Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Przed chwilą, mrozu99 napisał:

GLE 426 mogę z czystym sumieniem polecić , miałem je przez rok czasu , niczego im nie brakowało w cenie jaką za nie zapłaciłem , ładna bardzo szczegółowa góra

i świetna stereofonia 

Nie ten budżet. Mógłbym sobie pozwolić na jedną i gdzie się podzieje Twoje świetne stereo ;) ?

Napisano
14 minut temu, agaj666 napisał:

Nie ten budżet. Mógłbym sobie pozwolić na jedną i gdzie się podzieje Twoje świetne stereo ;) ?

W sklepie ,,nie dla idiotów,, jest teraz wietrzenie magazynów i są dostępne po 499 zł.

Napisano
35 minut temu, agaj666 napisał:

Za sztukę. To nadal za dużo, a pewnych rzeczy się nie przeskoczy. 

Zgadza się. Nie wszyscy mogą przeskoczyć ten problem, szczególnie jeśli stoją przed wyborem ,,być czy mieć,, I czasem nawet śmieszą mnie wypowiedzi typu ,,żadnych kompromisów przy wyborze sprzętu,,. Mówią tak osoby ktore chyba nigdy nie mialy zadnych problemów i rodziny na utrzymaniu. Życzę powodzenia przy szukaniu. Pozdrawiam.

Napisano
10 godzin temu, agaj666 napisał:

Dlaczego? 

LE i następca - GLE to najniższa półka w hierarchii Canton, co nie znaczy że słaba. Jednak skoro masz w tym budżecie lepsze serie to po co brnąć w takie.

Napisano

No i przypadkowo kupiłeś dość dobre kolumny w tym przedziale cenowym. Quinto 510 to następca cenionej serii gle. Mniej więcej odpowiednik gle 50.

O ile dobrze pamiętam został tam wymieniony tweeter z jedwabnego na''plastikowy,, ale i tak są to przyzwoite kolumny.

Nie wiem jaki masz piecyk ale jeśli nie jest to ostro grający suchotnik to brzmienie powinno Ci się spodobać.

W tym samym czasie napisalismy post :).

Moze być trochę ostro. Ale spokojnie. Jakby co to jeszcze mozna coś skorygować kablami.

• 2 weeks later...
Napisano

Teraz już mam Teaca h500 i + RW h500 i kolumny Grundig 550 PRO :)

Jest ostro. Może niezbyt ale wolałbym nieco mniej góry, a więcej dołu, bo siedzę b.blisko kolumn. 

Jakimi kablami mogę zmienić brzmienie? Głośnikowe czy interkonekty?