Roster Napisano 4 maja 2018 Udostępnij Napisano 4 maja 2018 (edytowany) Witam, właśnie wyremontowałem swoją sypialnie i noszę się z zakupem kina domowego (amplituner + głośniki 5.0 + subwoofer [w późniejszym czasie]). Niestety znam się na tym jak Patryk Vega na kręceniu filmów, dlatego zwracam się do was z prośbą pomoc w wyborze. Znalazłem w necie 3 zestawy: YAMAHA HTR 4071B + Kolumny Pure Acoustics Nova 6 Czarny, YAMAHA MusicCast RX-V483 + Pure Acoustics NOVA 6 oraz PIONEER VSX531K + TAV506 . Który z tych zestawów jest lepszy? Może każdy jest do ciula i podrzucicie coś swojego? zaznaczam tylko że jeżeli zestaw trzeci byłby lepszym wyborem to mam wtedy możliwość (kasę) zakupić subwoofer do 500pln. Przeznaczenie: Filmy/ muzyka w formacie .flac, .mp3 itd... Proszę o pomoc. Edytowano 4 maja 2018 przez Roster Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 5 maja 2018 Udostępnij Napisano 5 maja 2018 Moim zdaniem żaden z tych zestawów ewentualnie Yamaha rx-v483+taga harmony tav-606. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 5 maja 2018 Udostępnij Napisano 5 maja 2018 dokładnie, jak przedmówca. Niestety we wszystkich trzech podanych przez Ciebie kolego Roster zestawach, kolumny będą słabym ogniwem. W każdym razie w tym budżecie można nieco lepiej. Jeżeli zestaw będzie użytkowany w dużym stopniu do "kina", to koniecznie musisz brać pod uwagę posiadanie subwoofer'a Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 5 maja 2018 Udostępnij Napisano 5 maja 2018 Szukaj używanej Yamaha seri 6 lub 7 i Tannoy Mercury M4, M3 , M2.5 , M1 i sub m- sub . Zje na śniadanie Twoje propozycje . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roster Napisano 5 maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 maja 2018 (edytowany) Dzięki wielkie za odpowiedzi, czy zamiast taga harmony tav 606 moga byc: Taga Harmony TAV-506 v.2? A moze taki zestaw? pioneer-vsx531k-tav606 Edytowano 5 maja 2018 przez Roster Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anderg Napisano 6 maja 2018 Udostępnij Napisano 6 maja 2018 Lepiej tav606,nie szukaj zestawów w dużych molochach typu media expres czy rtv agd bo tam dobrej ceny i oferty nie doświadczysz.Popytaj tu kolegów z branży ,doradzą ci i dadzą dobrą cene za zestaw. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 6 maja 2018 Udostępnij Napisano 6 maja 2018 W tej cenie tylko używany zestaw. Kupisz zadbany, który jako nowy kosztował 2-3x tyle - a to już jakąś jakość będzie miało. Z nowych kupisz coś, co zaraz odsprzedasz i stracisz tylko pieniądze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 maja 2018 Udostępnij Napisano 7 maja 2018 Z nowych 483 + taga 606 albo quadral 6650. Tylko!! Później tych modeli nie schodzi. Z używanych opcja na tannoyach mi się bardzo podoba. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 8 maja 2018 Udostępnij Napisano 8 maja 2018 Witaj, jak duże jest to pomieszczenie? Będzie miejsce na odpowiednie rozstawienie kolumn, aby uzyskać efekt dźwięku przestrzennego? Z naszej oferty niedrogich, sensownie złożonych zestawów kina domowego polecam posłuchać konfiguracji Yamaha RX-V483 z kolumnami Indiana Line 550: https://www.tophifi.pl/kino-domowe/zestawy-kina-domowego/yamaha-rx-v483-indiana-line-nota-550-x-740-x-240-x.html Zapraszamy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roster Napisano 9 maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 maja 2018 pokoik 5,30 x 3,20(m) niestety bardzo niski 2,3m. Wszyscy polecają Yamache rx-v483, jednak znalazłem taki zestaw: pioneer vsx 832b ---taga tav606. Na moje porównywalny amplituner, tylko że jest to pioneer. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 maja 2018 Udostępnij Napisano 10 maja 2018 To jest odpowiednik. To już który wolisz. Mamy oba na stanie. I zachęcam jednak do zakupu w salonie audio. Czemu? Bo tam nie uzyskasz później żadnej pomocy w konfiguracji sprzętu. Ale zrobisz jak zechcesz. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roster Napisano 23 maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 maja 2018 I zrobiłem..., jak zwykle po swoim łbie... Właśnie doszedł ampli Pioneer vsx832 i tav606. Teraz tylko pytanie jakie kable kupic, żeby to połączyć? Ps. Myślę też o zakupie suba, moglibyście coś w granicach 1000pln doradzic? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 maja 2018 Udostępnij Napisano 24 maja 2018 To pytaj tam gdzie kupiłeś. Brnij dalej w swoje Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roster Napisano 24 maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 maja 2018 W mediaexpert nie sprzedają kabli do głośników. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 24 maja 2018 Udostępnij Napisano 24 maja 2018 Najlepiej sprawdzi się polska Melodika: https://sklep.rms.pl/kable-glosnikowe/0,melodika#ProductFilters Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 maja 2018 Udostępnij Napisano 25 maja 2018 20 godzin temu, Roster napisał: W mediaexpert nie sprzedają kabli do głośników. No właśnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roster Napisano 25 maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 maja 2018 4 godziny temu, S4Home napisał: No właśnie. I teraz nie wiem, o co Tobie S4Home chodzi, sam polecałeś 606v3 i sam pisałeś, że ten pioneer to zamiennik Yamahy. Były w korzystnej cenie to kupiłem. Czyli w sumie zrobiłem tak jak polecałeś. teraz proszę o doradzenie w sprawie suba i kabli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anderg Napisano 25 maja 2018 Udostępnij Napisano 25 maja 2018 (edytowany) hehe, a jeśli chodzi o przewody to Melodika MDC2250 moim zdaniem dobry przewód z żyłą bsscore. Edytowano 25 maja 2018 przez anderg Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roster Napisano 25 maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 maja 2018 (edytowany) A jaka grubość na długości do 10m? Edytowano 25 maja 2018 przez Roster Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 26 maja 2018 Udostępnij Napisano 26 maja 2018 na fronty i center daj 2x2,5mm (niektórzy wrzucają 2x4mm), do surround'ów spokojnie wystarczy zastosować 2x1,5mm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 maja 2018 Udostępnij Napisano 28 maja 2018 Na fronty 2x2.5 za 12 zł bo po co więcej.na tyły 1.5mm za około 6-7 zł i tyle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roster Napisano 28 maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 maja 2018 Tak właśnie zrobiłem, dzęki za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts