Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam wszystkich serdecznie.

Planuję zakup wzmacniacza do 2000 zł.  do kolumn dali zensor 7.

Pomieszczenie jest stosunkowo duże salon 26m + kuchnia zabudowana,

Interesuje mnie stereo, TV, muzyczny miszmasz, przede wszystkim rocka, pop, trochę cięższych brzmień, muzyka filmowa.
Złącze do podpięcia telewizora, port USB + gramofon.

zastanawiam się nad PM6006

• Odpowiedzi 75
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam.

Z Marantz PM6006 będzie OK, chociaż jeśli lubisz cięższe brzmienie, może być zbyt delikatnie, spokojnie. Moim zdaniem wyraźnie lepszą opcją w takiej konfiguracji będzie jeden z modeli NAD. Już mode C326 BEE jest OK, natomiast jeśli mamy stworzyć system, który zapewni Ci dużo przyjemności z słuchania i brak wyraźnych kompromisów, spójrz na model wyższe NAD C356 BEE.

Zapraszam na odsłuchy, oczywiście jest także możliwość wypożyczenia i przetestowania w domu.

Napisano

Pytanie do chłopaków s4home a co powiecie na pm7004 używaka 2tys. Główne różnice między PM7005, a PM6006, to:
PM7005 ma USB-DAC,
PM7005 ma na 8 omów 60 Wat, zamiast 45 Wat
PM7005 ma szersze pasmo przenoszenia 5 Hz-100 kHz, a PM6006 10 Hz - 70 kHz.
Dodatkowe różnice: to source direct i analog mode których nie ma PM6006.
Reszta podobnie.

Ponadto pm8005 używka 2700zl tylko nie ma dac a chciałbym go podpiąc do tv

Napisano (edytowany)

Seria 8000 Marantza jest zdecydowanie lepsza. Między 6 a 7 nie ma takiego przeskoku. Możesz popatrzeć też na używki starsze np. 8003. Cena lepsza nawet jeśli osobno daca dokupisz. Chociaż 2700 za 8005 to chyba nieźle. Między serią 6 a 8 jest przepaść moim zdaniem. Ale ja je sprawdzałem z tannoyami. Przy 6 brakowało basu. Z 8 jest idealnie.

Ps. 8003 masz za około 2000. 

Edytowano przez aenneus
Napisano
11 godzin temu, aenneus napisał:

Między 6 a 7 nie ma takiego przeskoku.

PM7005 jest bardzo bliski konstukcyjnie PM8005. Mają taki sam układ konstrukcyjny i są produkowane w tej samej japońskiej fabryce Marantza. PM6005 to prostsza maszyna, złożona z tańszych elementów i produkowana w innym kraju.

Napisano

Ja bym się rozejrzał za czymś ze stajni Onkyo. Np. Onkyo Integra A-8870. Najwyższy model z tej serii (w swoim czasie oczywiście) lub 8850. Poczytaj opinie w necie- wzmaki bardzo solidne i mocne. U mnie Dali Zensor 7 grały z ampli Onkyo Tx Nr616 i było pięknie. A ampli nawet nie ma co porównywać do wzmaków.

Masz tu przykładową aukcję:

https://allegro.pl/onkyo-integra-a-8870-pilot-stanbdb-paragon-i7532156652.html

lub

https://allegro.pl/onkyo-integra-a-8850-wzmacniacz-stereo-hi-end-i7467815604.html

P.S. Nie ma ich zbyt dużo do kupienia a to też o czymś świadczy :)