lat Raczej zostaje wybór między Yamaha i Onkyo/Pioneer. Druga sprawa to czy nie powinno być w tym roku jakiś nowości? Obecne modele mają już trochę lat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 17 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2020 @nowicjusz72 to kup dobry, wysokiej klasy, używany wzmacniacz stereo, bo jak nie to za jakiś czas będzie zmiana i szybciej niż sądzisz. 😂😂 Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2020 7 godzin temu, nowicjusz72 napisał: Żona zgadza się na zakup pod warunkiem, że nie będę zmieniał przez co najmniej 10 lat To już ci mówię że to jest niemożliwe. Na pewno nie jeśli chodzi o sieć. Sprzęt przetrwa,. prawdopodobnie, ale za 10 lat bankowo będzie inna możliwość streamowania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 17 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2020 @nowicjusz72 żona za 4-5 lat zapomni jeżeli coś na dłużej to tylko jakieś mini-pc podłączone przez dac do wzmacniacza. I tu też nie byłbym pewien czy za 10 lat ten pc będzie przestarzały. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2020 Raczej będzie wyjdą 4 kolejne wersje 😛 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Gawlik Napisano 20 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2020 (edytowany) Cześć wszystkim forumowiczom. Nie znalazłem wątku powitalnego, zatem chciałem przywitać się w poście problemowym. Chodzi o to, jakich nośników pamięci (pendrive'ów, SSD, itp.) używacie do przechowywania i odtwarzania plików FLAC w Waszych cudeńkach? Posiadam od 2 dni Onkyo tx-8250, który wg instrukcji dopuszcza używanie NAS, dysków twardych (podpiętych z tyłu, z odrębnym zasilaniem) lub pendrive'ów. Wymaganie jest, by system plików był Fat/Fat32. Mam pytania, bo prochu nie wymyślę już, na które mam nadzieję wy, posiadacze podobnych/ identycznych urządzeń, odpowiecie: 1) pendrive- tylko do 32GB czy pojemniejszy 64/128GB z przeforsowaniem exFat na Fat32? Jakie marki najpewniejsze? A może karta SDXC poprzez czytnik? 2) SSD 128GB- podpięty z tyłu, przeforsować NTFS na Fat32 i zadziała, o ile da się to zrobić? 3) inna sprawdzona metoda- jaka? Z góry dzięki za odpowiedzi. Edytowano 20 stycznia 2020 przez Bartosz Gawlik Literówka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2020 1 i 2 bym połączył. Nie mierzyłem dokładnie ale nie wiem czy 64 albo 128 to nie maks dla niego. Myślę że mało kto tyle magazynuje jako że używasz do niego TIdala HiFi i jest z głowy. 3. NAS po sieci może być w NTFS Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Gawlik Napisano 20 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2020 (edytowany) 28 minut temu, S4Home napisał: ...czy 64 albo 128 to nie maks dla niego. Myślę że mało kto tyle magazynuje jako że używasz do niego TIdala HiFi i jest z głowy. 3. NAS po sieci może być w NTFS Pozdrawiam Dzięki za odpowiedź @S4Home Chciałbym mieć wielostopniowe struktury katalogów i wszystko w 1 miejscu z natychmiastowym dostępem. Wiem, niby łatwo zmienić pendrive'y, ale jednak pamiętać jaki album na jakim penie... Tidal HiFi - brzmi nieźle, ale czy wszystko na nim jest? No i kwestia transferu, jak się ma internet z GSM, to trochę lipa z e zjadaniem miesięcznego transferu, nie? Może ktoś coś jeszcze doda? Edytowano 20 stycznia 2020 przez Bartosz Gawlik Literówka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 20 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2020 Internet Lte Polsat/Plus bez limitu i masz z głowy. Jest szybki ja jestem bardzo zadowolony. Do tego router. W pakiecie. Dodatkowo na telefonie masz. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2020 Nie no z GSM to nie wchodzi w gre ale taki domowy tak. Moim zdaniem to lepsze szybsze dojście niż pendrive. Ustalmy też drugą kwestie. Posiadane pliki są z neta prawda? A tam FLAC nie koniecznie musi być FLACIEM to częsty przypadek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Gawlik Napisano 21 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2020 Obaj macie rację. Powiem na dziś jak jest: pendrive czarno- żółty adata 64gb sformatowalem mikro programem Fat32 format do tego systemu i działa. Nie wypełniłem całego a tylko 5 albumów ale ampli widzi pena i to cieszy. 64 nominalne, faktycznie 57gb dostępne. Do tego tylne wejście USB i już można szaleć (jakoś dab+ nie łapie mi stacji, może to wina nierozwiniętej anteny). Poczytam jeszcze o formatowaniu SSD do Fat32 i dam znać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2020 Tak to DAB antena musi być. Inna kwestia to czy masz poprawny zasięg u mnie łapie. No i dobra rada korzystaj z Tidal HiFi a nie SSD w FAT32. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 23 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2020 Internet Lte z routerem. W środku karta sim. Działa bardzo płynnie, wysoka szybkość. Bez limitu. Koszt około 60 - 70 zł za miesiąc. Żadnych zawiech. Zdecydowanie polecam. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Gawlik Napisano 28 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2020 Wreszcie ogarnąłem temat, dla potomnych. Amplituner widzi SSD plextor m6pro 128gb, struktura katalogów 5 stopni ok, odtwarzanie plików ok. Dysk sformatowany do Fat32 tym samym softem co pendrive. Dysk połączony 30cm kablem niebieskim USB 3.0, dysk siedzi w kieszeni USB 3.0 Gembird, jest zasilany z tylnego gniazda wzmacniacza, bo SSD nie wymaga dużo prądu. 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts