Bogusław 66 Napisano 15 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 listopada 2019 Teraz uczę się dźwięku, chce go dokładnie zapamiętać. Po południu zamienię go na Rotel CD11. Chce posłuchać jaka będzie degradacja dźwięku, do obecnego Rotela zawsze mogę wrócić, TYLKO ten Display i długi czas wgrywania mnie drażni, dlatego czas na 11-kie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 15 listopada 2019 Udostępnij Napisano 15 listopada 2019 Chyba ~13s ładuje płytę , 5x by Kubicy zmieniono opony w F1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 15 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 listopada 2019 Sprawdzę to i display i dźwięk. Jeszcze jest CD14 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 15 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 listopada 2019 Rotel CD14 Gra od paru godzin. Degradacja do przednika, spora. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 15 listopada 2019 Udostępnij Napisano 15 listopada 2019 9 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Rotel CD14 Gra od paru godzin. Degradacja do przednika, spora. ale brzydki wyświetlacz , Bogusławie ja bym nie dał rady na to patrzeć PS: to wygląda jak takie diy lcd jaki naście lat temu miałem w aucie do parametrów ze stand alone-a Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 15 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 listopada 2019 Nie display mnie martwi, tylko dźwięk, liczę że jeszcze się poprawi, ale tak naprawdę już czuje w kościach, że dużo lepiej nie będzie. Ten CD potrafi wczytywać płyty w przyzwoitym czasie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 16 listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 listopada 2019 Boguś jaki jest koszt tych cdeków? Coś mi chodzi po głowie 🤔 @Bogusław Kożyczkowski Edycja, w Warszawie znalazłem coś co może Ci podejść. Ale odbiór osobisty. Śmieszne pieniądze, ale mimo to warto podjechać. Zainteresowany? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 16 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2019 (edytowany) 20 minut temu, 1Ender napisał: Boguś jaki jest koszt tych cdeków? Coś mi chodzi po głowie 🤔 @Bogusław Kożyczkowski Edycja, w Warszawie znalazłem coś co może Ci podejść. Ale odbiór osobisty. Śmieszne pieniądze, ale mimo to warto podjechać. Zainteresowany? Ceny? PW Edit. Pomimo że to szmat drogo ode mnie, to może więcej szczegółów? Edytowano 16 listopada 2019 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 16 listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 listopada 2019 (edytowany) Kultowy odtwarzacz CD 1600 zł. Edytowano 16 listopada 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 16 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2019 dziś ... z tego miejsca (Tu) nie jetem w stanie rozróżnić pomiędzy konfiguracją : CD14 - RCA - Mac // CD14 - DAC - Mac Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 17 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 listopada 2019 Drugi raz spotykam się z taką sytuacją, że dwa różne urządzenia nie grają lepiej, a powinny. Rotel cd14 to podobne granie jak cd Emotiva. Sygnał puszczony przez Moon, nie jest jakoś znacznie lepszy. Albo ten CD jest taki dobry, albo sygnał dla coax jest brany..... tylko skąd? DAC za nie małą sume jest tylko tak niewiele lepszy. To tylko lepsza przestrzeń, możeee jeszcze, wysokie cos tam lepiej, ale to może być zmyłka przez lepszą scene. Nie zostaje mi nic innego jak polecić ten CD player waszej uwadze w ewentualnym poszukiwaniu CDka. Przyzwoity czas ładowania płyty ~10s cichy i szybki napęd, przeskok z ostatniego nagrania na pierwsze, jest wielce zadowalające, jak nie lepszy. Dźwiękowo? bardzo równy, słyszałem już lepsze granie z płyty, ale jako skrzynka w cenie 2,5k, nie ma wstydu. Podświetlenie wyświetlacza można przyciemnić, a co ważne i rzadko spotykane, diode przy włączniku, ..również. Tylko na tace trzeba uważać, wygina się tak, że nie wiem czy wytrzyma ciężar 3-4 płyt jednocześnie położonych na tacy. ------------ 1572 po RCA to CD 14 +280D, .........ale sygnał cyfrowy już puszczony przez Moon, pokazuje inne oblicze. Na minus: przede wszystkim sednie tony -- są nieznacznie cofnięte, (instrumenty w dalszej perspektywie) ich jakoś jest wysoka, ale brzmienie jakby odchudzone. Bas to kultura, szybki i konkretny, bez problemu odróżniam dwie line basowe grające jednocześnie. Osobiście życzył bym sobie większego dociążenia, ale pewnie wtedy zmieni się dysproporcja względem średnich. Wysokie tony ... tu jest największy atut tego transportu, nie wiem jak to opisać, po prostu ....tego trzeba posłuchać, czysto i dokładnie. Co dalej z transportem cd? jeszcze nie wiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 17 listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 listopada 2019 @Bogusław Kożyczkowski niedawno testowałem mego cd-ka sygnał rca oraz przez optyk do dac-a i także prawie nie było różnicy w brzmieniu , dziwne U mnie we wzmaku nie ma opóźnienia przy zmianie źródeł także ... Chyba Kraft miał rację iż wszystko brzmi tak samo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 17 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 listopada 2019 4 godziny temu, Kubakk napisał: niedawno testowałem mego cd-ka sygnał rca oraz przez optyk do dac-a i także prawie nie było różnicy w brzmieniu TOSLINK - zawsze daje bardziej sterylny przekaz. Zmiana cyfry na światło i po drugiej stronie odwrotnie, to jest ta zmiana "prawie" nie było różnicy". podpowiem co na plus - jest bardziej szeroka scena od RCA. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 listopada 2019 Udostępnij Napisano 18 listopada 2019 15 godzin temu, Kubakk napisał: Chyba Kraft miał rację iż wszystko brzmi tak samo Jak mi to teraz powiedzieć? 🧐 Już go z nami nie ma Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 27 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 listopada 2019 a co to? https://i.postimg.cc/fb7zw6Rx/IMG-20191127-112024.jpg https://i.postimg.cc/G2cc9q46/IMG-20191127-112227.jpg Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 27 listopada 2019 Udostępnij Napisano 27 listopada 2019 5 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: a co to? To są 2 zdjęcia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 27 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 listopada 2019 hmm... to wiem, tylko os czego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 27 listopada 2019 Udostępnij Napisano 27 listopada 2019 12 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: hmm... to wiem, tylko os czego? Czekam na informację od detektywa Rutkowskiego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 27 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 listopada 2019 Tu i kudłaty nie pomoże. tak na gorąco ... Gra na poziomie mojego komputera, liczyłem na więcej za 5k. No!, tyciu bardziej technicznie i jak większość poległ na płycie https://www.discogs.com/Ultravox-The-Best-Of-Ultravox/release/8635453 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 27 listopada 2019 Udostępnij Napisano 27 listopada 2019 Wczoraj rozmawiałem z kimś kto przeszedł drogę porządnych źródeł ,akurat wspominał gramofon z wyższej półki , finalnie wybrał streaming i jest zadowolony. Do płyt nie ma sensu wracać , między innymi z powodu różnych realizacji danego wydania ... Ten ktoś sam wspominał ,że jedynie winyle 400zł+ dobrze brzmiały , a takich za wiele się nie znajdzie w tym co by się chciało + ta cena ... Natomiast polecił apple music - testował wiele innych i nie mają podejścia Także Bogusławie przestań się męczyć z tymi cd-playerami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 27 listopada 2019 Udostępnij Napisano 27 listopada 2019 Skoro lubi się z tym męczyć ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 27 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 listopada 2019 nie lubiana przez odtwarzacze płyta Ultravox kreci się ponownie,...... jest lepiej, dźwięk się zmienił, 4h na ogrzanie od przyjazdu było dla niego za mało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 28 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 listopada 2019 I wszystko jasne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 28 listopada 2019 Udostępnij Napisano 28 listopada 2019 Co to za cd-ek ? Dobrze gra ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 28 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 listopada 2019 Soul Note sc300 z możliwością wyłączenia sekcji D/A i dzięki przełącznikowi, pracuje tylko jako transport. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts