S4Home Napisano 17 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 października 2018 No 25 to bym przyjął takie minimum. 30 już jest na prawdę ok. Powyżej śmiało. Dlatego w Polsce w miastach to rzadko wybierany model ? Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 17 października 2018 Udostępnij Napisano 17 października 2018 Ja tam se kupiłem te 1000 hehe, a w ilu metrach to mam to się nie przyznam hahahaha ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek2 Napisano 17 października 2018 Udostępnij Napisano 17 października 2018 16 minut temu, Arturas napisał: Ja tam se kupiłem te 1000 hehe, a w ilu metrach to mam to się nie przyznam hahahaha ? na 10 m2 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 17 października 2018 Udostępnij Napisano 17 października 2018 Nic Ci nie powiem ? bo zaraz zlecą się tu kolesie hejterzy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek2 Napisano 17 października 2018 Udostępnij Napisano 17 października 2018 ja mam 700-ki na 31 metrach i spokojnie nagłaśniają pokój. Z tym ze to salon razem z aneksem kuchennym. Trochę gratów w pokoju jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 17 października 2018 Udostępnij Napisano 17 października 2018 Ja akurat wiem że spokojnie naglosnia pokój, ogólnie te Aurora to spore mocno wydajne kolumny, w miarę uniwersalne ? ogólnie ja z nich jestem bardzo zadowolony, aczkolwiek kuszą mnie duevel planets Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 października 2018 No zleca, zlecą. Jeśli jesteś zadowolony to uwierz pewne rzeczy warto przemilczeć. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 17 października 2018 Udostępnij Napisano 17 października 2018 Dokładnie ? S4 zaczynam Cię lubić ? a propos będziesz na Audio Show się wystawiał? Jak tak to gdzie? Jak to wygląda? Jeden dzień w danym miejscu, czy jest w trzech na raz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 17 października 2018 Udostępnij Napisano 17 października 2018 46 minut temu, Arturas napisał: Dokładnie ? S4 zaczynam Cię lubić ? a propos będziesz na Audio Show się wystawiał? Jak tak to gdzie? Jak to wygląda? Jeden dzień w danym miejscu, czy jest w trzech na raz? https://www.audioshow.pl/dfVs,lista_wystawcow.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 października 2018 W tym roku nie. Mówiłem kolegom mam też kilka pomysłów jak zaskoczyć na audioshow. Ale są jeszcze nie przekonani Piotrek. Kolejna 5 recenzja: Recenzja HECO Aurora 700 - MN.pdf Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 18 października 2018 Udostępnij Napisano 18 października 2018 Chociaż Cię nie lubię, to dzięki Kubakk za wrzutke linku, tego szukałem właśnie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kukocz Napisano 18 października 2018 Udostępnij Napisano 18 października 2018 18 godzin temu, Arturas napisał: Ja tam se kupiłem te 1000 hehe, a w ilu metrach to mam to się nie przyznam hahahaha ? 16 godzin temu, bartek2 napisał: ja mam 700-ki na 31 metrach i spokojnie nagłaśniają pokój. Z tym ze to salon razem z aneksem kuchennym. Trochę gratów w pokoju jest. Ja 700-ki testowałem na ok 22 metrach i wiem, że spokojnie dadzą radę z większym metrażem. Zastanawia mnie tylko, czy w tym przypadku atuty 1000-czek nie zostałyby zdławione zbyt mała powierzchnią. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 18 października 2018 Udostępnij Napisano 18 października 2018 Czy ja wiem? Jeden powie że tak, inny że nie ? nie musisz słuchać mega głośno przy 1000 ? a jak weźmiesz głośniej, to najwyżej pospadają Ci szklanki w kuchni ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 października 2018 Będzie tak zwane uderzenie na klatę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 października 2018 Kolejna 6 recenzja: recenzja Heco Aurora 700 - Paweł Majcherek.docx Oraz 7 recenzja: Heco test1pdf.pdf Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 28 października 2018 Udostępnij Napisano 28 października 2018 Dnia 18.10.2018 o 08:22, Arturas napisał: Czy ja wiem? Jeden powie że tak, inny że nie ? nie musisz słuchać mega głośno przy 1000 ? a jak weźmiesz głośniej, to najwyżej pospadają Ci szklanki w kuchni ? Dnia 18.10.2018 o 17:08, S4Home napisał: Będzie tak zwane uderzenie na klatę Kurcze... lubię to? Ale się okazuje że moje Shadowy 207 są za duże na mój metraż ! Czy mi to przeszkadza!?... absolutnie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 28 października 2018 Udostępnij Napisano 28 października 2018 Przepraszam za OT ale czy recenzje pisane za możliwość wygrania kolumn można uznać za obiektywne? Moim zdaniem to jak pisanie artykułów sponsorowanych. Każdy recenzent będzie starał się w swoich wyważonych spostrzeżeniach i wypowiedziach nie urazić sponsora i jego produktu. Prawda jest taka, że dobry produkt broni się sam i nie potrzebuje osłodzonych elaboratów. Niemniej jednak życzę wszystkim uczestnikom wygranej. Pozdrawiam serdecznie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 28 października 2018 Udostępnij Napisano 28 października 2018 Masz rację w 100%. To tak jak z poprzednim konkursem - wygrala recenzja ktora kompletnie niczego nie opisywała poza tysiącem slów o niczym. No ale to podoba się organizatorom konkursu. Czyli w sumie takie wielkie ,,bicie piany,, Zwyczajne peany na cześć. Pewnie będę zbesztany za moja wypowiedź, ale tak już mam że piszę prawdę. Czasem to bardzo utrudnia życie. Nie lubię, jednak włazid.....a. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 28 października 2018 Udostępnij Napisano 28 października 2018 A widzieliście kiedykolwiek recenzję która w 95%+ nie była by pozytywna ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 października 2018 Te recenzję są tak samo ważne jak wszystkie w gazetach, czy na różnych blogach wiem ciężko to zrozumieć ale tak jest. A te przynajmniej są pisane przez użytkowników prawdziwych, którzy piszą o swoich doświadczeniach. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 29 października 2018 Udostępnij Napisano 29 października 2018 Piotrze nikt nie napisał , że te recenzje nie są ważne. Są bardzo ważne dla producenta, dystrybutora, sprzedawców i ich stanów magazynowych i potencjalnych kupców ale czy są obiektywne? Tego się nie dowiemy dopóki sami nie wypróbujemy poza tym dobrze , że Aurorki, a nie jakieś budżetowe YaMo XXX, gdyż prawdopodobnie dowiedzielibyśmy się o ich ponadprzeciętnym brzmieniu, scenie, dynamice, która to idealnie komponuje się z ich modernistycznym i nietuzinkowym wyglądem (co może i jest prawdą). Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 października 2018 Ja się teraz w 100 procentach z tobą zgadzam. Jeśli ludzie będą tak samo podchodzić do recenzji na Ceneo, w prasie to nasz cel miał sens i tyle lepoej posłuchać co nie wprawni w pisaniu mają do polecenia, niż ci co z tego żyją Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 listopada 2018 Kolejna recenzja: Dzień dobry, w załączeniu krótka recenzja kolumn Heco Aurora 700: Na wstępie chciałbym podziękować za możliwość wypożyczenia kolumn Heco Aurora 700. Sprzęt został dostarczony w solidnym opakowaniu. Kolumnę zgodnie z zaleceniami producenta powinniśmy posadowić na dołączonych nóżkach, zakończonych metalowymi bądź plastikowymi kolcami. Nie polecam stosować kolców metalowych na płaskiej powierzchni jak kafle czy panele, gdyż można je w łatwy sposób porysować. Plastikowe kolce miały zaokrągloną końcówkę przez co można je śmiało używać na takich nawierzchniach. W zestawie znajduje się również montowana na magnez maskownica. Wg mojej opinii, kolumna w maskownicy prezentuje się lepiej niż bez niej. Zamknięcie konstrukcji Heco Aurora 700 w wymiarach 19,5 cm x 110 cm x 32,5 cm powoduje, że sprawia ona wrażenie smuklejszej, od większości innych kolumn dostępnych na rynku w podobnym przedziale cenowym. Boczna ściana kolumny w kolorze ciemno szarym w zestawieniu z czarną maskownicą cieszy oko i prezentuje się lepiej w rzeczywistości niż na zdjęciach dostępnych w internecie. Kolumnę możemy podłączyć do wzmacniacza czy amplitunera za pomocą pojedyńczego złącza głośnikowego. Nic nie tracimy, bo w tym przedziale cenowym zastosowanie Bi-wiringu czy Bi-ampingu mija się z celem. Kolumny podłączyłem do amplitunera Onkyo TX-NR656 za pomocą przewodów głośnikowych Audioquest FLX-SLiP 16/4. Źródłem był PC z dźwiękiem przesyłanym za pośrednictwem przewodu HDMI. Sprzęt wykorzystuje głównie do grania w gry i oglądanie filmów. Muzyka też zawsze leci w tle – szczególnie w weekendy J Po przygodzie z Klipsch Rp-280F chciałem spróbować sprzętu z wyrównanym pasmem średnio-wysokotonowym oraz łagodniejszą górą. Bas w Heco Aurora 700 jest niewątpliwie jego najmocniejszym punktem. Jest go po prostu dużo. Kolumny nadają się do robienia imprez, ale bas dominuje nad pozostałym pasmami. Soundtrack z Gladiatora nie brzmiał tak wciągająco jak na Klipsch, ale Kieszy przyjemniej się słuchało. Góra w Heco była spokojniejsza, co umożliwiła paro godzinne odsłuchy bez odczucia dyskomfortu przy niektórych gatunkach muzycznych. Dźwięk wyjmowanego miecza w TES: Skyrim czy przerzucania klejnotów w ekwipunku postaci w Diablo III nie był już tak wyeksponowany, przez co niekiedy nieprzyjemny w odbiorze. Dialogi w grach były bardziej wyważony w stosunku do dźwięków otoczenia, nie wychodziły na pierwszy plan. Nie miałem przez to wrażenia, że postacie znajdują się bliżej niż miały się znajdować. Przy oglądaniu filmów i seriali, w których większy nacisk kładziono na dialog niż na akcje, uboższy przekaz wyższych tonów był odczuwalny. Z kolumnami jednak bardzo szybko się osłuchałem. Mając na uwadze ich stosunkowo niewysoką cenę, mimo pewnych mankamentów przypadły mi do gustu. Przyjemnie się ich słuchało, oglądało filmy i grało. Żona obejrzała na nich jeden sezon serialu Narcos. Pomimo bycia niejako fanką Klipscha, była zadowolona z brzmienia charakterystycznej muzyki Enya na kolumnach Heco Aurora 700. Pozdrawiam, Maciek K. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kukocz Napisano 11 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2018 Dawno nie było kolejnych recenzji. Już po konkursie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 12 grudnia 2018 Właśnie też o tym pomyślałem w nocy!! Już interweniuje. Bo mimo że pomysł mój to tym razem kto inny to koordynował. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts