Fafniak Napisano 1 października 2018 Udostępnij Napisano 1 października 2018 Czy możecie polecić wtyki bananowe kątowe, które są dobrze wykonane, trzymają wymiary i nie kosztują majątku? Wiem że pewnie furutech itp. firmy raczej nie robią badziewia ale z drugiej strony wydawać na biżuterię ponad trzysta złotych... no jakoś nie widzę sensu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 1 października 2018 Udostępnij Napisano 1 października 2018 https://allegro.pl/wtyk-bananowy-katowy-czerwony-czarny-1-para-i6253766631.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 1 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 1 października 2018 doceniam żarcik BFA mnie interesuje - furutech takowych chyba nie ma Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 1 października 2018 Udostępnij Napisano 1 października 2018 Albo coś takiego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 1 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 1 października 2018 (edytowany) @MobyDick i nie mamy pewnosci czy to trzyma wymiary (pomijając że to nie jest BFA Chciałbym coś klasy https://audeos.pl/pl/p/Wtyk-RCA-Neutrik-Profi-NF2C-B2-para/37 Po prostu dobrze wykonane i trzymające prawidłowe wymiary Edytowano 1 października 2018 przez Fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 1 października 2018 Udostępnij Napisano 1 października 2018 To trzyma wymiary i wchodzi z dość dużą siłą w gniazda głośnikowe. Do tego łatwiej z duża siłą i dobrym stykiem umieszcza się w nich przewody niż we wtykach tego typu z zaciskiem śrubkami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 1 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 1 października 2018 ahh.. czyli znasz ten produkt ? Używasz ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 1 października 2018 Udostępnij Napisano 1 października 2018 Tak znam je. Można mieć zastrzeżenia co do tego że łatwo się je rozkręca na poszczególne części i kolorowe elementy oznaczające polaryzację mogą nie być identyczne we wszystkich sztukach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 1 października 2018 Udostępnij Napisano 1 października 2018 Myślicie że rzeczywiście mają złote pokrycie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 1 października 2018 Udostępnij Napisano 1 października 2018 Biorąc pod uwagę to że tylko niewielka powierzchnia jest pokryta powłoką w tym kolorze, wydaje się to pewne. Na mosiądz to nie wygląda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 1 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 1 października 2018 jakby się uprzeć to można by to spróbować zalutować Tylko powierzchnia styku (tego jakby "odbiorczego" jest dość mała ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 1 października 2018 Udostępnij Napisano 1 października 2018 Nie ma potrzeby nic lutować . Po dokręceniu przewodów wszystko dobrze się trzyma . Powierzchnia styku we wtykach bananowych nigdy nie jest zbyt duża. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 1 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 1 października 2018 Chodzi mi o powierzchnie styku z samym kablem Tutaj https://allegro.pl/wtyk-kolumnowy-bananowy-katowy-pozl-hq-vitalco-i7493393601.html Chyba jednak jest większy (to patent chyba WBT ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 1 października 2018 Udostępnij Napisano 1 października 2018 Takie rozwiązanie z rozpieranym wtykiem zapewnia dobry kontakt na dużej powierzchni. Jednak trochę mniej jest wygodne jeśli chodzi o podłączanie i odłączanie. Jednak śrubkowy zacisk samego przewodu uważam za gorsze rozwiązanie pod każdym względem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 1 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 1 października 2018 A to nie jest tak że ta iglica jednocześnie dociska gołe przewody(jakby je rozpierając we wnętrzu wtyku? ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 1 października 2018 Udostępnij Napisano 1 października 2018 NIe. Przewody są mocowane wkrętami , które widać tu w otworze 7mm na przewody: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 1 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 1 października 2018 czyli "poszalałem" z moimi wyobrażeniami o konstrukcji tego ustrojstwa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Jankowski Napisano 1 października 2018 Udostępnij Napisano 1 października 2018 Fafniak szkoda kasy na kiepskie wtyki. Przerobiłem większość tanich. Zawsze coś było luźne, wyłamywało się, zła konstrukcja wewnątrz przez co były zwarcia. Chociaż ta konstrukcja Vitalco wydaje się najrozsądniejsza jeśli zależy Ci na kątowych, Osobiście mam WBT 20 lat, przekręcane pod różne kable i nic się nie dzieje. No ale to WBT Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 1 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 1 października 2018 no tak WBT https://avcorp.pl/product-pol-1362-Supra-CombiCon-Banana-wtyki-BFA.html jest mozliwosć pod kątem 90 stopni zamocowania kabla no i potem jest już https://avcorp.pl/product-pol-2498-Furutech-FP-202-G-wtyk-bananowy.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Jankowski Napisano 1 października 2018 Udostępnij Napisano 1 października 2018 Kupiłem kiedyś: https://avcorp.pl/product-pol-1790-Supra-SWF-10S-wtyk-IEC-C15.html Zaczynałem wtedy zabawę z zasilającymi. Konstrukcja plastikowa na wsuwanie. Pękło mi to ciul..wo po zaprawieniu. Odnośnie kabli też nie mam dobrego zdania. LoRad (końcówki) zmieniły kolor po kilku tygodniach. Może dobre na początek przygody ale moim zdaniem szkoda kasy. Z tego zestawu: https://avcorp.pl/pol_m_Akcesoria-audio-video_Wtyki_Wtyki-glosnikowe_Bananowe-415.html Wireworld, Viablue na to bym stawiał. Koszulka załatwia sprawę. Tak robi Tellurium. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 1 października 2018 Udostępnij Napisano 1 października 2018 Marek, udalo Ci sie zrobić dobre kable zasilające, które brzmieniowo by Ci odpowiadały? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Jankowski Napisano 1 października 2018 Udostępnij Napisano 1 października 2018 Byłem kiedyś przejazdem w salonie audio w Gliwicach Audioexpert. Było to może z 6 lat temu. Sprzedawca chyba z powodu braku klientów zaczął ze mną rozmowę o sprzęcie. Jakąś tam wiedzę miałem ale bynajmniej nie o kablach zasilających. O ich wpływie na dźwięk pukałem się w czoło. Kiedy zmienił mi z fabrycznego (czarnego) na - jak sądzę markowy - nie mogłem uwierzyć jak dźwięk został uporządkowany. Zestaw dosyć przyzwoity, wzmacniacz lampowy. Tyle pamiętam. Potem u mnie długo spokój, nic się działo. Zacząłem w zeszłym roku na powrót przygodę z audio (dzieci podrosły zmiana sprzętu). Kupiłem LoRad zaprawiłem niebieskimi ballsami (czy jakoś tak). Chyba wmawiałem sobie że jest lepiej niż na fabrycznych. Zachęcony opiniami kupiłem Furutecha 314 do wszystkich klocków łącznie z wtykami Viborg 501. Na pewno była duża poprawa. Ale rzeczywistą poprawę odczułem na Furutech'u Alpha 3 i wtykach FI-11 gold i rodo. Chociaż myślę, że ten przewód jest wart wtyków FI-E38. Rodowane jakoś za jasno zagrały. Na złoconych jest bardzo dobrze. Zmieniłem też gniazdo ścienne na Gigawatt, powymieniałem bezpieczniki na Padis w CD i wzmacniaczu. Myślę, że to wszystko ma sens jeśli cały sprzęt jest dobrany na pewnym pułapie jakościowym (cenowym też). Leży mi gdzieś CD Philips CD753 po modyfikacji. Muszę go wypróbować na tym kablu Alpha 3. Jeżeli zagra na nim dużo lepiej niż na "czarnym" wtedy zweryfikuję to, co wyżej napisałem. CD753 to dosyć fajnie brzmiący CD za małe pieniądze. Nawiązując jeszcze do pytania Kolegi Audiowita. Alpha 3 wniósł porządek w systemie, lepszą lokalizację i odseparowanie poszczególnych dźwięków, instrumentów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 1 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 1 października 2018 kable zasilające to inny rejon forum ja szukam bananów kątowych Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Jankowski Napisano 1 października 2018 Udostępnij Napisano 1 października 2018 Przepraszam. Rozpędziłem się Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts