Bogusław 66 Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 Wygodnictwo jest - super, ale to inny czynnik kieruje rynkiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 Warto zdać sobie sprawę z tego że zapis na nośnikach optycznych danych zawsze pozostaje zapisem danych, a to że sposób ich odczytu ma ograniczenia z okresu kiedy powstawał ten format jest faktem. Kiedy mówimy o plikach dobrej jakości nie należy porównywać dźwięku z płyty CD z plikami o kompresji stratnej które są bardzo popularne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 A ja się z panem Wojtkiem nie zgodzę. Bo plik grany z dobrego nośnika i daca zagra lepiej niż CD i to jest moje zdanie i go nie zmienię. Rozumiem co kolega pisał wczesniej o klimacie płyt. Tak to prawda. I to rozumiem. Ale wypisywanie o jakości. No głupota. Pytam jak? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 To ja napisze prościej. Wygodnictwo czy pieniądze? streamer yamaha wxad‑10 lub nawet N-50AE przeciw jakiś cd-player w cenie Pioneera i oczywiście + płyty, jaki jest wasz wybór??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 Z Yamaha wxad‑10 trzeba by porównywać nowy odtwarzacz CD za około 600 zł. Myślę że bardziej warto porównywać coś typu Oppo Sonica z nowym CD w jego cenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 6 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: To ja napisze prościej. Wygodnictwo czy pieniądze? A ja uproszczę jeszcze bardziej- i to i to. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 Z naciskiem na wygodnictwo. Przynajmniej u mnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 A co jest złego w tym ze przy okazji że dostajemy nieco lepsza jakość dźwięku jest do tego wygodniej ? Bo to co oferują serwisy strimingowe kłądzie bardziej nacisk na wygodniej niż lepiej w większości przypadków. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 6 minut temu, MobyDick napisał: A co jest złego w tym ze przy okazji że dostajemy nieco lepsza jakość dźwięku jest do tego wygodniej ? A czy ktoś z nas napisał, że to złe? Nie, wygodnictwo jest fajne! Ja lubię. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 (edytowany) Jakoś poczułem się już stary. był winyl i szpulowiec do rejestracji, potem, dla wygody przeszliśmy na płytę cd i kasetę później mini-disc, dziś dla wygody mamy Streaming i dla tej wygody pozwoliliśmy Google zbierać wszystko o nas, Edytowano 17 grudnia 2018 przez Bogusław Kożyczkowski 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karolina Tanika Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 1 minutę temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Jakoś poczułem się już stary. był winyl i szpulowiec do rejestracji, potem, dla wygody przeszliśmy na płytę cd i kasetę później mini-disc, dziś dla wygody mamy Streaming i dla wygody pozwoliliśmy Google zbierać wszystko o nas, ubolewam nad tym. świat nie idzie w dobrą stronę. PS. nadal lubie otworzyć płytę cd , przeczytać wkładkę z tekstami - fizyczny kontakt bezcenny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 4 minuty temu, Karolina Tanika napisał: PS. nadal lubie otworzyć płytę cd , przeczytać wkładkę z tekstami - fizyczny kontakt bezcenny Witamy w klubie zwolenników płyty cd. 34 minuty temu, wpszoniak napisał: A czy ktoś z nas napisał, że to złe? Nie, wygodnictwo jest fajne! Ja lubię. Ciekawe, czemu wzrasta sprzedaż winyli? też dla wygody? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 Te winyle dzisiaj (zwłaszcza wytłoczone z cyfry) to w większości moda i szpan czy jak to się teraz mówi hipsterstwo ? Owszem niedrogi gramofon i winyl dają taki inny ,zaskakująco przyjemny dzwięk dla kogoś kto nie słyszał lepszych i droższych "klocków" ale czy na pewno jest to lepszy dzwięk ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 (edytowany) Dla mnie wysokie szumy i trzaski zawsze były tym co minie bardzo uwierało w słuchaniu muzyki z winylu. Szczególnie jest to uciążliwe na słuchawkach. A mówię to z perspektywy człowieka pamiętającego czasy gdy jeszcze nie było płyt CD. 2 godziny temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Ciekawe, czemu wzrasta sprzedaż winyli? też dla wygody? A co jest takiego niewygodnego w winylach ? Kładziesz płytę na talerzu, który nie trzeba nawet wysuwać i chować i kiedy płyta się kręci opuszczasz ramię. Edytowano 17 grudnia 2018 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 (edytowany) 5 godzin temu, MobyDick napisał: A co jest takiego niewygodnego w winylach ? Kładziesz płytę na talerzu... No i właśnie to wyciąganie z okładki płytowej, podchodzenie do gramofonu, celowanie wkładką w pierwsze z brzegu rowek... Okropność! Po pliki nie trzeba nigdzie chodzić, zakładać na talerz itp. Jeno paluchem po ekranie tableta przesuwasz i to wsio... Jestem za plikami! Choć... Konkurenta znalazłem- szafę grającą. Jakość porównywalna a i wygoda równie wielka.; Edytowano 17 grudnia 2018 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 Ja tam nigdy nie miałem problemu z trafianiem ... igłą we właściwy rowek . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 7 godzin temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Ciekawe, czemu wzrasta sprzedaż winyli? też dla wygody? Moda Winyl to inny dźwięk. Po prostu. Rozpatrywanie tego lepszy/gorszy jest według mnie bez sensu. Technologcznie jest gorszy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 Za to podejrzewam że kolega wpszoniak ma na codzień kontakt z szafami grającymi podłączonymi przez wspaniałe listw zasialajace i wspaniałe kable do nich że tak doskonale grają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 Źle podejrzewasz... To tylko takie moje marzenie (ta szafa, bo resztę z listy jaką napisałeś to mam) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 17 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2018 Swoją drogą to taka audiofilska szafa grająca z czarnymi płytami mogła by zrobić furorę ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 18 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2018 Dnia 14.12.2018 o 15:12, wpszoniak napisał: Bogusławie przyjmij wyrazy współczucia... Choć tak trochu są niezbyt szczere, ale co tam... Przyjmij i takie! Własnie anulowałem wsparcie finansowe dla Tidala. Po dzisiejszej aktualizacji miara się przebrała. Nie będą mi mówić czego mam słuchać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2018 (edytowany) Hi hi hi... Nie dość, że nie drukują okładek, to jeszcze próbują przerobić Twój gust muzyczny na taki, który ich satysfakcjonuje bardziej niż Ciebie. Dobrze zrobiłeś! Lepiej posłuchać Goulda niż badziewia proponowanego przez nieznających się na rzeczy ignorantów. Pozdrawiam zbuntowanego, WP Edytowano 18 grudnia 2018 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 18 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2018 To wygodnictwo nas zgubi, inwigilacja już dziś jest tak znaczna, wkrótce nie będziemy mieli nic do powiedzenia. Mam dość płyt do słuchania i nikt nie będzie mi sugerował co jest dla mnie dobre do bym posłuchał. a do posłuchania nowości ze świata wystarczy mi darmowy spotify, zaoszczędzony pieniądz przeznaczam na kolejne płyty CD Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 18 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2018 1 minutę temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: do posłuchania nowości ze świata wystarczy mi darmowy spotify, zaoszczędzony pieniądz przeznaczam na kolejne płyty CD Od dłuższego czasu zastanawiałem się dlaczego ludzie trzymają się Tidala... mnie on odstraszył bardzo szybko Spotify do poznawania muzyki jest absolutnie wystarczający. aco ta ostatnia aktualizacja zrobiła że tak się wkurzyłeś ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 18 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2018 To że jakiś artysta wypadł z listy , to źle. Zapewne nie dlatego ze chcą komuś narzucać co ma słuchać lecz pewnie z powodów praw autorskich i niedostatecznych tantiem z tego tytułu . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts