Top Hi-Fi & Video Design Napisano 13 kwietnia Udostępnij Napisano 13 kwietnia (edytowany) Od jakiegoś czasu Yamaha zapowiadała, że wprowadzą zmiany w tym zakresie. Czekamy wszyscy Edytowano 13 kwietnia przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 13 kwietnia Udostępnij Napisano 13 kwietnia Ja też czekam, bo na WXC-50 jest to samo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 16 kwietnia Udostępnij Napisano 16 kwietnia Dnia 12.04.2025 o 17:42, michaudio napisał: Obsługa Tidala przez MusicCast to jakaś masakra. Aż dziw że Yamaha dotąd nie wprowadziła Tidala connect. Piszę na przykładzie NP-S303, odtwarzanie plików jest spoko, Spotify connect jest a Tidal tylko przez MusicCasta. Wprowadziła. Tylko nie w starych modelach. Dnia 13.04.2025 o 17:31, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Od jakiegoś czasu Yamaha zapowiadała, że wprowadzą zmiany w tym zakresie. Czekamy wszyscy W sensie w modelach starszych? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Piątek o 20:02 Udostępnij Napisano Piątek o 20:02 Dnia 16.04.2025 o 07:14, Piotr Sonido napisał: Wprowadziła. Tylko nie w starych modelach. W sensie w modelach starszych? Nie jest to póki co sprecyzowane ale mam nadzieję, że dotknie wszystkich Musiccastów od samego początku :) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano Piątek o 20:37 Udostępnij Napisano Piątek o 20:37 Nie sądzę, bo liczy się sprzedaż nowych modeli . Prędzej Spotify wprowadzi jakość CD, i problem częściowo się rozwiąże. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Wtorek o 04:57 Udostępnij Napisano Wtorek o 04:57 Dnia 18.04.2025 o 22:02, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Nie jest to póki co sprecyzowane ale mam nadzieję, że dotknie wszystkich Musiccastów od samego początku :) O kurde to była by dobra wiadomość. Trzymam kciuki w takim razie Dnia 18.04.2025 o 22:37, michaudio napisał: Prędzej Spotify wprowadzi jakość CD, i problem częściowo się rozwiąże. No tu nie byłbym taki pewien. Mam dziwne przeczucie że ta jakosć HiFi/CD zwał jak zwał też będzie wymagała aktualizacji conencta na starszych urządzeniach której one nie dostaną. Nie przejdzie to tak łatwo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Ch. Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu Cześć wszystkim , mam możliwość zamiany Yamahy rn 600a na wyższy model Yamahy rn 800a. W sumie taka "operacja" kosztowałaby mnie dopłaty jakieś 1000 zł. Rn 600a gra u mnie z głośnikami Indiana Line Diva 3. Pytanie i prośba o poradę, czy jakość, dźwięk tej Rn 1000a jest na tyle lepsza, że jest to warte zastanowienia? Zwłaszcza podłączenie do tych Diva 3, czy jakoś będzie odczuwalne? Z góry dziękuję za odpowiedź Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu 26 minut temu, Jarek Ch. napisał: Cześć wszystkim , mam możliwość zamiany Yamahy rn 600a na wyższy model Yamahy rn 800a. W sumie taka "operacja" kosztowałaby mnie dopłaty jakieś 1000 zł. Rn 600a gra u mnie z głośnikami Indiana Line Diva 3. Pytanie i prośba o poradę, czy jakość, dźwięk tej Rn 1000a jest na tyle lepsza, że jest to warte zastanowienia? Zwłaszcza podłączenie do tych Diva 3, czy jakoś będzie odczuwalne? Z góry dziękuję za odpowiedź Popraw bo raz piszesz o zamianie na rn800a, a dalej na rn1000a. Każda z tych zamian jest warta wydania 1000zł, twoja 600 to najgorszy dzwiękowo z tych amplitunerów. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Ch. Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu 2 minuty temu, Tomasz Kluczynski napisał: Popraw bo raz piszesz o zamianie na rn800a, a dalej na rn1000a. Każda z tych zamian jest warta wydania 1000zł, twoja 600 to najgorszy dzwiękowo z tych amplitunerów. Sorry, chodziło mi o r-n800a, okej 600a jest najgorsza ale czy na tych głośnikach Indiany ta wymiana będzie aż tak odczuwalna? Nie wiem np. będzie o 20% "lepiej"? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu Najlepiej wypożycz i przesłuchaj u siebie w domu. Na efekt Wow nie masz co liczyć, ale delikatny przyrost jakości będzie na pewno, nawet z Divami. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 8 godzin temu, Jarek Ch. napisał: Cześć wszystkim , mam możliwość zamiany Yamahy rn 600a na wyższy model Yamahy rn 800a. W sumie taka "operacja" kosztowałaby mnie dopłaty jakieś 1000 zł. Rn 600a gra u mnie z głośnikami Indiana Line Diva 3. Pytanie i prośba o poradę, czy jakość, dźwięk tej Rn 1000a jest na tyle lepsza, że jest to warte zastanowienia? Zwłaszcza podłączenie do tych Diva 3, czy jakoś będzie odczuwalne? Z góry dziękuję za odpowiedź 800 czy 1000? W sumie one grają tak samo. Model 1000 ma tylko HDMI dodatkowo. Skad wiesz ile zostaniesz z ta Diva 3? Może to też wymienisz szybko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Ch. Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Skad wiesz ile zostaniesz z ta Diva 3? Może to też wymienisz szybko To błędne koło Wymienię Yamahę żeby stwierdzić, że z Diva to nie to, więc wymienię je na inne żeby stwierdzić, że one z 800a nie za bardzo, więc...😉 A tak na poważnie, to nie wiem czy wymiana sprzętu na trochę lepszy, żeby było "delikatnie" lepiej ma sens, stąd te moje pytanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Webster.brd Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Ja też sobie mówiłem ze raz kupie i nie bede nic zmieniał i po 3 latach już zmieniłem cały system. Najlepiej wypożycz i porównaj oba u siebie. Tak najlatwiej bedzie stwierdzic czy słyszysz różnice i czy warto zmieniać. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts