Dudeek992 Napisano 15 lutego 2018 Udostępnij Napisano 15 lutego 2018 Witam! Kupiłem ostatnio tv lg 49uj70 , i posiadam w domu starą wieże TECHNICS SA-EH550 którą chciałbym podłączyc własnie do tego tv. Mój problem polega na tym że nie wiem jak i jakimi kablami to podlączyc. W załączniku podsyłam zdjęcia wyjsc z tv oraz wieży . Z góry dziękuje za pomoc! Pozdrawiam;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 15 lutego 2018 Udostępnij Napisano 15 lutego 2018 Niestety, masz tylko wejście 2xRCA analogowe w wieży, zaś w telewizorze masz tylko wyjście optyczne. Stąd musisz zastosować konwerter https://sklep.rms.pl/lindy-70469-przetwornik-cyfrowo-analogowy-dac-in-toslink-coaxial-out-2xrca Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudeek992 Napisano 15 lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 2018 A jak kupie ten konwerter to jak to potem wszystko podlączyc? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 15 lutego 2018 Udostępnij Napisano 15 lutego 2018 Tv optykiem do konwertera. Z konwertera rca do aux w wieży. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulavi Napisano 15 lutego 2018 Udostępnij Napisano 15 lutego 2018 Tylko czy jest sens inwestować w konwerter zbliżony ceną do wartości wieży? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudeek992 Napisano 15 lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 2018 A nie ma takiego konwertera w tańszej wersji? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 15 lutego 2018 Udostępnij Napisano 15 lutego 2018 Na A poszukaj fiio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudeek992 Napisano 15 lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 2018 Jestem kompletnie zielony w temacie audio , coś takiego by działało https://www.speckable.pl/produkt/16182/Konwerter-audio-DAC-Coax-Toslink-2xRCA-USB.html?gclid=Cj0KCQiA_JTUBRD4ARIsAL7_VeUWywEhovGRoYrTvFX6mfWf90OXrkpXBJxv-wHo1AHD5D6XFN4c0g8aAi_JEALw_wcB&gclsrc=aw.ds ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 15 lutego 2018 Udostępnij Napisano 15 lutego 2018 (edytowany) Tak, dzialałoby. Ale ja np nie znam. Nie wiem jak z jakością. Czy cena okolo 130zl za fiio d3 tashian moze być czy za drogo. Ten konwerter c/a jest sprawdzony. Edytowano 15 lutego 2018 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom200 Napisano 15 lutego 2018 Udostępnij Napisano 15 lutego 2018 Wyjście słuchawkowe w tv masz?Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudeek992 Napisano 15 lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 2018 Nie nie mam wyjścia słuchawkowego . Ale dzięki za pomoc i pozdrawiam ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudeek992 Napisano 19 lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 lutego 2018 Witam! Wracam do tematu , ponieważ kupilem jakis tani konwerer żeby zobaczyc czy wogule to będzie działalo . I problem polega na tym ze pod podpięciu wszystkiego słychac tylko trzeszczenie , a dzwięku wogule , można na to jakos zaradzic ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 19 lutego 2018 Udostępnij Napisano 19 lutego 2018 1 godzinę temu, Dudeek992 napisał: kupilem jakis tani konwerer 1 godzinę temu, Dudeek992 napisał: słychac tylko trzeszczenie wyczuwam zależność 1 godzinę temu, Dudeek992 napisał: można na to jakos zaradzic ? nie inwestować więcej w badziew. Miałeś powyżej sprawdzone propozycje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudeek992 Napisano 19 lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 lutego 2018 (edytowany) . Wydalem na konwerter 100zl i nie dziala , moze to byc jakis problem z wieza ? U znajomego na tv jest konwerter z allegro za 30zl i wszystko normalnie dziala Edytowano 19 lutego 2018 przez Dudeek992 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 20 lutego 2018 Udostępnij Napisano 20 lutego 2018 problemy mogą być różne... a wskazałeś w ustawieniach TV, że dźwięk ma iść na optyk? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudeek992 Napisano 20 lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 lutego 2018 Tak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 20 lutego 2018 Udostępnij Napisano 20 lutego 2018 to sprawdź swój konwerter u znajomego, konwerter znajomego u siebie... teoretycznie powinno działać, więc to takie trochę wróżenie z fusów - przyczyn może być wiele Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Katarzyna Kielar Napisano 24 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2019 (edytowany) ! Edytowano 24 czerwca 2019 przez Katarzyna Kielar bląd Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Katarzyna Kielar Napisano 24 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2019 Czy przez takie gniazdko https://dlaelektrykow.pl/76-kable-teleinformatyczne antenowe pójdzie mi moja telewizja? Nie mam jeszcze zamontowanego gniazdka ale słyszałam, że coś takiego powinnam mieć w swoim domu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2019 To zależy. To nie jest koncentryk. Musisz spytać dostawcy u ciebie. Ale raczej na koncentryk oparte są instalacje antenowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts