Kamil C Napisano 31 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2018 Witam, Mam pytanie - nabyłem odtwarzacz strumieniowy Yamaha WXAD-10 (wielkie sorki dla s4home), posiadam wzmacnisch NAD c326bee. Obydwa urządzenia sa spięte kablem prolink exclusive (chyba). Czy jest sens inwestować w jakieś lepsze rca (budzet powiedzmy 100-150 pln)? Czy mogę sobie odpuścić? Do wzmacniacza podpięte są stx electrino 250 kablami qed reference silver anniversary xt. Pozdrawiam, Kamil Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mistrzu Napisano 1 lutego 2018 Udostępnij Napisano 1 lutego 2018 Moim zdaniem nie ma sensu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 1 lutego 2018 Udostępnij Napisano 1 lutego 2018 Odpuścić zawsze możesz, to nie kosztuje ;)... ale z drugiej strony jaki sens miało kupowanie qed reference silver?, no właśnie. Kupowałeś je ( mam taką nadzieję ) z jakimś zamiarem ( qed silver nieraz zmieniają całkiem sporo względem innych kabli), więc jeśli oczekiwałeś i oczekujesz takowych zmian jak one oferują, postaw kropkę nad i i kup RCA o podobnej sygnaturze brzmieniowej co głośnikowy qed silver. Oczywiście zdaje sobie sprawę, że IC zmiany (jeśli trafisz na odpowiedni ) i tak wnosi jeszcze mniejsze niż kabel głośnikowy, ale spróbować nie zaszkodzi. 31 minut temu, Mistrzu napisał: Moim zdaniem nie ma sensu Widzę że posty, bo nie wypowiedzi, przybrały nieraz już wymiar głosowania. Będą 3 głosy na nie, 2 na tak i autor pójdzie za głosem narodu. Fajnie jakby uzasadnić swoje zdanie. No ale jak widać na renomę można budować w różny sposób, tak jak na nicka nie trzeba zasłużyć tylko od razu nabyć(bez urazy, to taka parafraza pewnej wypowiedzi rockmana). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 lutego 2018 Udostępnij Napisano 1 lutego 2018 A czy coś ci w dźwięku nie pasuje? Bo wtedy to ma sens inwestowania w kable. Jak odbierasz system? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi Szczecin Napisano 1 lutego 2018 Udostępnij Napisano 1 lutego 2018 Wypożycz u nas takiego Evergreena - https://www.tophifi.pl/przewody/evergreen-0-6m-rca.html - i sprawdź samemu, czy ma to sens. Taka akcja nic nie kosztuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mistrzu Napisano 1 lutego 2018 Udostępnij Napisano 1 lutego 2018 Odpuścić zawsze możesz, to nie kosztuje ... ale z drugiej strony jaki sens miało kupowanie qed reference silver?, no właśnie. Kupowałeś je ( mam taką nadzieję ) z jakimś zamiarem ( qed silver nieraz zmieniają całkiem sporo względem innych kabli), więc jeśli oczekiwałeś i oczekujesz takowych zmian jak one oferują, postaw kropkę nad i i kup RCA o podobnej sygnaturze brzmieniowej co głośnikowy qed silver. Oczywiście zdaje sobie sprawę, że IC zmiany (jeśli trafisz na odpowiedni ) i tak wnosi jeszcze mniejsze niż kabel głośnikowy, ale spróbować nie zaszkodzi. Widzę że posty, bo nie wypowiedzi, przybrały nieraz już wymiar głosowania. Będą 3 głosy na nie, 2 na tak i autor pójdzie za głosem narodu. Fajnie jakby uzasadnić swoje zdanie. No ale jak widać na renomę można budować w różny sposób, tak jak na nicka nie trzeba zasłużyć tylko od razu nabyć(bez urazy, to taka parafraza pewnej wypowiedzi rockmana). Staram sie wypowiadac krotko i na temat zwlaszcza tutaj, gdzie jestem żółtodziobem i nie moge udzielac obszernych wypowiedziLepsze to niż zajmować połowe posta oceną wypowiedzi innego forumowiczaPozdrawiamWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 5 lutego 2018 Udostępnij Napisano 5 lutego 2018 (edytowany) Dnia 1.02.2018 o 19:11, Mistrzu napisał: Staram sie wypowiadac krotko i na temat zwlaszcza tutaj, gdzie jestem żółtodziobem i nie moge udzielac obszernych wypowiedzi Lepsze to niż zajmować połowe posta oceną wypowiedzi innego forumowicza Pozdrawiam Jesteś bardzo egocentryczny skoro uważasz, że piszę tu tylko o Tobie, ale spokojnie ...to również o Tobie Pierwsze słyszę, że jak ktoś jest ( jak to piszesz) żółtodziobem , to nie może udzielać obszernych wypowiedzi, raczej powinien, aby pokazać że nie tylko głosuje, czy powiela czyjeś zdania, ale i ma jednak jakieś własne doświadczenie. Można by zapytać też, dlaczego mimo że nie piszesz tych "obszernych wypowiedzi", w niemal każdym słowie są błędy (jesteśmy tylko ludźmi, ale są granice), ale to tylko pytanie retoryczne. Zaś połowę mojego posta nie zająłem oceną wypowiedzi, (zwłaszcza że nie tyczyła tylko Ciebie) , bo jednak większa część była w temacie... Pamiętaj też, że to forum dyskusyjne. W sumie to ciekawe, że zwracasz mi uwagę na proporcje wpisów co było w temacie bardziej, a co mniej ( ale dziękuję w imieniu Forum, że dbasz o poziom ) , niemniej zwracanie mi uwagi jest dziwne w kontekście Twych wpisów w temacie, prawda ? Przeczytaj chociaż 10% moich postów, absolutnie nie twierdzę że to kopalnia wiedzy, ale jak parę osób pisało mi prywatnie można czegoś się nauczyć i dowiedzieć. Sorry, autorze za mały off-topic Edytowano 5 lutego 2018 przez jacek75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil C Napisano 14 maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 maja 2019 Pozwolę sobie odkopać mój własny temat😜 po pytaniu @S4Home o to co mi nie pasuje w brzmieniu mojego systemu nie byłem w stanie odpowiedzieć. Minęło trochę czasu i teraz już bardziej konkretnie mogę coś napisać. Mój system: NAD C326BEE + QED Silver Anniversary Referencje XT + STX Electrino Źródła: 1. Gramofon Rega Planar 3 + Pre Lehmann Audio Black Cube Statement 2. Streamer Yamaha WXAD-10 Obydwa źródła podpięte pod NADA interkonektami prolinka. Chciałbym wymienić ten który łączy yamahę z nadem. Czego oczekuję: brakuje mi energii w tym jak yamaha gra (spotify). Tor analogowy gra bardziej żywiołowo (a może nawet bardziej żywo). Yamaha gra poprawnie, ale trochę nudno. Wiem że tu cyfra, a tu analog i to z różnych półek w swojej kategorii, ale może da się coś więcej wycisnąć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 15 maja 2019 Udostępnij Napisano 15 maja 2019 ooo tak... kablem.... suuuper kablem jakimś Przepraszam... Znam zacny interkonekt który znakomicie poprawia Spotify. Szukaj firmy Martell Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 maja 2019 Udostępnij Napisano 15 maja 2019 No to nie uzyskasz tego kablem co nie znaczy że nie poprawisz. Moim zdaniem prolink jest przeciętny Polecam albo Oehlbach blue albo nordost white lightening. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil C Napisano 15 maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 maja 2019 @Fafniak nie oczekuję cudów po zmianie interkonektów, bo tu pewnie musiałbym streamer wymienić. Ale że gra to u mnie 20% czasu, to jednak wolę zainwestować np. w subplatter do gramofonu. @S4Home można te dwa kabelki u Was wypożyczyć? Bo bym sprawdził czy coś się zmieni. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill00 Napisano 15 maja 2019 Udostępnij Napisano 15 maja 2019 (edytowany) Oczywiście Każdy ma inny słuch, ale ja dokładnie ten streamer co Ty podłączyłem: Albedo Blue, Chord Shawline i......Melodiką. Żadnej ale to żadnej różnicy nie zauważyłem.... Pierwsze dwa przewody są droższe licząc za 0,5m jak ten streamer 😂 Osobiście wolę mieć podpięty "lepszy" sprzęt lepszym kablem ale w przypadku plastikowego pudełka wartego jako nowe 600 zł to szczerze bym już nie przesadzał. Edytowano 15 maja 2019 przez Kamill00 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bombalina Napisano 15 maja 2019 Udostępnij Napisano 15 maja 2019 (edytowany) Jeśli nie boisz się lutownicy to zrób sobie kilka kabli, w sprzedaży jest skoro dobry kabli począwszy od 9 zł za metr. Np. Przewód połączeniowy Neotech KHS-441 SPC symetryczn 22 zł oraz wtyki AMPHENOL WTYK RCA CINCH METALOWY ZŁOCONY CZARNY za 10 zł szt. Masz przyzwoity kabel za 70 zł Edytowano 15 maja 2019 przez Bombalina Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Ost Napisano 15 maja 2019 Udostępnij Napisano 15 maja 2019 Roznice to zauwazylem jak podlaczylem WXAD tym standardowym kabelkiem z zestawu, a pozniej "niedrogim" wireword luna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 maja 2019 Udostępnij Napisano 16 maja 2019 Dokładnie. Są ludzie także tu na forum którzy różnić nie słyszą. I ok. Ale one są. Nie jestem za wydawaniem chorych cen za okablowanie. Daleko mi do tego. Ale solidne markowe produkty na prawdę przynoszą korzyści. Tak mamy te kable i można je i nas wypożyczyć. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 17 maja 2019 Udostępnij Napisano 17 maja 2019 Zawsze zmiana kabla ma bezpośrednie przełożenie na zmianę elementu w systemie. Kiedyś słuchałem WXAD 10 z czerwonym kablem firmy Audioquest. To był chyba Golden gate. Grało wydaje mi się spójnej i lepiej szczególnie ba basie. Zawsze zresztą możesz sprawdzić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts