audionet Napisano 22 lutego 2009 Udostępnij Napisano 22 lutego 2009 Ja ostatni przez jakiś czas słuchałem Chili Z ale już mnie znudziło ,często trójki choć wydaje mi się że ostatnio za wiele gadają.Sporo Vox FM no i stacji niemieckich. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamoic Napisano 8 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2009 Ja slucham angielskiego Radia Express w sobotnie wieczory graja naprawde dobra muze... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dave993 Napisano 31 maja 2009 Udostępnij Napisano 31 maja 2009 Ja jeżeli już słucham, to tylko Open.fm wydaje mi się, że to najlepszy wybór. Najważniejsze, że jest różnorodność, choć po jakimś czasie jednak wkrada się monotonia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plotka Napisano 7 czerwca 2009 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2009 W domu uwielbiam Trojkę, albo last.fm. Za to w pracy niestety zetka (głosem większości uchwalone). Żałuję, że nie mogę siedzieć czasem ze słuchawkami na uszach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teresa998 Napisano 13 lipca 2009 Udostępnij Napisano 13 lipca 2009 ESKA ROCK, trójka, Radio Centrum - studenckie radio z lublina-grają głównie rocka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeroskota Napisano 13 lipca 2009 Udostępnij Napisano 13 lipca 2009 Od zawsze nr.1 była, jest i będzie Trójka Choć ostatnio najczęściej dane jest mi słuchać Radia Zet i RMF FM a to dlatego że często korzystam z komunikacji miejskiej :] 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejson Napisano 10 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2009 Cytat Od zawsze nr.1 była, jest i będzie Trójka No właśnie - jak pisałem wcześniej - to było moje okno, a bardziej ucho na świat muzyki.Stacja niepowtarzalna, jedyna w swoim rodzaju, nie do podrobienia w tym kraju.Mimo czasem nietrafionych eksperymentów, rykoszetów politycznych, nadal pozostała tym, czym była od początku - źródłem wiedzy o muzyce, inspiracją, przewodnikiem.Mimo wszechobecności internetu nadal pozostanie przewodnikiem, na którym można polegać.W pracy jestem zmuszany czasami do słuchania łupaniny RMF MAXXX itp i ciężko to odchorowuję.Dobrze, że teraz inni mają urlop i siedzę sam w pokoju, więc słucham, czego chcę... TVP nie znoszę i pewnie tyko dla radiowej Trójki i Dwójki od zawsze płacę abonament...Dzisiaj usłyszałem o akcji ratunkowej Trójki, więc kto jak nie ja mógł odpowiedzieć na apel?Ktoś jeszcze uznał, że warto?Zajrzyjcie tutaj 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teresa998 Napisano 10 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2009 Popieram tą akcję i zachęcam do wzięcia w niej aktywnego udziału, trójka była, jest i mam nadzieje że zawsze będzie najlepsza... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 9 września 2009 Udostępnij Napisano 9 września 2009 Ja też ostatnio wróciłam do Trójeczki. Chętnie słucham też radia PIN i Euro - poluję przede wszystkim na autorską audycję Gaby Kulki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 14 września 2009 Udostępnij Napisano 14 września 2009 Może się powtórzę, ale od wielu, wielu lat (nie napisze od ilu) słucham trójki, jedynki i dwójki. Odkąd z eteru zniknęło Radio Jazz pod nosem mówię brzydkie wyrazy pod adresem pewnych osób. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 16 września 2009 Udostępnij Napisano 16 września 2009 Witam Marka Ja podobnie choć także słucham RMF Klassik oraz Chili Z .Radio Jazz u nas na prowincję nie dotarło więc nie wiem co straciłem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 16 września 2009 Udostępnij Napisano 16 września 2009 U mnie też trochę Trójki, Dwójki i klasyczny RMF (hmmm - zazwyczaj w trakcie testów tunerów ), natomiast w pracy z uwagi na posiadany sprzęt i brak możłiwości wsłuchiwania się leci papka - RMF, Zet, Radio Pogoda itp. (podobnie zresztą w czasie jazd samochodem).Mam problem ze słuchaniem radia w soboty i w niedziele - czyli wtedy, gdy jest lepszy odbiór. Bo po prostu rzadko jestem wtedy w domu, a wieczorami to głównie telewizja razem z żoną. A jak już jestem sam ze sprzętem, to zazwyczaj wygrywa płyta CD...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 17 września 2009 Udostępnij Napisano 17 września 2009 Drogi Januszu to nie wiesz co straciłeś. Radio Jazz była to stacje przede wszystkim prezentująca wysoki poziom, nazwijmy to merytoryczny. Poza tym prowadzona była przez grono pasjonatów. Jeśli jazz i jego okolice są Ci bliskie to pod tym adresem możesz posłuchac audycji Radia Jazz:http://www.radiojazz.fm/Szkoda tylko, że nie na falach eteru.Czasami też gości u mnie w domu RMF Classic i Antyradio, choć wkurzające są częste powtórki repertuaru.Pozostałych unikam jak ognia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 17 września 2009 Udostępnij Napisano 17 września 2009 Mnie też działają na nerwy powtórki to największa wada dzisiejszych stacji radiowych Jedyna powtórka w radiu która mnie nie wkurzała to "Powtórka z Rozrywki"na falach wiadomej stacji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejson Napisano 20 września 2009 Udostępnij Napisano 20 września 2009 Cytat U mnie też trochę Trójki, Dwójki i klasyczny RMF (hmmm - zazwyczaj w trakcie testów tunerów ), natomiast w pracy z uwagi na posiadany sprzęt i brak możłiwości wsłuchiwania się leci papka - RMF, Zet, Radio Pogoda itp. (podobnie zresztą w czasie jazd samochodem). W pracy podobnie - kompromis z młodszym pokoleniem - Radio Złote Przeboje, a w samochodzie na dłuższe trasy odtwarzacz, na dojazdy do pracy Trójka albo Antyradio. Cytat Mam problem ze słuchaniem radia w soboty i w niedziele - czyli wtedy, gdy jest lepszy odbiór. Bo po prostu rzadko jestem wtedy w domu, a wieczorami to głównie telewizja razem z żoną. A jak już jestem sam ze sprzętem, to zazwyczaj wygrywa płyta CD... U mnie w wekendy króluje właśnie radio.Towarzyszy mi przy sobotniej dłubaninie i wieczornym czytaniu książki albo przy komputerze.Telewizor wyłącznie na konkretny film (od kilku dni plazma 42" zamiast CRT 25" )Jesienne wieczory z książką, herbatą (z wkładką ) ) i mruczeniem radia to jest to!Już wiem co będę robił na emeryturze...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 22 września 2009 Udostępnij Napisano 22 września 2009 U nas w pracy kompromisu radiowego, czyli muzycznego, nie dało się osiągnąć Super kolumny poszły w odstawkę, a to ze względu na niezgodność w próbie doboru repertuaru i dywersyjne akcje pt. muzyka z komputera. Tak więc mamy słuchawki. Biedny Spine sprezentował mi ostatnio takowe, jako że po zepsuciu swoich pożyczałam jego Sennheisery na potęgę Odwdzięczyłam się pudełkiem Raffaello. ...I nadal słucham Trójki. Ciszę w domu jakiś czas temu zamieniłam na radio. Jest dobrze. I już czekam na jesienne wieczory z książką, herbatką, z muzyczką w tle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qrawat Napisano 23 czerwca 2010 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2010 Zawsze, ciągle, nie podzielnie Trójka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meteoryt Napisano 23 lipca 2010 Udostępnij Napisano 23 lipca 2010 Kiedyś słuchałem RMF FM, ale teraz zmieniłem na Antyradio i Radio Złote Przeboje, bo RMF-u już nie mogłem słuchać m.in. z powodu, iż Nie przepadam za Lady Gagą :/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lughard Napisano 26 lipca 2010 Udostępnij Napisano 26 lipca 2010 Też już nie mogę słuchać RMFu, podobnie zresztą jak Zetki i Eski. Omijam szerokim łukiem. Od dłuższego czasu wybieram wyłącznie spośród trójcy: Radio PiN, Trójka i... TOK FM (tak, tak, czasem puszczają jakąś muzykę; najlepszą mają jednak listę "przebojów", którą reklamują pod hasłem "jakie radio, taka lista" ). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knoper93 Napisano 7 września 2010 Udostępnij Napisano 7 września 2010 A ja jakoś przywiązałem się do prowadzących w radiu eska (Łódź oczywiście ), chociaż nieraz zalatuje beznadziejny tekst. Często powtarzają ale jak kawałek fajny to lubię posłuchać kilka razy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micmac Napisano 21 września 2010 Udostępnij Napisano 21 września 2010 Ja, w Poznaniu słucham w 90% Trójki, zarówno w pracy jak i w samochodzie.Pozostałe 10% dzieli się na Tok FM, poznańskie Radio Merkury i Aferę oraz na Miasto Muzyki w Internecie a szczególnie na Classic Rock.Co do jakości stacji radiowych nie dam złego słowa na Trójkę powiedzieć Ale sam nie znajduje nic bardziej solidnego lub nawet porównywalnego jakością do Trójki patrząc choćby w kontekście samej muzyki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pescyn Napisano 19 października 2010 Udostępnij Napisano 19 października 2010 pozwolę sobie odkopać lekko temat bo słuchanie radia zawsze sprawiało mi przyjemność i tak nie wypada w tak zacnym temacie posta nie napisać odkąd pamiętam w domu zawsze leciał PR-1 [jakieś dawne, niejasne wspomnienia dodają jeszcze radio Luksemburg i .. Radio Wolna Europa ] dziś już bardziej świadomie nadal zdarza mi się ustawiać PR-1 - trochę z sentymentu, trochę dla reportaży i nocnych audycji [niekiedy bywają interesujące] ale najczęściej siedzę na Trójce - [choć kiedyś wyżej ceniłem Radio Bis, które strasznie się popsowało - ale liczę że to co z zostało z tej stacji jeszcze się podniesie] -RMF Classic [niestety mimo repertuaru to nadal rmf i rmfem pewnie zostanie]-radio Ram [ma swoje dobre chwile i czasem naprawdę interesującą muzykę] + to co mi się uda złapać na falach długich w nocnych porachBardzo żałuję że nie miałem przyjemności poznać radia jezz oraz że radio kraków do mnie nie dociera [sądząc z opinii tu zawartych wiele tracę ] - wiem że jest coś takiego jak radia internetowe ale jakoś nie korzystam z tego typu wynalazków jeżeli tylko mam podłączoną do anteny alternatywę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejson Napisano 15 lutego 2011 Udostępnij Napisano 15 lutego 2011 Cytat dziś już bardziej świadomie nadal zdarza mi się ustawiać PR-1 - trochę z sentymentu, trochę dla reportaży i nocnych audycji [niekiedy bywają interesujące] Ostatnio pozytywnie mnie zaskoczyły piątkowe audycje w PR1 - "Klasycy Rocka" (22:00-0:00) i "Rock Noc" (0:00-3:00).Obie prowadzi ten sam narcyz Romuald spijający pochwały z SMS-ów słuchaczy, ale muzykę dobiera wyśmienicie.Niestety - mimo mocnego sygnału jakość dźwięku słuchanego na lepszym sprzęcie przygnębia. To co wychodzi ze studia PR1 na pewno nadaje się na fale długie ale na UKF to trochę za cienko. Mogliby się trochę więcej nauczyć od kolegów realizatorów z PR2 i PR3... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilka8 Napisano 20 maja 2011 Udostępnij Napisano 20 maja 2011 WitamW pracy z koleżankami słuchamy www.polskastacja.pl , bardzo fajne radio. Gorąco polecam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilka8 Napisano 20 maja 2011 Udostępnij Napisano 20 maja 2011 Muzyka jest jak morze – widzisz brzeg, na którym stoisz, lecz drugiego dojrzeć nie podobna.— Henryk SienkiewiczQuo vadis http://www.perelki.info.pl/muzyka-jest-jak...-widzisz-brzeg/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts