audiowit Napisano 5 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2019 Pożyczyć Ci telefunkena? Duze zwarcie basu. Tylko wysylka w przyszlym tyg, bo od jutra już pracuję. No chyba, ze zona mi wysle. Mam wolną parkę ribbed plated. Po jednej kwadrze ribbed i smooth muszę sobie zostawić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 5 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2019 Dzięki za propozycje, teraz mam ecc83 i też mogę pożyczyć. A na razie niech sobie grają, obecnie gra Phil Colins, to po jaśniejsze stronie muza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 5 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2019 Wg mnie najlepiej odsłuchuje się po 21-ej. Lampy Marconi są jak dobra whisky , słodkie , wyrafinowane , a i przywalić potrafią Chyba Bazodrutem poleciałem lekko hehe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 5 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2019 Troszkę mnie nie było. Phil biedak śpiewa ciągle kawałki w kółko, bas się odzywa nieśmiało. Dajmy im czas. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 5 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2019 (edytowany) Podmieniłem 83 na te od Maca i są lepsze, Brimar mi buczy (Oxygene 3) i ma przygaszoną górę, a tak ogólnie żadnej znaczącej różnicy pomiędzy nimi nie słychać. Zanim orzeknę że to ecc81 są ważniejsze, jeszcze poczekam, sporo poczekam. Edytowano 5 sierpnia 2019 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 5 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2019 Niech pograją z 30h chociaż przez parę dni , i nie tylko o wygrzanie lamp chodzi. Co nie zmienia faktu ,że o ile na odwracaczu fazy się sprawdziły to w sterujących nie koniecznie Brimar musi być dobry. Może pożycz też od Witolda tfk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 5 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2019 Ciekawe czy wymienili napęd na znacznie lepszy? Z cd player nie mogę tego zrobić, ale z iRiver i Tidal da się i myślę by to zrobić, pomimo że zysk chyba żaden, no.... może poza tym że DAC dostaje więcej danych do zamiany D/A ....CD TL2N... Obok wyświetlacza, na niebiesko, podświetlane są komunikaty dotyczące pracy urządzenia. Dwa z nich dotyczą upsamplingu. Sygnał cyfrowy dostępny na trzech wyjściach – RCA, TOSLink i AES/EBU – może zostać upsamplowany do 24 bitów i 88,2 lub 176,4 kHz. Upsampling | Dlaczego nie 96 i 192 kHz, jak to robią inni? To wybór na poły techniczny, a na poły filozoficzny. Technicznie to wybór uzasadniony tym, że upsamplujemy sygnał z płyt CD, a więc o częstotliwości próbkowania 44,1 kHz, a 88,2 i 176,4 kHz to proste mnożniki, przez 2 i przez 4. W tym przypadku mówimy o upsamplingu synchronicznym. Filozoficzny, bo inni inżynierowie uważają, że lepiej upsamplować sygnał w sposób asynchroniczny. Do jego przeprowadzenia potrzebne są wprawdzie skomplikowane algorytmy matematyczne i każda z firm ma własne, dlatego każdy taki upsampler brzmi inaczej, ale technicznie da się to sensownie uzasadnić koniecznością przetaktowania sygnału. Wybór pomiędzy jednym i drugim sposobem zależy więc bardziej od osobistych preferencji i przyjętej optyki – także w technice wybory to codzienność. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 5 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2019 Avengers: Koniec gry, bluray 3d juz zamówiony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 5 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2019 37 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Avengers: Koniec gry, bluray 3d juz zamówiony. To się ładnie rozczarujesz 3 godzinną stratą czasu to coś jak Gra o Tron , a tak naprawdę masz poprzednie Avengers kopiuj wklej + pierdoły , dawno się tak nie wynudziłem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 6 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2019 Ups. To wrzucę do szuflady, Avatar, Hobbit itp (więcej nie pamiętam ), już tam jest. Dzisiaj dalsze wygrzewanie 83. Liczę że bas się ustatkuje, a góra się poprawi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 6 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2019 Mnie Marconi się już chyba lekko wygrzały , wczoraj zastanawiałem się czy mi się suroundy "wzbudzają" w rogach Bogusławie sprawdź Darie Zawiałow - czy ty słyszysz mnie ? , jak wchodzi na refren to robi się efekt jak w KD 5.0 , nie wiem na czym polega ten fenomen iż potrafi dźwięk być tak jakby zatrzymany w tylnych rogach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 6 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2019 Poszukam na Tidalu. Zdam relacje, tylko juz zapomniałem jak to jest w 5,0. U mnie wysokie tony wyskoczyły do przodu, częściowo pociągnęły średnie, teraz czekam aż niskie zaskoczą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 6 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2019 Zmieniłem płytę na Aquavoice – Silence, poszukać niskich. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 6 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2019 Czyli jednak ta sama szkola tego brimara z mullardem? Tylko moze mniej zaakcentowana? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 6 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2019 Może być że mają coś wspólnego, niech grają dalej. pod nazwą cd czeka one song Brimar ecc81 teraz ma lekko nadmiar niskich, TYLKO.... teraz mogę słuchać muzy w tle , na niskim poziomie, a słyszę cały zakres tonowy. ------ Stanisław z S4 dzwonił że głośnikowe będą u mnie czwartek-piątek. hip-hip! hura! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 6 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2019 Bogusławie a co to za kable znów zamówiłeś ? Przydałby się jakiś schemat blokowy w jakich zestawieniach jak to brzmi A pamiętam jak początkowo patrzyłem na jakieś yaqiny gdzie jest 10-14 lamp i się cieszyłem jak to fajnie ,że tyle ich ... teraz bym zwariował Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 6 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2019 A może..... https://tubes-store.eu/pl/ecc81-12at7-ecc801s-6201-cv4024/237-Para-ECC81-Marconi.html?search_query=ecc81&results=22 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 6 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2019 https://www.ebay.pl/itm/3-NOS-1950s-Marconi-Canada-12at7-ECC81-Vacuum-Tube-Tested-Guaranteed-Black-Plate/352738023159?hash=item5220d316f7:g:AUcAAOSws7Fc0xo5 a takie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 6 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2019 A nie jest to trio za tanio? dobry rocznik, testowany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 7 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2019 11 godzin temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: A nie jest to trio za tanio? dobry rocznik, testowany. Licytacja zakończona , mogłeś mieć fajne lampy za 188zł + przesyłka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 7 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2019 (edytowany) 17 minut temu, Kubakk napisał: Licytacja zakończona , mogłeś mieć fajne lampy za 188zł + przesyłka Przepraszam Ciebie, ale mam dystans do tanich rzeczy, można wyjść na plus i można wtopić kasę. Jeśli nie trafię i tak wydam się na nie potrzebnych parę kompletów to lepiej dołożyć do pewniaka Inna sprawa, sądzę że u mnie jest inaczej z graniem bo mam końcówki na tranzystorach. Edytowano 7 sierpnia 2019 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 7 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2019 48 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Przepraszam Ciebie, ale mam dystans do tanich rzeczy, można wyjść na plus i można wtopić kasę. Jeśli nie trafię i tak wydam się na nie potrzebnych parę kompletów to lepiej dołożyć do pewniaka Inna sprawa, sądzę że u mnie jest inaczej z graniem bo mam końcówki na tranzystorach. Też tak mi się wydaje , iż jedynie wymiana wzmaka na pełną lampę mogłaby Cię poratować Zabawa z lampami to może być tak jak rewitalizacja czołgów t-72 , może mcintosh nie zgrywa się z hecusami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 7 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2019 Jeszcze bardziej prawdopodobne ze kolumny mogą się nie zgrywać z wzmacniaczami całkowicie lampowymi i wtedy będą jeszcze kolumny do wymiany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 7 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2019 28 minut temu, Kubakk napisał: Też tak mi się wydaje , iż jedynie wymiana wzmaka na pełną lampę mogłaby Cię poratować Zabawa z lampami to może być tak jak rewitalizacja czołgów t-72 , może mcintosh nie zgrywa się z hecusami Lampce słyszałem w ilości jednej dłoni, w salonie Kezard w pokoju do grania stał Ayon Spirit, nie wiem dokładnie jaki model, cena około 20k, a było to 2lata temu. Zrobił na mnie duże wrażenie. @MobyDick Heco są specjalnie ustawione na granie z lampą. Wedle nienieckiej zaleceń, lampa 40-50W Skuteczność 93dB. Z tyłu na zaciska możliwość podbicia wysokich o 2dB, można też obniżyć średnie o 2dB, dlatego tam jest tyle wejść głośnikowych, można zastosować 3 wzmacniacze i jeszcze ta regulacja o 2dB. U mnie jest na liniowych ustawieniach i pod niskie podpięty kabel, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 7 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2019 No skuteczność kolumn dobra by dać się napędzić wszystkim Hmm jak jest taka regulacja to może warto też tym się pobawić ? 2dB to spora regulacja Pamiętajmy iż cena nie zawsze ma wiele wspólnego z jakością , zazwyczaj koszt produkcji to ~1/4 ceny finalnej a powyżej pewnej granicy to już dodatkowo "podatek od luksusu" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts