Tomasz Kluczynski Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, il Dottore napisał: No właśnie nie mogę się zdecydować. Bo (jak pokazałem wyżej) są filmiki, które nie pozwalają wysnuć ŻADNYCH wniosków (chyba, że uwierzymy, że topowe SF i d'Agostino po prostu tak grają - ja nie wierzę) a są takie, że można autorowi filmiku udzielać porad sprzętowych. To wszystko nie zależy tylko od sprzętu, a bardziej od tego jak jest nagrywane. Podobnie jak z płytami, jedne brzmią lepiej a inne gorzej. Widziałem filmiki gdzie filmiki z YouTube (odsłuchiwane oczywiście za pomocą wzmacniacza słuchawkowego i dobrych słuchawek ) brzmiały zjawiskowo, ale większość filmików jest niestety nagrywana w dość kiepski sposób. Odpisz, cytując
Karol64208 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 2 godziny temu, il Dottore napisał: YT to w żadnym razie nie jest miejsce do wyrabiania sobie opinii o sprzęcie. spróbuj na plikach WAV tu, powinno działać , mają dołożyć inne pliki do testów. Edytowano 2 godziny temu przez Karol64208 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Qualio Audio nagrywa filmiki dobrze brzmiące. Tylko odsłuch na dobrych słuchawkach i jakimś wzmacniaczu słuchawkowym. Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 2 godziny temu, il Dottore napisał: I co? I d*** nie urywa. Nic nadzwyczajnego. Nie wierzę, po prostu nie wierzę, by system tej klasy grał tak mało angażująco. Oczywiście: można czepiać się, że DAC czy Hej, Zwracasz może uwagę na mniej istotne aspekty niż na przykład mikrofon. Ten profesjonalny jest super, ale gdyby może nagrali takim z telefonu to byłoby inaczej, bardziej angażująco? 😉 Ten w telefonie dopasowuje audio do wizji może, może zoomuje, a ten profesjonalny jak źle podstawisz, za blisko lub za daleko to utnie w nagraniu dB SPL. Tak rozumiem Ten wykresik mikrofonu użytego w nagraniu. Może był 35 cm od kolumny, a nie 30. Może nie był w linii z przetwornikiem? Może za dobry? 😉 Pozdrawiam. M Odpisz, cytując
pavello Napisano 20 minut temu Napisano 20 minut temu Ja czasem wogóle zastanawiam się po wogóle tracić czas na tzw. odsłuchy na YT, bo tor audio w takiej sytuacji jest cokolwiek kosmiczny.... Źródło (+ew. DAC) -> Wzmaczniacz -> Kolumny -> Akustyka pomieszczania -> Mikrofon -> Kompresja YT -> Przetwonik po naszej stronie -> nasz wzmaczniacz -> nasze kolumny lub słuchawki... Przecież to nie daje żadnego, najmniejszego wglądu w sprzęt - jedyne co ew. można ocenić że jeden sprzęt różni się od drugiego .... Podziwiam też ludzi którzy nagrywają coś takiego - zupełnie nie wiem po co sobie zaprzątają tym czas .... 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts