Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam, właśnie wyremontowałem swoją sypialnie i noszę się z zakupem kina domowego (amplituner + głośniki 5.0 + subwoofer [w późniejszym czasie]). 

Niestety znam się na tym jak Patryk Vega na kręceniu filmów, dlatego zwracam się do was z prośbą pomoc w wyborze. 

Znalazłem w necie 3 zestawy:

YAMAHA HTR 4071B + Kolumny Pure Acoustics Nova 6 CzarnyYAMAHA MusicCast RX-V483 + Pure Acoustics NOVA 6  oraz PIONEER VSX531K + TAV506

Który z tych zestawów jest lepszy? Może każdy jest do ciula i  podrzucicie coś swojego? 

zaznaczam tylko że jeżeli zestaw trzeci byłby lepszym wyborem to mam wtedy możliwość (kasę) zakupić subwoofer do 500pln. 

Przeznaczenie: Filmy/ muzyka w formacie .flac, .mp3 itd...

Proszę o pomoc. 

Edytowano przez Roster
Napisano

dokładnie, jak przedmówca.

Niestety we wszystkich trzech podanych przez Ciebie kolego Roster zestawach, kolumny będą słabym ogniwem. W każdym razie w tym budżecie można nieco lepiej.

Jeżeli zestaw będzie użytkowany w dużym stopniu do "kina", to koniecznie musisz brać pod uwagę posiadanie subwoofer'a

Napisano

Lepiej tav606,nie szukaj zestawów  w dużych molochach typu media expres czy rtv agd  bo tam dobrej ceny  i oferty nie doświadczysz.Popytaj tu kolegów z branży ,doradzą ci i dadzą dobrą cene za zestaw.

Napisano

W tej cenie tylko używany zestaw. Kupisz zadbany, który jako nowy kosztował 2-3x tyle - a to już jakąś jakość będzie miało. Z nowych kupisz coś, co zaraz odsprzedasz i stracisz tylko pieniądze

Napisano

Witaj,

jak duże jest to pomieszczenie? Będzie miejsce na odpowiednie rozstawienie kolumn, aby uzyskać efekt dźwięku przestrzennego?

Z naszej oferty niedrogich, sensownie złożonych zestawów kina domowego polecam posłuchać konfiguracji Yamaha RX-V483 z kolumnami Indiana Line 550: https://www.tophifi.pl/kino-domowe/zestawy-kina-domowego/yamaha-rx-v483-indiana-line-nota-550-x-740-x-240-x.html

Zapraszamy

Napisano

To jest odpowiednik. To już który wolisz.

Mamy oba na stanie. I zachęcam jednak do zakupu w salonie audio. Czemu?

Bo tam nie uzyskasz później żadnej pomocy w konfiguracji sprzętu.

Ale zrobisz jak zechcesz.

Piotrek

• 2 weeks later...
Napisano

I zrobiłem..., jak zwykle po swoim łbie...

Właśnie doszedł ampli Pioneer vsx832 i tav606. Teraz tylko pytanie jakie kable kupic, żeby to połączyć?  

Ps. Myślę też o zakupie suba, moglibyście coś w granicach 1000pln doradzic? 

Napisano
4 godziny temu, S4Home napisał:

No właśnie. :|

I teraz nie wiem, o co Tobie S4Home chodzi, sam polecałeś 606v3 i sam pisałeś, że ten pioneer to zamiennik Yamahy. Były w korzystnej cenie to kupiłem.  Czyli w sumie zrobiłem tak jak polecałeś. teraz proszę  o doradzenie w sprawie suba i kabli.