Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Otwieramy nowy dział - Second Hand - naszego audio/video

Jest to miejsce w którym możemy sprzedać płyty audio/video - naszego użytku
Jeżeli ma ktoś ochotę odsprzedać kable stojaki itp itd również zapraszam - oby tylko łączyło sie z tematyką naszego forum.
W miarę możliwości prosił bym aby każda płyte opisać - stan techniczny pudełka okładki oraz samego nośnika
i dodatkowo zdjęcia! wydawnictwo etc. co zachęci nabywcę.
Tylko oryginalne nośniki.

(jeżeli mam zamięścic jakiś jeszcze dodatkowy podpunkt - prosze o info na PW)

muzyczny_gość
Napisano
Moim zdaniem bardzo dobry pomysł.
Umieszczenie dodatkowego działu w ogłoszeniach jest dobrym pomysłem, ale dla tak zwanego ogółu.
Autorowi wątku przyświecała idea aby wątek ten skierowany był tylko i wyłącznie do uczestników forum, czyli do ludzi zarejestrowanych na forum, uczestniczących w życiu forum, znających się ze wspólnych dyskusji i wypowiedzi, czyli takich których również łączy pewna więź.
Sądzę, że ma to głęboki sens chociażby z takiego powodu, że unikniemy krętactw, nieuczciwych metod sprzedaży. W miejscu tym bedzie można sprzedac płyty, których już dawno nie słuchamy a które "zalegają" niepotrzebnie na naszych półkach.

Napisano
Jutro zrobię wietrzenie swojej szacownej kolekcji to może coś Kolegom zaoferuję. I zrobię listę co bym sam pragnął od kogoś tanio wycyganić icon_twisted.gif Dlatego popieram pomysł założenia takiego tematu - giełdy.
  • 5 weeks later...
Napisano
1.Sprzedam Koledze muzyczny_gość 2 płytki oryginalne Pani Sarah.B. po 10 zeta za szt. Zainteresowany wie o co chodzi. Innych proszę o nie czytanie i ustosunkowywanie się do tego ogłoszenia icon_biggrin.gif

2. Sprzedam kabel głośnikowy Supra Classic 2 x 2,5 mm w odcinkach 2x 2,5 metra konfekcjonowany bananami Profigolda.Cena za komplet 100,00 zł. Kabel 0,5 roczny w stanie idealnym. Kabelek budżetowy o raczej neutralnym brzmieniu z tendencją do ocieplania zbyt ostro grającego sprzętu. Bardzo dobre recenzje w prasie branżowej.

3. Sprzedam nowiutką płytę Within Temptation " The Silent Force" .Wydanie oryginalne ukraińskie - Lwów ( licencyjne). Najlepsza płyta zespołu nagrana m.in. z orkiestrą symfoniczną i 80-cio osobowym chórem. Cena 17,00 zł. Stan idealny - sklepowy. Piękna i urzekająca ostra jazda bez trzymanki !!!

4. Zamienię nowiutką płytę Joss Stone "Introducing " otrzymaną za posty od Sz.Redakcji AUDIO ( dlatego zamienię a nie sprzedam ) na inną. Może być coś z repertuaru Nightwish, Evanescence, Within Temptation lub podobne. Jakoś ta Anglica mi nie podeszła ze swoją twórczością. Stan idealny - sklepowy. Czekam na propozycje zamiany.

Zainteresowanych w/w ogłoszeniami proszę o pisanie na PW.

PS. Jestem pierwszy co się ogłasza !!! Perkoz_1 The Best ! Gdzie aplauz albo insza nagroda? icon_twisted.gif

UWAGA ! ! !

Pkt 1 i 3 - SPRZEDANE !
  • 4 weeks later...
Napisano
Perkozie!
Bo widzisz Ci audiocośtam to generalnie zbieracze!
Zbieracze płyt także! icon_mrgreen.gif
Po sobie widzę, że nie przyszło mi do głowy, by cokolwiek sprzedać z mej kolekcji (o ile można tak ją nazwać).
Kupić - owszem, sprzedać - niekoniecznie icon_wink.gif
Stąd taka, a nie inna reakcja!
Ale uszy do góry - może coś się ruszy w tej materii!
Może zaproponuję i dołącze się nieśmiało - zamienię płyty analogowe (różne wydawnictwa i różne gatunki, zazwyczaj w bardzo dobrym stanie) na płyty kompaktowe. Bliższe informacje - chętnie i w każdej chwili!
Pozdrawiam
Napisano
Perkoz_1 dzięki !! icon_smile.gif
Bert to daj dwa przykłady chociąz może pojdzie. icon_smile.gif

ja ze swojej strony dodam, że ma na sprzedaż moje ulubieńca którego zostawiłem z sentymentu...

icon_arrow.gif
Wzmacniacz stereo ONKYO A-8220 sprzedam sprawny,
potrafi napędzić spore podłogowce - kupiłem go jakieś 10lat temu używałem 5 (od 5 lat w szafie)

Cholera, dwa przykłady to będzie trudno, bo płyty od Abby, przez BeeGees, Beethowena do Wayna Shortera!
W każdym razie - oddam w dobre ręce płytę Yaacova Shapiro "The 18 Pearls of Yiddish Songs" (mam dwie takie same)Wydawnictwo Płytowe Poljazz W-wa stan idealny.
Preferowany odbiór osobisty lub zainteresowany pokrywa koszty przesyłki (dodam, że nie cierpię pakować czegokolwiek i tracić czasu na wysyłkę icon_mrgreen.gif )
  • 2 weeks later...
Napisano
Szukam z nadzieją i natchnieniem wszelakiej twórczości na CD kapeli Porcupine Tree. Może komuś cokolwiek zalega albo nie trawi rocka progresywnego i jest chętny za rozsądne pieniądze pomóc Koledze w melomańsko - narkotycznym głodzie icon_wink.gif . Czekam z utęsknieniem na propozycje.

PS.
Nie jestem broń Boże koksiarzem, a mój melomańsko- narkotyczny głód dotyczący twórczości Porcupine Tree jest ekonomicznie uzasadniony tym, że każda płyta tego zespołu jest i tak tańsza od jednej działki "marychy" a skutki są takie same ale o dłuższym działaniu icon_mrgreen.gif Dla niedowiarków polecam album "Voyage". Odlot totalny.
Napisano (edytowany)
Ja chętnie kupię dwa stojaki (standy) pod kolumny. (wkońcu się mebli pozbyłem icon_biggrin.gif ) Najlepiej drewniane lub stalowe i niedrogie icon_razz.gif

Aha i sprzedam słuchawki grado SR-60 za 200 zł. Wysyłka gratis. Stan BDB. Edytowano przez muzyczny_gość
Poprawiłem wpis..
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
Napisano (edytowany)
Sprzedam nowy odtwarzacz DVD - procesor

MERIDIAN G91A

Dla wiekszosci szanownych forumowiczów nie musze blizej przedstawiac tego urzadzenia ale na wszelki wypadek zalaczam link do testu:

http://audio.com.pl/pdf/testy/sacd_dvd/meridiang91a.pdf

Cena sklepowa to:

23 500 pln w Polsce,
4 250 funtów w Wielkiej Brytanii.

Cena ktora ja oferuje to jedyne 18 000 pln (do malej negocjacjii z powodu dwóch rysek na górnej obudowie).

Serdecznie zapraszam Edytowano przez arti
za zgodą -arti- pogrubiłem
  • 1 month later...
Napisano
Trochę OT ale nie do końca.

Sprzedaję bowiem ... odkurzacz icon_eek.gif .

Trochę niezwykły odkurzacz, bo Rainbow serii E (nowy ponad 7000 zł).

Dlaczego piszę o tym tutaj?

Bo jedna z właściwości, jaka przekonała mnie do zakupu tego cholernie-drogiego-drania to CAŁKOWITA eliminacja kurzu.
Nie miejscowa, przerzucająca drobiny z jednego miejsca na drugie, tylko połykająca go w 100%.

Chętnych zapraszam do obejrzenia wnętrzności moich wieloletnich klocków stereo - w środku NIE MA kurzu od lat!
Trzeba tylko ostrożnie odkurzać kolumny - samo zbliżenie ssawki do otworu bass refleksu powoduje poważne łopotanie niskotonowych membran...

Sprzedaję, bo dałem się namówić na nowy, a przy okazji zrobili gruntowny przegląd starego i dali gwarancję.

Nie wiedziałem nawet co powiedzieć latorośli, gdy inteligentnie zapytała, po co nam nowy, skoro stary teraz jak nowy?...

Jakby ktoś był zainteresowany, to tutaj są szczegóły.
  • 2 weeks later...
Napisano
Cytat

Nie podałeś najważniejszych informacj:

Metraż pokoju do jakiego przeznaczony jest sprzęt. icon_lol.gif

Kabel ma ze 20 metrów - może odkurzyć powierzchnię Pi razy 20 m do kwadratu. icon_wink.gif
Cytat

Jaki rodzaj muzyki najlepiej zagłusza. icon_lol.gif

Każdą.
Sukinsyn ma 80 dB, ale mogę go zagłuszyć Denonem 2x130W...
Cytat

Czy nadaje się do odkurzania winyli icon_lol.gif

Tu akurat na poważnie - tak!
Nie znam innego skuteczniejszego ssacza, a że ma szczotkę antyelektrostatyczną...

Sprawdzone tricki:
1. Naprawia wgniecione przez potomków kopułki membran.
2. Wyciąga kłaki z obudów RTV i komputera przez otwory wentylacyjne.
3. Wyżera kurz spod ciężkich kolumn opartych na kolcach i nie trzeba ich targać co tydzień jak wozu Drzymały.
4. Czyści ekrany z kurzu bez użycia płynów czyszczących.
5. Z klawiatury komputerowej wyciąga zszywki, grafity ołówka, okruchy a nawet klawisze (ale można je odzyskać ze zbiornika z wodą).
6. Drukarkę porządnie przewietrzy i odessie bez rozkręcania - tylko przez otwory na papier.
7. Regał z płytami odkurza też, pod warunkiem przytrzymywania płyt drugą ręką.
8. Wysysa wodę z obudowy sprzętu ustawionego pod podlewanym kwiatkiem...

Trochę się bałem, że wygłupiłem się z tym ogłoszeniem, ale skoro można się pośmiać, to pewnie nikt się nie obraził...
Napisano
Przemek!
bez przesady z tym bałaganem i OT - akurat autorzy ostatnich paru postów bałaganu zazwyczaj nie robią, a okazja do smiechu niezła.

Szczególnie że Mejson podał bardzo audiofilskie przykłady zastosowania tego odkurzacza icon_wink.gif
Poza tym zauważ, że problem kurzu w sprzęcie audio oraz pozbywania się go jest dość ważny, bo rzadko kto co pół roku kupuje nowy (czyli bez kurzu w środku) sprzęt czy płyty. A już napewno nie wyrzuca "starych" i lekko zakurzonych...

Zresztą temat odkurzacza już był na naszym Forum - chodziło m.in. o cichy odkurzacz oraz o zastosowanie bezprzewodowych słuchawek lub odtwarzaczy MP3 jako antidotum na głośny odkurzacz icon_cool.gif

Pozdrawiam