Bialy2224 Napisano 11 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2021 (edytowany) 11 godzin temu, S4Home napisał: Z Denona lepiej polować na PM 560 / 860 Być może któryś Harman z dawnych lat? Piotr Niestety nie wiem, nie miałem zbyt wielu styczności z takimi wzmacniaczami, dlatego poprosiłem o poradę. Denon pm czy pma? Edytowano 11 sierpnia 2021 przez Bialy2224 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2021 PMA. No musisz sam przeglądać rynek wtórny. Nie mam teraz na to czasu. ale jak wrzucisz jakiś wzmak to się wypowiem na jego temat. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bialy2224 Napisano 12 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2021 Jasne rozumiem, będę śledził portale. A patrzyć tylko na te modele które podałeś czy te pomiędzy, czy wyżej też? Są też z dopiskami V lub R 🤔 Jeszcze mnie tylko zastanawia przeglądając te oferty, co Ci ludzie robią z pilotami, zupy z tego gotują czy co. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2021 Duża częśc starszych wzmacniaczy pilotów nie ma. Do tych które mają takie opcje możesz dokupić później zamiennik. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 13 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2021 Tu chodziło o amplitunery kd które z zasady były wyposażone w piloty, a jako używane są sprzedawane bez nich. Często chyba jest to sprzęt z wystawek po naprawach i wtedy brak jest pilota. Piloty zamienniki często stwarzają pewne problemy. Brak im niektórych funkcji lub niektóre przyciski działają niezgodnie z ich opisem graficznym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bialy2224 Napisano 13 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2021 Mam ten sam problem, ampli kupiłem za 3 stówki a pilot nowy 280😲 używam z innego modelu, większość funkcji działa, dlatego jakoś mi się nie uśmiecha tyle za pilot płacić. A używek brak. Wracając do wzmacniaczy, pije kawkę, przeglądam, a czy lepszym zakupem nie było by cambridge audio, jest kilka pozycji w budżecie, np A300, A1 v3, Azur 340A, Azur 540A. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 13 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2021 Kupując używany amplituner kd warto zapłacić trochę więcej za egzemplarz ze sprawnym pilotem. Niedziałające przyciski na nim da się regenerować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 13 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2021 13 godzin temu, Bialy2224 napisał: Mam ten sam problem, ampli kupiłem za 3 stówki a pilot nowy 280😲 używam z innego modelu, większość funkcji działa, dlatego jakoś mi się nie uśmiecha tyle za pilot płacić. A używek brak. Wracając do wzmacniaczy, pije kawkę, przeglądam, a czy lepszym zakupem nie było by cambridge audio, jest kilka pozycji w budżecie, np A300, A1 v3, Azur 340A, Azur 540A. To kup sobie stare redmi, tam byl port podczerwieni i mozna bylo sobie uzywac co sie chcialo:) Brakuje mi tego w nowych telefonach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bialy2224 Napisano 14 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2021 9 godzin temu, Tenfilip napisał: To kup sobie stare redmi, tam byl port podczerwieni i mozna bylo sobie uzywac co sie chcialo:) Brakuje mi tego w nowych telefonach. Faktycznie, było tych modeli trochę, miałem chyba galaxy s4 🤔 nie głupi pomysł. A co myślicie o kenwood ka5090r? Powiedzmy że znajomy za jakiś czas będzie miał do sprzedania, i ponoć fajnie zgrywa się z grundigami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2021 Jeśli sprawny to całkiem spoko model. Plusem od znajomego jest to że możesz go sprawdzić z kolumnami tak? Więc korzystaj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bialy2224 Napisano 16 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2021 No nie do końca, spora odległość. Zgadaliśmy się podczas moich poszukiwań kolum. Znajomy ma właśnie pod tego kenwooda podpięte grundig bx1, czyli najniższy model a ja mam najwyższy serii. Z tego co opisywał, osoba która ma sprzęt warty kilkanaście tysięcy złotych była pod sporym wrażeniem jak te jego kolumienki grają, dlatego też zdecydowałem się na zakup. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 16 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2021 Wiesz ile ja razy słyszałem jak to co ktoś ma super gra 🤭 a później podczas wizyty okazywało się że to kupa (dla mnie) , i to co u kogoś to nie znaczy że u Ciebie też będzie Super . Dla ścisłości nie specjalnie jestem zadowolony z zestawu który posiadam lub posiadałem więc nie będę zachwalał swojego 😉 . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2021 No niestety tak jest. U nas każdy kto coś kupi jest bardzo zadowolony ze sprzetu i poleca absolutnie to samo innym. Ale później po pół roku widać kolejne posty. Moim zdaniem lepiej stracić 30 zł na kuriera. Jesli to znajomy to zgodzi się na testowanie. Jeśli nie to nie jest Twój znajomy. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 17 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2021 (edytowany) To prawda. Sklepy na forach za to bardzo często polecają to na czym maja największą prowizję lub co im zalega na magazynie. Edytowano 17 sierpnia 2021 przez HQ150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2021 Że tak powiem pijesz do nas? Ja nie wskazuje nigdy jednej i takiej samej drogi. A Przez to że jesteśmy salonem niezależnym nie dystrybucyjnym nie importujemy własnych towarów i nie wskazujemy na nie w każdym poście. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bialy2224 Napisano 28 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2021 Koledzy, tak wstępnie jestem ustawiony ze znajomym na tego kenwooda ka5090r za 450, w to wliczona wysyłka i tu uwaga, jest z pilotem 😄 tylko trochę muszę poczekać, do momentu aż kolega kupi coś innego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bialy2224 Napisano 5 października 2021 Udostępnij Napisano 5 października 2021 Witam ponownie. Dzisiaj dotarł kenwood. No i cóż, szybkie odsłuchy ulubionych kawałków nie wniosły nic specjalnego 😲 Faktem jest tylko to że ma sporo basu, a mój ampli nie specjalnie mu ustępuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 5 października 2021 Udostępnij Napisano 5 października 2021 Rozumiem że odsłuch na amplitunerze w Direct ? . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bialy2224 Napisano 5 października 2021 Udostępnij Napisano 5 października 2021 3 minuty temu, Dedal75 napisał: Rozumiem że odsłuch na amplitunerze w Direct ? . Pzdr Jestem z takich co lubią mocno i wyraźnie, dużo basu i sopranu, tryb direct chyba raz sprawdzałem, nie moja bajka. Z kenwood em muszę się oswoić, ale napewno nie było efektu WOW, co prawda dźwięk bardzo przyjemny ale w ampli również. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 5 października 2021 Udostępnij Napisano 5 października 2021 Efekt wow szybko się nudzi , wolę brzmienie które nie przeszkadza a po czasie dopiero doceniasz i wyłapujesz co jest ważne w brzmieniu. Wychodzi że nie dla Ciebie wzmacniacze bez regulacji , choć większość potrafi się przestawić na brzmienie bez pseudo ulepszaczy . Pzdr Ps z drugiej strony nie znam tego Kenwooda , może faktycznie to lipa 😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bialy2224 Napisano 5 października 2021 Udostępnij Napisano 5 października 2021 Ja tu nie pije do kenwooda, uświadamiam sobie poprostu że ampli jest dobry. To dopiero raptem kilkanaście utworów, dopiero wychwytuje smaczki wzmacniacza stereo. Napewno jest wystarczająco mocny, chyba lepsza kontrola nad niskimi częstotliwościami. Nieco wycofana średnica w porównaniu do Yamahy. Ogólnie ciepłe brzmienie z bardzo dobrym basem. Więcej się dopiero dowiem jak domowników nie będzie i rozkręce trochę głośność. Tak reasumując, że żaden ampli nie zagra jak wzmacniacz stereo, jest chyba mocno przesadzona, oczywiście biorąc pod uwagę budżety, w których można nabyć takie sprzęty. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 5 października 2021 Udostępnij Napisano 5 października 2021 Bo że coś miażdży to mit 😂 zresztą każdy ma inne odczucie i czegoś innego w brzmieniu szuka . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 października 2021 I bardzo indywidualne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bialy2224 Napisano 8 października 2021 Udostępnij Napisano 8 października 2021 A polecili byście jakiś odtwarzacz CD z tych lepszych lat, powiedzmy do 300 złotych? Z tego co wyczytałem to Philipsy były bardzo dobre 🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ADS_12 Napisano 9 października 2021 Udostępnij Napisano 9 października 2021 Czy ktoś z szanownego grona miał bliższy kontakt z Heco Celan Revolution 9? Wymyśliłem je sobie jako główny element nowo budowanego zestawu i mam problem z dobraniem ampli. Cel to połączenie "wody z ogniem" w jednej skrzynce czyli możliwe dobre stereo z funkcją kina domowego Denon AVR-X4400 ma szanse dać radę ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts