S4Home Napisano 6 listopada 2019 Udostępnij Napisano 6 listopada 2019 Ok. No to coś wkładanego od góry? Ayon? Strzelam. Ja słuchałem przy okazji nie będąc akurat zainteresowany CD kiem. Więc więcej nie powiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 6 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 listopada 2019 1 minutę temu, S4Home napisał: Ok. No to coś wkładanego od góry? Ayon? Strzelam. Ja słuchałem przy okazji nie będąc akurat zainteresowany CD kiem. Więc więcej nie powiem. Tak, to właściwy kierunek myślenia. Ayon? słyszałem ... w Kezard, ale oni nie pożyczają do domu, więc nawet nie będę zbierał tyle kasy. https://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/44/346897.php tylko to stary napęd Philipsa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 listopada 2019 Udostępnij Napisano 6 listopada 2019 Zapytaj w Nautilusie. Ja lata temu chciałem coś prywatnie od nich wziąć i niby spoko ale jak przyszło co do czego to się nie udało. Ale to było lata temu. Więc pewnie teraz jest inaczej. Zapytaj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 6 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 listopada 2019 (edytowany) 2 godziny temu, S4Home napisał: Zapytaj w Nautilusie. Ja lata temu chciałem coś prywatnie od nich wziąć i niby spoko ale jak przyszło co do czego to się nie udało. Ale to było lata temu. Więc pewnie teraz jest inaczej. Zapytaj. hmm.. wiesz, chyba wybiorę sie do Kezard, dziś? jutro? mieli dobre (nawet bardzo) ceny na sprzęt z okazji Black F. Edytowano 6 listopada 2019 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 listopada 2019 Udostępnij Napisano 6 listopada 2019 Do Black friday jeszcze kupa czasu. Ale jak masz czas to pewnie. Daj znać jak poszło. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 6 listopada 2019 Udostępnij Napisano 6 listopada 2019 Bogusławie , mogę Ci wypożyczyć discmana sony , nie jedną imprezę rozkręcił podpięty aux-em , brzmi mega kameralnie 🙂 Używany także w samochodzie tak więc ma elegancką korekcję błędów. Wg mnie poza wyglądem to pełen wypas. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 6 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 listopada 2019 (edytowany) No i po kłopocie. Tak się zastanawiam/ kto potrzebuje tak grający jasno player. prawie bez basu ze słabym zakresem średnich? i ten wymian, nie pasuje do niczego, ale chciałem, ..posłuchałem i więcej o Primare już nie wspomnę, tylko do zamulonych systemów. ---- Wróciłem z trójmiasta (no prawie, dojechałem tylko do Sopot) zrobiłem przegląd możliwości na miejscu. Jedyny transport w PremiumSoand, to NuPrime Top HiFi, nie ma żadnego, ale jak Q21 odda monetę, jade po Rotel RCD-1572 w srebrnym kolorze jest zajeb.... Ma wygląd i styl, a czy nadaje się na transport? zobaczymy. Kezard też nic nie ma, a Ayona nie będą ściągać, zresztą nikt im nie da na testy, tylko na zamówienie pod zdecydowanego klienta. --- Mam coraz mniej opcji.. Czuje że skończy się na CEC TL5 taniej się nie da kupić coś porządnego na lata. Edytowano 6 listopada 2019 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 6 listopada 2019 Udostępnij Napisano 6 listopada 2019 14 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Tak się zastanawiam/ kto potrzebuje tak grający jasno player. prawie bez basu ze słabym zakresem średnich? i ten wymian, nie pasuje do niczego, ale chciałem, ..posłuchałem i więcej o Primare już nie wspomnę, tylko do zamulonych systemów. Pewnie ci którzy używają wzmacniaczy Primare przewidzianych do współpracy z tym CD . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 6 listopada 2019 Udostępnij Napisano 6 listopada 2019 3 godziny temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: , jade po Rotel RCD-1572 w srebrnym kolorze jest zajeb.... Ma wygląd i styl, a czy nadaje się na transport? zobaczymy. No czarny z tym niebiesko świecącym włącznikiem fajnie wygląda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 listopada 2019 Udostępnij Napisano 7 listopada 2019 Dobra a z takich już konkret firm? Esoteric? DSC? Oni specjalizują się właśnie w CD urządzeniach cyfrowych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 7 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 listopada 2019 (edytowany) 59 minut temu, S4Home napisał: Dobra a z takich już konkret firm? Esoteric? DSC? Oni specjalizują się właśnie w CD urządzeniach cyfrowych. hmm.. tylko dwie opcje?? hmm.. niech pomyślę?? --- Atak poważniej, to... z pożyczeniem Rotel ew. jako chwilowy transport, to żaden problem, a CEC kupie i po tygodniu zwrócę,jak by co, bo innej opcji nie widze, jesli nie pożyczają na test. A! jest jeszcze Jays Audio, Model CDT3 z drugiej reki, ale to wizualnie ciężka bryła. Edytowano 7 listopada 2019 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 listopada 2019 Udostępnij Napisano 7 listopada 2019 Na razie dwie. Pomału nie sztuką wysłać listy filtracji po cenie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 13 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 13 listopada 2019 https://i.postimg.cc/KcqpGx5G/IMG-20191113-190909.jpg Już wraca na półkę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 13 listopada 2019 Udostępnij Napisano 13 listopada 2019 15 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Już wraca na półkę Jaką półkę ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 13 listopada 2019 Udostępnij Napisano 13 listopada 2019 Chyba chodzi o sklepową 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 13 listopada 2019 Udostępnij Napisano 13 listopada 2019 Przed chwilą, Inferno napisał: Chyba chodzi o sklepową 🙂 Nie gadaj ,że Bogusław taki wybredny ,że kolejny cd bez wygrzania , posłuchania na spokojnie wraca Ostatnio podpiąłem mego starego technicsa optykiem do dac-a , we wzmaku przełączanie aux-uf jest bezzwłoczne i w sumie prawie różnicy w brzmieniu nie słyszałem - może na zewn. dacu było trochę czyściej , dziwne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 13 listopada 2019 Udostępnij Napisano 13 listopada 2019 Chyba Kraft wstawiał film z jakiegoś zlotu audio co to zgodzili się na ślepy test odtwarzaczy i wygrał taki właśnie Technics za 150PLN 😁 a grały CD za kilkadziesiąt tysięcy. Nie znajdę teraz ale pamietam ze z ciekawością oglądałem 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 13 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 13 listopada 2019 Wyświetlacz dwurzędowy. Górny pokazuje które nagranie + czas. Dolny rząd jako lekko ważniejszy ma większe litery, pokazuje cd-text, jeśli nie ma, pokazuje ilość nagrań i całkowity czas płyty. Jest to display bliskiego pola, z 3m całkowicie nie czytelny. Czas wgrywania płyty ... 15-20 sekund, w zależności czy to platinum czy złota czy ... zwyczajna, K2 nie sprawdzałem. Już tylko te elementy zwiastują rychłe pożegnanie tego sprzętu i ŻADNE wygrzewanie, nic tu nie pomoże. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 13 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 13 listopada 2019 (edytowany) Dzwiek : Coax AQ -- Od ... połowy niskich tonów, do .... hmm.. początku wysokich jest wszystko cofnięte, w cd na 4k sprawa nie dopuszczalna Resztki basu : konturowy, dokładny, rozdzielczy i suchy. // Góra : duży potencjał, blask, słychać klasę (lepszy od cd Emotiva) tylko sterylny, zimny. Przestrzennie : bogato, daleko poza kolumny. na+ RCA Harmonix : Od razu wszystko wraca do kolumn, wszystko ściśnięte. Dobra .. wnikamy dalej. Teraz dostajemy bardziej wypełniony bas, jest ślad zmiękczenia, ciepła i głębi. Średnie tony wracają w świetle chwały na swoje miejsce. Jest lepiej. Wysokie tony lekko przysiadły, ale po chwili aklimatyzacji jest dobrze. Ten model znacznie lepiej, pracuje ze swoją kostką D/A tylko tracimy dźwięk wokół siebie, .... coś za coś. Zostawiam Rotel`a na noc w trybie powtarzania losowego. Edytowano 13 listopada 2019 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 13 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 13 listopada 2019 (edytowany) Jutro posłucham ponownie. Edytowano 13 listopada 2019 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 14 listopada 2019 Udostępnij Napisano 14 listopada 2019 Mój stary technics ma elegancki wyświetlacz , płytę ładuje praktycznie od strzała , ma fajnego pilota , stabilną tackę i chyba wcześniej wspominany napis compact disc czy jak to tam było Kiedyś kosztował 500-800zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 14 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 listopada 2019 (edytowany) https://1drv.ms/v/s!AsRACOwrVoyslBYro_XJ_DVj4oQ1 Rotel, miał całą noc na przemyślenie po tu przyjechał. Dzwięk poprawił się o.... 3/5, jeśli w takim tępię będzie nabierał wartości muzycznych, to za 2-3 dni powinno być "dźwiękowo" dobrze. CD dostał support od dołu. Edytowano 14 listopada 2019 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 14 listopada 2019 Udostępnij Napisano 14 listopada 2019 12 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Dziek poprawił się o.... 3/5, jeśli w takim tępię będzie nabierał wartości muzycznych, to za 2-3 dni powinno być "dźwiękowo" dobrze. CD dostał support od dołu. Hmm dziwne , przestraszył się ,że chcesz go już odesłać ? Ja zauważyłem ,że niektóre sprzęty są podatne na "hartowanie" czyli nagrzewanie/chłodzenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 15 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 listopada 2019 Zakładam że Rotel skończył przeobrażenie, jeśli tego jeszcze nie zrobił, to gorzej być nie może dźwiękowo. Przez RCA - gra jak Emotiva + DAC Moon Po coax do DAC , zagoniła CD Emotiva do konta z całym inwentarzem. Sumując co nie co ::: pamiętajcie! nie lekceważcie Źródła, to z tamtąd wychodzi sygnał, później już za późno na ratunek. PS. o dziwo AudioQuest Carbon Coaxial teraz już nie jest tak denerwujący, co więcej, powiem że sybilanty nabrały dobrych manier (ich wpływ jest wielce marginalny). Źródło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 15 listopada 2019 Udostępnij Napisano 15 listopada 2019 @Bogusław Kożyczkowski nadal nie wiemy czy Ci ten cd odpowiada czy nie I oczywiście ,że źródło ma znaczenie , wzmacniacz realizuje to co zostanie mu podane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts